bordure da ali ne
Po moje bordure pašejo v večje razkošne kopalnice. Moja (majhna) kopalnica še čaka boljše finančne čase za totalno prenovo in imam že vse ogledano. Kakšne barve in stil pa si boš omislila sama je odvisno jasno d tvojega okusa in od tega kako imaš stilsko urejeno stanovanje. Če si bolj za trendovske divje barve potem si lahko omisliš kopalnico v zelo modnih rdečih ali zelenih odtenkih kombinirano z belo barvo. Če si bolj za klasični stil pa kaj nevtralnega ali pa samo poživiš kopalnico z bolj modnimi dodatki. Sama se bolj nagibam k tej drugi varianti. Za tla v kopalnici bom imela zelo kakovostno keramiko nežne teracote barve, ploščice večje dimenzije. Tudi stenska keramika bo zelo elegantna in nevpadljiva ter predvsem svetla. Skratka nič posebnega. Na netu je ogromno lepih fotk sodobnih kopalnic, malo poglej za ideje in uspešno urejanje kopalnice.
Z borduro lahko optično podaljšaš ali zvišaš kopalnico. je pa težko nekaj na pamet govoriti. vse je odvisno od postavitve elementov, svetlobe… najbolje bo, da ti svetujejo v kakšnem salonu. Moja kopalnica je sicer velika, imam pa po tleh modre lisaste ploščice, po steni pa ploščice v barvi kamna in dve pokončni stekleni ( modri) burduri.
Bordure ne, pa tudi živahne barve so mi za majhno kopalnico, še posebej, če je manj naravne svetlobe, zgrešene..Najlepše bo v svetlih barvah (npr. dveh kombinacij tla-stena), brez vzorcev, in potem se lahko igraš z “malo” opremo – npr. brisače, lončki, preproga za pred tuš ipd.. ta je lahko v živahnih močnih barvah, vzorčasta, v temnejši naravnih barvah..kar hočeš.
Če le imaš kje kaki del stene, ki je prost do tal, namesti ogledalo. Poleg kozmetičnega ogledala nad umivalnikom, seveda. Niti niso tako obupno draga, pa tudi s čiščenjem ni toliko dela, kolikor je dober učinek. Izbiraj svetle barve za stene, tla in opremo. Bordure lahko daš, vendar naj bodo ozke in z drobnim vzorcem. Takšne lahko, če so dobro postavljene, prostor optično celo povečajo.