Borelija?
Imela sem klopa, najbrz dva dni. Odstranil se je nato cisto brez problema. Cez dva dni sem opazila cisto na drugem koncu telesa ( na narti) rdec flek, ki nima nic belega na sredini in ni krog. Zgleda tko kot da mi bi popokale zilice, a mi niso.. ali je to lahko borelija ali je ta le okoli klopa, kjer je bil? Ali je to ugriz kaksne druge zivalce. Ne gre pa mi stran ze en teden, pa tudi veca se ne ali manjsa.. prosim, kdo kaj ve, kako je pri boreliji? Ne da se mi tezit k zdravniku ..
Pri boreliji se pojavi kolobar. Na sredi belo okrog rdeč kolobar, ki se širi.
In to običajno 10 do 12 dni po vbodu klopa.
Tebe je tam nekaj drugega pičilo ali te je oplazila kakšna trava, na katero si alergična.
Nemogoče je, da bi se kolobar pojavil v dveh dneh.
Zdaj pa bodi pozorna na kolobar čez cca 10 dni.
Inkubacijska doba za meningitis je pa 17 do 21 dni po vbodu.
Anonimno 2714, 13.06.2023 ob 19:19
Pojdi pokazat k zdravniku. Nezdravljena borelija je hudič, s katerim ne želiš imet opravka, ker je lahko zelo zahrbtna…
Cca 12 dni po vbodu se pojavi kolobar. 2 dni kasneje pa nikakor.
In ona sploh nima kolobarja, temveč rdečino, ki ni svetlejša na sredi.
Ce si imela tocno tam klopa, je lahko samo kozna reakcija na mestu pika.. Pocakaj in glej kaksen dan, dva.. Ce pa je ta rdecina kar tako nekje, brez da bi te na tistem mestu picil klop, imela pa si klopa.. je lahko sumljivo. Ker kolobar ni nujno tocno po pravilih kolobar, lahko je tudi bolj kot ne samo rdec krog.. Ni to tako 100% doloceno.. Kaj te stane, ce pokazes zdravnici?? In pa kolobar ne nastane vedno na mestu pika, lahko se pojavi cisto drugje na telesu.
Jaz sem imela borelijo od klopa. Klopa sem imela na desni strani noge na stegnu. Fleka ni bilo nobenega. Po 1 mesecu so se mi pa pojavile težave, hud glavobol, na desno uho nisem več slišala, potem se mi je povesila desna obru, desne strani obraza kar čez noč nisem več čutila, tudi ustnica na desni strani povešena…. Ko sem šla k zdravniku sem povedala za klopa. On je rekel, da to ni od klopa, ker ni bilo fleka…. No dal me je na nevrološko, ker je mislil, da imam možgansko kap…. Znaki so že bili takšni, da bi me lahko možganska kap. Tam so me napotili še na ušesno kliniko, kjer niso nič ugotovili. Vsem sem razložila 5x, da sem imela klopa na desni strani. Potem sem šla nazaj k os. zdravniku in ga prepričala naj mi že testira kri, ker sumim da bi bilo od klopa. On meni ja ok, če že tako želite, ampak sigurno ni. Na koncu me še isti dan kličejo in rečejo, da moram pod nujno takoj na infekcijsko v lj, ker imam boreliozo! Tam sem 1 mesec vsak dan dobivala infuzijo-antibiotik.