Borelioza
Konoplja.
THC in CBD produkti.
Drugega zdravila nimaš.
Men so jo ugotovili z lumbalno punkcijo zaradi bolečin hrbtenice potem so bili pa glavoboli nemogoči. Divja šcetica meni NI pomagala. Bioresonca je pa še večji nateg. Koliko bakterije je ostalo potrdi samo punkcija. Pri meni so ostali občasni glavoboli pa slabo spim. Tako da če ima kdo podobne težave so dobrodošli vsi nasveti. Za konopljo pa ne vem. Pa tisti ki tega niste preživeli se prosim vzdržite komentarjev. Hvala
vrtoglavice tako hude,da sem kar na nos padal.,sonce me je ubijalo,boleča rebra,kosti-po vseh mogočih pregledih so me po sumu na borelijo na japljevi punktirali in določili stopnjo bolezni.potem sem 14 dni hodil nainfuzije,a ni bilo takoj dobro,sonca se izogibam,morja nekaj let nisem obiskal zdaj sem pa skoz v senci,v vodi pa nadenem kapo.glavoboli in vrtoglavice so se zmanjševali po 10 letih a doro ne bo nikoli
Kaj pa antibiotiki?
[/quote]
Pri meni se je krog okoli pika razširil v 3tednih in četrti teden sem že bila na Japljevi in dobila neke konjske antibiotike. Mislim, da sem jih jemala 1-2meseca. Po pol leta sem imela rezultate popolnoma bp.
Ne vem ali dajejo antibiotike samo v začetni fazi ali tudi kasneje.
Zapoznela diagnoza ni isto kot sama okužba z boreliozo. Bolezen sama potrebuje kakšno leto, da se razvije in ko se, se pojavljajo tipične bolezenske težave, poleg tega jo je težko do konca pozdravit. Ker gre za bakterijo, se borelioza zdravi z antibiotiki, ponavadi dajo infuzije, ko gre za takšne primere. Pri nekaterih so takšne terapije bolj uspešne, pri drugih manj, odvisno od tega koliko je napredovala bolezen, kakšen je bil že v štartu imunski sistem bolnika itd. Kar precej jih po terapiji z antibiotiki spravi titre v meje normale, tudi če niso čisto negativni. Potem pa pač s tem živijo dalje. Večinoma imajo kronične težave, ki so posledica borelioze. Razne revmatoidne težave, vrtoglavice, na splošno slabo počutje ob slabem vremenu itd. Za to kakšnega posebnega zdravila ni, enostavno se morajo naučit živet s tem oziroma blažit simptome s kakšnimi prosto dostopnimi zdravili in terapijami za dobro počutje.
potrebe po konoplji pri boreliozi res ni, se da stranske simptome blažit tudi s kakšnim drugimi zdravili.
Klopov naj bi bilo tud do 3/4 okuženih na nekaterih območjih. Jaz mislim da ga ni človeka, ki ne bi imel kdaj klopa, nekateri mi celo poletje govorijo, kako jih vedno fašejo 2-3. Borelioza se prenaša na več načinov (tudi s komarji), velikokrat se okužbe sploh ne pozna (ni nobenega kolobarja).
Tako jaz predvidevam, da je vsaj polovica populacije okužena s to bakterijo, pa sploh ne ve. In nekateri nikoli nimajo nobenih težav. Vse skupaj mi je ful čudno glede te borelije …
Borelioza je dejansko še zelo nepojasnjena bolezen. Po nekih podatkih je več kot polovica populacije “okužene”, vendar je od imunskega sistema odvisno ali se simptomi bolezni razvijejo ali ne. Ravno tako odvzem krvi ni dobra metoda dokazovanja te bolezni, razne v prvi, začetni fazi okužbe, ko se protitelesa nahajajo v krvi. Kasneje okužba lahko zlahka preide v organe (zelo različno) in je krvni testi pogosto sploh ne zaznajo, oseba pa je hudo bolna. Za to obstajajo druga testiranja. S tem povezana je tudi ne/učinkovitost zdravljenja z antibiotiki. Neposredno ob okužbi, ko je bolezen le v krvi, je le to uspešno, kasneje žal ne več. Delno (z infuzijami AB) bolezen sicer omilijo, pozdravijo žal ne. In kot je eden zapisal, se je treba s tem in težavami, kot posledicami borelije, naučit živet. Občasno, če pride do povišanja vrednosti v krvi, pa spet AB infuzija. In krepit imunski sistem, vsak organizem se pa odziva na različne spodbujevalce.
http://www.nijz.si/sl/borelioza-lymska-bolezen
Najhuje je to, da ti ne odkrijejo kaj ti je. Da me je klop pičil leta 2005 sem že pozabila, le kako naj vem zakaj me letos vse mišice bolijo? Ali pa kar naenkrat glavoboli, migrene…
Ni še dovolj raziskano. Cepiva ni.
Jaz tud menim, da ne vsem povzroča težav.. in sem prepričana da jo ima več kot polovica prebivalstva.. pač je še ena od tisočerih bakterij, ki jih imamo v telesu do smrti.. Vprašanje je tudi, če so tiste težave, ki jih imajo nekateri res povezano z borelijo. Veš s koliko stvarmi smo lahko okuženi?
Če bereš kdaj na googlu simptome imaš lahko prav vse živo, od zastrupljenosti s živim srebrom do borelije, kandide, vitaminoze.. mah tega je tok da glava boli. Pa velikokrat se te bolezni dober biznis raznoraznih trgovcev, zapomnite si to. Večina teh zdravil ne pomaga nič, pomaga samo praznit vašo denarnico.
Jaz tud menim, da ne vsem povzroča težav.. in sem prepričana da jo ima več kot polovica prebivalstva.. pač je še ena od tisočerih bakterij, ki jih imamo v telesu do smrti.. Vprašanje je tudi, če so tiste težave, ki jih imajo nekateri res povezano z borelijo. Veš s koliko stvarmi smo lahko okuženi?
Če bereš kdaj na googlu simptome imaš lahko prav vse živo, od zastrupljenosti s živim srebrom do borelije, kandide, vitaminoze.. mah tega je tok da glava boli. Pa velikokrat se te bolezni dober biznis raznoraznih trgovcev, zapomnite si to. Večina teh zdravil ne pomaga nič, pomaga samo praznit vašo denarnico.
[/quote]
So, so. O tem pač ni dvoma. Ker kljub zastarani boreliozi, antibiotik ima nek učinek in omili simptome. Le ozdravitev kot taka je bolj kot ne nemogoča. Moja mami npr. je bila ena prvih v Sloveniji, ki so ji diagnosticirali bolezen. Pred tem je bila leta in leta strašansko bolna, prizadeta je bila tako koža, kot živci in sklepi. Ko se je bolezen pojavila, kot nova bolezen, so jo takoj testirali in v krvi je imela takšno koncentracijo, da je mašina niti zaznala ni, prišla je do limita. In naj bi imela jo v krvi vsaj že 20 let (simptomi bolezni so se pojavili pa nekje po 12 letih od okužbe). Bila je najprej 2x v bolnici po 14 na infuziji (in potem še na bolniški de leti), stanje se je kar hitro sicer precej izboljšalo, koža se je popravila, sklepne bolečine cca. 60-70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, živci malo manj ali enako, ampak pozdraviti je niso nikoli mogli. Nekaj let je še hodila na kontrole, v krvi še vedno izredno visoke koncentracije, za ab zdravljenje se, kljub nasvetom infektologov, ni odločila nikoli več. Z boleznijo živi že 30+ let, lušno ji ni. Sodelavki so letos odkrili zastarano boreliozo, njej najbolj zaradi nepojasnjenih glavobolov in težav z očmi ter koncentracijo. Po zdravljenju veliko boljše, ampak daleč od dobrega. zato upokojena 4 ure.
Pismo, moram rečt da mam srečo…borelijo sem staknil nekje okoli leta 95 se mi zdi. Razen občasno res hudih glavobolov nekih težav nisem imel. Lani pa me je klop okužil še najprej z anaplazmozo in takoj zatem še potrjen meningitis. Srečo sem imel, da so mi simptomi, zarati katerih sem sploh pomislil na KME, udarili ven še preden bi morali, tako da sem bil na infekcijski še pred meningitisom, odkritim v likvorju. Punkcijo so mi delali 2x, po prvi sem imel veliko več bolečin in težav na splošno, po drugi pa je bila prisotna tudi borelija, sicer še znotraj mejnih vrednosti, a tik pod mejo…Od nastopa bolezni se sicer nisem kaj dosti gibal, sem imel 2 meseca in pol bolniške, potem v septembru sem nekak stopal nazaj na prejšnje tirnice. Postopoma seveda. Od takrat sem 3x imel glavobol, vedno v povezavi s poslabšanjem vremena, komaj pa čakam letošnjo pomlad in poletje, ko bom točno videl, kje sem. Upam samo, da me sonce in vročina ne bosta ovirala. 21.3. imam pregled po lanskem septembru, se bom pa probal dogovorit še vsaj za še en septembrski pregled, zato da dam celotno poletje skozi in bom lahko natančno primerjal stanje pred in po bolezni, ampak moram se pohvalit da zaenkrat res odlično kaže.
Sem pa tako borelijo, kot meningitis opazil zgodaj in morda tudi zaradi tega nimam kakih resnejših težav oziroma posledic…
Kaj ti kolobarji, ko se pojavijo na mestu vboda, so vedno znaka za boreliozo?
[/quote]
Kolikor vem ja, ni pa nujno, da se pojavi le na mestu vboda. Pri meni je bilo tako, pri boreliji sem imel rdeč kolobar okoli vboda, pri meningitisu pa nič. Možno je baje tudi, da se pojavi obroč le za kratek čas, tako da nekateri sploh ne opaziti ne morejo…
MEni so pravkar ugotovili. Ena zastarana, se spomnim klopa, ki ssem ga odstranila (ni bilo obroca niti bele pike), druga od pomladi za katero niti ne vem da sem imela klopa. Lahko je pa bill kuzen komar? Dermatolog izkusen, posumil na osnovi temno rdecega fleka na naddlani ene roke. Prvo kuro antibiotika koncala vceraj. Ne vem kkako poteka zdravljenje naprej?
tako kot tisoč stvari danes, je borelija še en odličen kapitalistični konstrukt, kako ožeti “bolne” ljudi. če bi šli vzet test za borelijo bi imelo 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi borelijo, ampak dokler tega ne vedo, tudi problemov nimajo. tisti ki pa slučajno so pozitivni na borelijo in to vedo pa krivijo prav vse njihove zdr. težave na borelijo in praznijo denarnice za raznorazne zdravilce, bioresonance in podobne nategune.
vi se kar pustite nategovat kandidi, boreliji, vegan, non vegan, škrobu, glutenu in podobnim oslarijam
Ne mešaj hipohondrov in bioresonc z dejanskimi bolniki, ki resnično trpijo za borelizo. Ne zavedaš se, kako grozna bolezen je to. In tisti, ki jo ima, ne bo lazil okoli bioresonančarjev z namišljenimi težavami.
[/quote]
Poznam borelijo bolje kot večina Slovencev. Ne mi nekaj nabijat če nimaš pojma. Slab imunski sistem pomeni lahko smrt še z okužbo z najbolj nedolžno bakterijo.
Poglej si malo cene zdravljenj borelioze v ameriki in koliko čudežnih pripravkov moraš kupiti da pozdraviš to neozdravljivo bolezen. To ti vse pove. Še vsak zdravnik z zdravo kmečko pametjo pa se bo samo smejal temu. Boreliozo imamo skoraj vsi, tudi ti jo imaš najverjetneje.
Poznam borelijo bolje kot večina Slovencev. Ne mi nekaj nabijat če nimaš pojma. Slab imunski sistem pomeni lahko smrt še z okužbo z najbolj nedolžno bakterijo.
Poglej si malo cene zdravljenj borelioze v ameriki in koliko čudežnih pripravkov moraš kupiti da pozdraviš to neozdravljivo bolezen. To ti vse pove. Še vsak zdravnik z zdravo kmečko pametjo pa se bo samo smejal temu. Boreliozo imamo skoraj vsi, tudi ti jo imaš najverjetneje.
[/quote]
Lahko da jo imam, ampak če nimam simptomov, mi dol visi, a ne? Kaj zdaj mešaš Ameriko zraven? Pri nas zdravijo boreliozo zdravniki. Pa ne namišljene, ampak dokazano s št. bakterij v likvorju. Nimaš ti pojma o boreliozi. Moja soseda je zaradi nje skoraj umrla. Imela 35 kg. Njej povej, da ji nič ni.
Lahko da jo imam, ampak če nimam simptomov, mi dol visi, a ne? Kaj zdaj mešaš Ameriko zraven? Pri nas zdravijo boreliozo zdravniki. Pa ne namišljene, ampak dokazano s št. bakterij v likvorju. Nimaš ti pojma o boreliozi. Moja soseda je zaradi nje skoraj umrla. Imela 35 kg. Njej povej, da ji nič ni.
[/quote]
Točno. Če bi kaj vedela o medicini bi ti bilo jasno da ima na tisoče raznoraznih bakterijskih okužb, pa nam nič ni. Dokler dela imunski sistem ni nobene bojazni. Sigurno pa komu naredi borelija celo štalo, ampak ravno toliko kot vsaka druga bakterijska okužba.
Večina niti ne ve, da se borelija prenaša tudi s komarji. Ali pa da ob piku klopa dobiš še nekaj drugih bakterijskih okužb, ki so lahko ravno toliko škodljive. Ampak butasti ljudje vejo samo za borelijo, to kar preberejo na prvi strani novic.
Pri košnji meje s koso sem ga dobil. Prilepil se je pod ritnico, ker me je srbelo sem ga spraskal, prej klopa nisem imel nekaj let in niti pomislil nisem nanj.
Na morju je žena opazila flek pod ritjo, že prej pa so se začeli znaki, utrujenost, zatekal mi je desni gležen….
Dobil sem tiste antibiotike in do danes so težave izvenele.
Če pa fleka žena ne bi opazila , ga sam tudi ne bi, pač za ritjo se ne vidiš, bi pa danes najbrž imel že kar hude težave.