Borelioza
borelija ni ozdravljiva, to ko ti dajo antibiotik samo pomeni, da ublažijo hitro okužbo da ti ne slučajno naredi cele štale. borelijo pa imaš v telesu do konca življenja in mogoče ti bo kdaj povzročala težave.
ampak to ni razlog za bojazen, če bi prebral kakšen strokoven angleški članek na to temo, bi vedel da ima 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi borelijo, saj ima večina klopov to okužbo. Prenaša pa se tudi z insekti, iz mame na otroka, transfuziji,..
Pozdravljeni.
Zdravniki so počasi že obupali, jaz pa tudi. Zanima me če se je kdo soočal s podobnimi simptomi.
Vse skupaj traja že 4 mesece. Pojavljajo se nenadne mrzlice,razbijanje srca (160 utripov na minuto) mišični krči, zamegljen vid na eno oko, splošna oslabelost,slabši spomin,občasno mravljinčenje na različnih delih telesa, piskanje v ušesih-prav tako včasih bolj izrazito včasih manj… Poudariti moram, da so dnevi, ko je vse vredu, pridejo pa tudi dnevi, ko nevem če bom zmogla do WC-ja.
Opravila sem MR glave in vratne hrbtenice,orl pregled, ščitnica vse b.p. Naknadno sem dala še kri za boreliozo-izvide še čakam( klopa nisem imela, niti nisem zasledila tipičnega obroča na koži)
Sem izčrpana, zraven vseh teh simptomov sem si pridelala najvrjetneje še anksioznost. Dokler se to ni začelo je bilo moje življenje idealno. Sem mamica dvema majhnima otrokoma in z vsem tem kar se mi dogaja je resnično težko. Včasih se bojim ostat sama z njima, ker nevem kaj sledi.
Hvala vsem za odgovore.
Pozdravljeni. Imel sem boreliozo štiri leta od 2015 do 2019. Klopa in kolobar sem imel na mečih. Posledic ni bilo in počutil sem se normalno. Septembra 2015 se mi je vnelo oko in zdravil sem se na očesni kliniki, kjer so ugotovili da je vzrok borelija. Naslednja štiri leta so se občasno pojavljale bolečine po vsem telesu. Včasih tudi tako hude da nisem mogel vstati iz postelje. Prej sem se ukvarjal s športom potem pa se nisem mogel več. Avgusta 2019 mi je prijatelj povedal za nekoga ki si je pozdravil borelijo z vodikovim peroksidom. Ker nisem imel več kaj izgubiti sem poskusil z enomesečno tretmajem in borelije do sedaj nimam več. Procedura je kar zahtevna. Dobiti morate jedilni vodikov peroksid 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in strogo se je potrebno držati navodil. Veliko je napisanega na spletu.
Kadar je bakterija predolgo prisotna v telesu, se telo brani na način, da samodejno sproža raznorazna vnetja.
Skratka telo se brani na dokaj neučinkovit način, a tebi povzroča neverjetno škodo.
Od januarja 2016 do maja 2020 sem rabil, da sem zadevo temeljito preiskal in po velikem številu negativnih izvidov (MRI glave, ožilja, požiralnik, črevesje, kri, vratna hrbtenica, ledveni del hrbtenice, EEG, EMG, ultrazvok trebuha,…) je bil splošni test na boreliozo zelo zelo pozitiven. IgM protitelesa sem imel na meji med okužbo, a IgG protitelesa za 10x prekoračena. Torej zastarana lymska borelioza. Simptomi: vrtoglavice, na soncu nisem mogel biti (kar neki kratki krči po celi glavi), boleče zatilje, nenavadna zaspanost (trajanje od par ur do celega tedna), občasna preobčutljivost na zvok, na hrup, anksioznost, občasno totalno prenapete oči, elektrika po zatilju, zlasti ponoči zbujanje s povišanim utripom, nenadna občutljivost na določeno vrsto hrane,…. Prisotna sta bila hkrati eden do dva simptoma, ne vsi naenkrat. Tretma: antibiotik doxyciklin, šele potem divja ščetica in pa japonska dresen, jemljem tudi ecytaro, ker mi je bakterija precej oslabila osrednji živčni sistem. Po mojem mnenju tudi CBD nedvomno pomaga. IR savna in razne solne kopeli.
Opomba: In pa tisti, ki tega ni izkusil, naj tukaj res ne komentira. LPV