Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Borut Pahor ali Janez Janša

Borut Pahor ali Janez Janša

ninej..
evo, me veseli, da te vsaj zanima, oz. da si samo ne mečeva polena..

gotovo ga ne bom volil zaradi nekih famoznih uspehov (pa če jih prikazujejo/poveličujejo ali ne), saj le teh v 4 letih glede na stanje v svetu, evropi in naši zapuščini niti ni bilo za pričakovat..

primer: če od prvega nastopa nekaterih naših OI tekmovalcev pričakujete, da bo zmagal ste naivni, kot je naiven on, če tako res misli (čeprav je nekaj samozavesti tudi potrebno imeti)

torej, rad bi mu dal neko razumno dobo, v kateri bi se morali pokazati razumni trendi razvoja SLO, gospodarske in politične,

tudi jaz sem v osnovi pričakoval več, in tudi ugotovil, da so dejansko stvari, ki bi bile lahko boljše, vendar…

me pri tem moti to, da se tipično slovensko z nasprotne strani poizkuša “sosedu” minimalizirati njegov dosežek, potencirati njegove slabosti- z rekom “cilji opravičujejo sredstva”..

predvsem pa se prikazuje da v teh 4 letih bi bli pa lahko Švica, za poprej pa po vaše “pozabimo zamujene priložnosti in napake”
morda bi se dalo res napravit švico, če bi šli po poti juge in se zadolžili za dva roda naprej (čeprav smo dosti zadolženi že tako) in en čas živeli na veliki nogi in vsi bi čez 10 let hrepeneli po JJ časih..kak je blo takrat fino..

torej ne glasujem zanj iz slepega sovraštva, do levakov, pač pa glede na spremembe ki jih je zastavil, ocenjujem, da jih ni možno ustrezno izpeljati v 4 letih, prav tako rezultati le teh ne morejo biti v 4 letih, zato mu bom, glede na časovne okvire poprejšnjih vlad dal možnost še 4 leta, da opraviči/dokaže svoje ideje, naloge. takrat pa bom lahko bolj objektivno in z več ostrine ocenil njegovo delo..

še posebej.. ker vem, da mu levičarji ponujate vso podporo v njegovem prizadevanju k napredku SLO

še enkrat in zanjič, ne predalčkaj me, nisem ne levičar ne desničar sem običajen državljan, ki med svojim rednim delom, ki traja največkrat čez cel dan pokukam semle in si preženem dolgčas ob čakanju moje umetne inteligence, da naredi oziroma konča moje povelje.

volil ga boš, ker mu boš dal možnost da se dokončno izkaže ali neizkaže v naslednjih štirih letih, tudi prav, imaš vso pravco.

jaz pač ne, dala sem mu svoj glas, ki pa je šel popolnoma v nič, torej po mojem mnenju nas je odpeljal za nekaj let nazaj in nas bodo njegove napake (ki jih seveda zna lepo prekrivat in v celofan zavijat), stare veliko več, kot se zavedate. Čeprav bi mu po eni strani dejansko privoščila še en mandat v katerm bi moral poprvljati svoje napake, seveda če bi jih sploh popravljal, ali pa nas bi potisnil še veliko globje in še za nekaj dragocenih let nazaj.

ja pa še to:

verjetno ga ni med nami, ki bi pred 4 leti pričakovl, da nas bi JJ pripeljav v svojem mandatu do standarda, ki ga ima Švica, nihče pa tudi ni pričakoval, da je sposoben istih napak,ne še večjih, kot so jih imele vse prejšnje vlade in da bo enostavno preplonkal njihov vzorec vladanja, Ta napaka ga bo spodnesla in dokler se pri nas politiki tega ne bodo zavedali in ne bodo za svoje napake kaznovani, se bo vzorec ponavljal v nedogled.

ninej
lej..zdi se mi vseeno da si preveč neučakana, iz tvojega opisa lahko sklepam nekaj takega..
..naveličana sem te LDS/SD kompanije in njihovih malverzacij,zavijanj v celofan, dala bom glas JJ in zdej pa bo, če ne…
..bom pa volila tiste od prej..

eno vprašanje..
..zakaj boš pa ti volila iste od pred -4-12 let, ko so te pa razočarali..
isto kot jaz jim boš dala popravni izpit, a dobro veš da si jih zamenjala na 12 let vladanja (to je 3 x 4!!), da bo bolje..

torej, kdo tu dela večji salto mortale, jaz ali ti…?? kdo izraža strpnost, predvsem pa objektivnost..

… sranja[/quote]

Če vam Plemeniti ni povšeči, pa Kščanske demokrate, k so tak revni in bojo razdelili še tisti malo k imajo med obubožan narod.

seveda sem neučaka, ob tolikšnih napakah in slabih odločitvah, postiljanja za nasledje 4 leta, arogance vseh inštitucij celo državljanov, samohvale (ki je mimogrede zelo napihnjena), kar nismo doživeli v vseh 12 letih prejšnjih vladarjev. Ob tem da se je standard državljanov v tem mandatu drastično znižal, ob krčenju pravic, zahtevanju poslušnosti medijev in celo državljanov, visoke inflacije, zaposlovenja za določen čas (mimogrede pred volitvami so obljubljali vse kaj drugega), nepriznavanja revščine, krčenja pravic študentom, uvajanja šolnine, slamnat boj proti tajkunom, ki to ni ( v tem mandatu je bilo 26 takih odkupov, v prejšnjih 12 letih samo 2, financirale so jih državne-naše banke-torej mi), socialna politika je popolnoma na psu, plačne politike se v 4 letih niti dotaknili niso, vlada ki si ne dovoli niti kritike, kaj da bi jo šele poslušala, joj in še bi lahko naštevala.

seveda pol leta pred volitvami se pa čudežni deček zbudi in začne talati socialne transfere (ki nikomur ne koristijo),poviša plače (spet komu in za koliko), sreča tajkune, za katere ve že pred 4 leti itd.

ne če bi se šlo samo zame, bi jim še morda dala en mandat, vendar ne zaradi zadovoljstva z njimi, ampak zato da popravijo svoje napake v kar pa močno dvomim da bi se zgodilo in ker se gre za Slovenijo in vse Slovence mojega glasu ne dobijo več.

kako lahko rečeš za SD, da ne bodo boljši od SDS, niso še dobili mandata in s tem priložnosti voditi državo (pa ne vem še, če bo dobila moj glas), kako lahko rečeš za Zares, ne moreš ker ne veš!

ja naj se šliši tako, dala jim bom novo priložnost, kakorkoli obračam vedno se obrne na stran prejšnje koalicije, za katero sranko se bom pa odločila pa še ne vem, sem trd oreh in preden nekoga obkrožim dobro razmislim in pretehtam, sploh po izkušnji izpred 4 let. Niso mi dovolj samo njihove besede in agresivna politika, podtikanja sploh pa ne maram samohvale (pa ajd, da se hvalijo zato ker se lahko, ampak sedanji ministri hvalijo sami sebe in so brez napak), kar me pa najbolj pri tej vladi moti je pa njihova aroganca do malega človeka.

veš kaj, do tebe sem lahko strpna, objektivna ne morem biti, ker te ne poznam, do nekoga, ki ga plačujem in je v službi pri meni, pa ne bom, zahtevala bom doslednost in natančnost ter izpolnitev predvolilnih obljub ter njihovih programov,drugače jih raje naj ne pišejo.

ja dragi moj politika je umazana zadeva, in če ni nikogar, ki bi ji gledal pod prste se kaj kmalu lahko ne gremo več politike ampak diktaturo, kar pa ta vlada že skoraj počne, poglej samo državni zbor-glasovalni stroj.

zato vsaka vlada potrebuje dobro opozicijo in z veseljem pošiljam nazaj v opozicijo JJ in njegovo SDS, ker tam so dobri in jim priznavam pomoč pri obvladovanju nepremišljenih vladnih potez.

tako razmišljam jaz, ti pa veš zase.

vlada je dobra le, če ima močno opozicijo!!!

zanimivo in pričakovano..
dejansko sem imel pred 4 leti povsem enake očitke…
čudi pa me, da jih poprej nisi videla na svojih favoritih..
namenoma ali zaslepljeno??
.. ljudje sami svoje napake težko prepoznamo, in jih prej evidentiramo, na drugih..
nekako v debatah z drugimi ugotavljam, da marsikdo odklanja JJ zato ker je uporabil taktiko, ki je je bil deležen 12 let z nasprotne strani..

kot navajaš..glasovalnega stroja..podtikanj…samohvale..arogance (bandelj!!)

SD res ni direktno dobil mandata, so pa bili vedno v prejšnjih vladah
o zares sem že razjasnil in ne bom zgubljal besed o konvertitih..

žal smatram prvi odstavek kot povsem pristranski, pač tvoje mnenje, sam lahko rečem le diametralno nasprotno za čas vladanja druge opcije, inker je le-ta vladala že poprej dobro ve kje so vzvodi in ključne točke kjer z najmanj težav vplivaš na ljudi (mediji).. pač stara šola indoktinacije.. s titom naprej.. že od male šole…članstvo v pionirčkih.. mladinske brigade..preverjen kader na preverjenih mestih..
skratka preveč je tega.. zdi se mi, da nima smisla da prepričujeva prepričane ..kajne
pa ura je že pozna

Torej je tale trenutna opozicija en k…c vredna. Le kako bo vodila vlado, če je že kot opozicija zanič?

Ninej, ti hitreje tipkaš kot misliš. Tipkaš pa zeloooooooooo počasi, saj nisi tajnica, kajne ninej.

ne vem sicer na katere favorite misliš, če misliš na te, ki sem jihm dala glas, ja res sem upala da volim drugačno politiko.Če pa misliš na prejšnje sem jih pa ravno tako kritizirala tam kjer se mi je zdelo potrebno (sicer pa njih je že JJ mi smo mu samo pomagali), tako kot bom naslednjo, če bo delala napake. Pozabljate da so zaradi nas in za nas v parlamentu!

prosim, pusti tislih podloženih 50let. Večina nas jih niti ni živela 50 še manj pa nas se je zavedalo kaj pomenijo pionirčki, le vesel dan v šoli smo imeli.

svojo zgodovino imamo 17 let in ta je pomembna, hoteli smo svojo državo, jo dobili in s tem dobili tudi odgovornost zanjo, ki jo preložimo na naše politike in jih zato plačujemo.

Torej je tale trenutna opozicija en k…c vredna. Le kako bo vodila vlado, če je že kot opozicija zanič?

Ninej, ti hitreje tipkaš kot misliš. Tipkaš pa zeloooooooooo počasi, saj nisi tajnica, kajne ninej.[/quote]

ej mmml, to sem že večkrat napisala, pa ne da si taprvič prebral.

preveč so mlačni ja, pa še apsolutno večino ima.

nič hitrej ne tipkam kot mislim, tipkam kar mislim. O ko bi bila tajnica bi sedajle že spala!:)))

Oh, ninej… kok si simpatična. Lahko noč.

New Report

Close