Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Borze vs Menjalnice kriptovalut

Borze vs Menjalnice kriptovalut

Ali lahko kdo našteje in razvrsti Borze in menjalnice kriptovalut?

Torej

Borze:
– Bittrex
– Bitstamp
– Kraken
-??????????

Menjalnice:
– Coinbase
– ???????????

Hvala!

Drži se izraza “Borza” in bo vse ok. Izraz menjalnica je za razumevanje Slovencev slab in preveč spominja na menjalnice, kjer se kupujejo Kune ali Bosanske Marke.
Torej pravilni izraz je “BORZA”.

To ni čist jasno. Bitstamp so v Luxemburgu registrirani, kot menjalnica in so podvrženi vsem finančnim regulativam, ki veljajo za menjalnice. Uradno, kot je meni znano niso borza. Imajo pa tudi podjetja v Londonu in New Yorku: https://www.bitstamp.net/about_us/
Kljub temu se da menjavati in trgovati kripto valute ena v drugo (BTC, LTC, XRP, BCH in ETH).

V osnovi je tako, da, če je možno kripto valuto zamenjati v FIAT je poleg borze tudi menjalnica. Kako je uradno registrirana in v kateri državi je pa odvisno od predpisov posamezne države.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Ma folk je zbegan od izraza menjlnica. Kup njih potem misli, ali imajo na Bitstampu zalogo dovolj Evrov, da jim odkup BTCje, ali dovolj BTCjev jim jih proda.

po mojih izkušnjah so firme tipa Bitstamp menjalnice.
Za moje nakazane evre mi dajo vaučer v € in me “porinejo” v kripto svet (mi dajo Kripto račun).
V tem kripto svetu pa špekuliram z menjavo vaučer € v kripte, med kriptami … torej je ta Kripto svet Borza. Tukaj menjalnice nimajo nič ne z mano ne s kriptami … kripte samo prikazujejo, ko letijo skozi njihove platforme.
Ko se odločim, da bom imel € na svoji banki na TRR dam nalog Menjalnici, da mi Vaučer € zamenja za prave € in jih pošlje na moj TRR

Kaj je to “vaučer” ?

ojej … če greš na dopust preko agencije, ti agencija da vaučer za x spanj v hotelu – denar ima pa agencija.
Ti v hotelu namesto denarja daš vaučer. Kako se zmenita agencija in hotel ti niti vidiš niti veš.

Enako je v Menjalnicah – Menjalnica ti za tvoje nakazane € da vaučer€ za vstop v kripto svet.
Če hočeš dobiti prave € na svoj TRR – ti Menjalnica zamenja vaučer€ in na TRR nakaže prave €.

Ok, da vidim, če prav razumem:
Jaz imam na SKB banki račun. Prinesem na okence 200€ in jih položim na račun. Ti moji evri se isti trenutek spremenijo v 200 vaučerjev po 1€, ki so razvidni na moji strani skb.net kjer plačujem položnice in podobno. Te položnice v resnici ne plačam z Evri ampak z Vaučerji po 1€.
Ko grem zopet na okence dvignit Evre, mi ženska Vavčerje spremeni v Evre in mi da prave Evre v roke.
Sem razumel prav?

Zdaj sem pa zgubila rdečo nit 🙂

Jaz osebno razumem kot Menjalnica tisto borzo katera ponuja menjavo Eur vs. Usd v kriptovaluto.

Tam kjer pa lahko kupujem različne kriptovalute z BTC ali ETH, pa je po mojem razumevanju BORZA….

Ne vem…. saj lahko da so uradno registrirani kot Borza, samo če delajo tudi menjavo Eur/Usd v kriptovaluto je to potem tudi menjalnica…

Menjava iz ene kriptovalute v drugo pa po mojem razumevanju je le Borza…

Mimosunkaš total

Kaj je to FIAT?

Na kratko so to klasične valute EUR, USD, GBP, JEN, …

http://kriptovalute.si/fiat-valuta/

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Hvala G. Tomc.

Ali kdo trguje na EtherDelta ali na Mercatox? So OK?

[/quote]

Fiat rečemo, ko prestaviš v realno valuto, eur, usd, ali pa bosansko marko.

Z eno besedo, FIAT, torej valute s katerimi plačuješ v realnem svetu.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če koga zanima decentrilizirana borza z največjo izbiro ICO imate tukaj link: Vaš link

New Report

Close