Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Borzno posredovanje preko banke (NKBM)

Borzno posredovanje preko banke (NKBM)

Ima kdo borzno posredovanje za nakup in prodajo delnic, preko Banke NKBM? Zanima me koliko procentov vzamejo pri posredovanju in prodaji, ter pri vodenju poslov. Pa koliko to na leto znese v €.

Po nekaterih podatkih, morda tudi zastarelih:

Banka NKBM je ena izmed večjih bank v Sloveniji, ki ponuja storitve borznega posredovanja za nakup in prodajo delnic. Pri posredovanju in prodaji delnic preko banke NKBM se obračunavajo stroški v obliki provizij in drugih stroškov.

Provizije za borzno posredovanje pri nakupu in prodaji delnic preko banke NKBM so odvisne od vrednosti transakcije. V primeru nakupa ali prodaje delnic do 5.000 EUR se obračuna provizija v višini 0,50% od vrednosti transakcije, pri vrednostih nad 5.000 EUR pa je provizija 0,30%. Vendar pa je treba upoštevati tudi druge stroške, kot so denimo stroški bančnega računa, stroški vpisa v centralni register nematerializiranih vrednostnih papirjev ter stroški izdaje potrdil o lastništvu.Pri vodenju poslov se lahko pojavijo tudi drugi stroški, kot so denimo stroški za prenos denarja na račun borznega posrednika ali stroški za izvedbo drugih transakcij.Koliko to na leto znese v € je odvisno od števila transakcij, ki jih opravite in od njihove vrednosti. Za natančnejše izračune bi bilo potrebno vedeti več podrobnosti o vašem portfelju in načinu trgovanja.

Se sele odlocam za nakup in trgovanje z delnicami pa me tko priblizno zanima koliko € to na leto znese. Bi pa kupila in potem delnice imela pa vsako leto malo dokupila. Ne gre se mi za nakup in prodajo nonstop. Kupim pa dokupujem in imam.

Ne glej slo brokerjev, vsaj ne, če ne boš imela v štartu +10 k. Poglej za intractive brokers, degiro ali Traderepublic. Transakcija par € in to je to.

New Report

Close