Bosch vs. Miele?
Anonimno 2549, 14.11.2023 ob 17:53
Mi smo se že drugič odločili za boscha pa še to bolj poceni. Gorenjev pralni stroj pa ziher ne bo nikdar več pri hiši vsaj jaz ga ne bom kuoil .
Še kdo?
Sem imel Grunding za 179 evrov, kupil v Harveju, delal je točno 11 let. Vreden denarja, danes Grundiga skorajda ni v ponudbah. Pa tako tih, da nikoli nisem vedel kdaj je začel, pral in končal.
Kaj pa Miele? Ima cene od 800 do 2000?
Senca307, 14.11.2023 ob 17:56
Še kdo?
Sem imel Grunding za 179 evrov, kupil v Harveju, delal je točno 11 let. Vreden denarja, danes Grundiga skorajda ni v ponudbah. Pa tako tih, da nikoli nisem vedel kdaj je začel, pral in končal.
Kaj pa Miele? Ima cene od 800 do 2000?
Pred kratkim kupila Bosch-a in sem zaenkrat zadovoljna, kako bo kasneje, bomo pa videli. Sem pred nakupom precej prebirala mnenja na raznih forumih in sem pri večini uporabnikov pralnih strojev Miele zasledila, da ni vreden tega denarja. Pere sicer učinkovito in brez problemov dela cca 5 let, nato pa so z njim ravno tako težave, kot z vsemi ostalimi znamkami. Zagotovo pa odsvetujem Gorenje!!
Zelo čudna primerjava. Kot bi primerjal VW in Mercedesa.
Stegneš se toliko, kolikor si dolg.
Če imaš denar, kupiš Miele, če nimaš toliko za zapravit, greš razred nižje. Z Mielejem dobiš mogoče malo bolj tih stoj, kakšno funkcijo več (ni nujno), pa nekako lahko računaš, da ti bo nekje 5 let delal – ampak to ti bodo tudi drugi stroji… potem začne nagajati vse, od Mieleja naprej. Čeprav Bosch ni neka uau firma, je čisto vseeno če potem kupiš kakšno drugo znamko, magari Samsung ali Beko. Izogibaj se škart znamk ala Candy, tudi Gorenje je bolj žalost.
to, 15.11.2023 ob 19:22
Zelo čudna primerjava. Kot bi primerjal VW in Mercedesa.
Stegneš se toliko, kolikor si dolg.
Če imaš denar, kupiš Miele, če nimaš toliko za zapravit, greš razred nižje. Z Mielejem dobiš mogoče malo bolj tih stoj, kakšno funkcijo več (ni nujno), pa nekako lahko računaš, da ti bo nekje 5 let delal – ampak to ti bodo tudi drugi stroji… potem začne nagajati vse, od Mieleja naprej. Čeprav Bosch ni neka uau firma, je čisto vseeno če potem kupiš kakšno drugo znamko, magari Samsung ali Beko. Izogibaj se škart znamk ala Candy, tudi Gorenje je bolj žalost.
Hvala vsem za odgovore. Do sedaj smo imeli kar veliko aparatov Siemens, Rang Miele, ker pa nima v Slo več dobavitelja je potrebno ponj v AU. Izredno dobri, nikoli popravljali, držijo več kot 10 let, kar je solidno. Imam izredno tih prali stroj Grunding, drži že že 10 let, nikoli servisiran, ampak sem skeptičen, ker jih na tržišču ni veliko pa tudi izredno so pocen.
Imam denar za Miele, bolj me skrbi servis, rezervni deli, pocen ni tam okrog 1300 naprej.
Naš Bosch dela že štirinajst let, edino ležaje je bilo treba zamenjati tri leta nazaj, je pa treba povedati, da je to zelo obremenjen stroj, družina je večja od povprečne in svoj čas so ga tudi plenice od dveh dojenčkov kar dobro obdelale.
Pravijo pa, da je bil to še predkrizni Bosch Ne vem, če zdaj še take delajo. Na splošno se slabšajo materiali itd., vse z namenom potrošnje.
Stroji, 15.11.2023 ob 19:31
Hvala vsem za odgovore. Do sedaj smo imeli kar veliko aparatov Siemens, Rang Miele, ker pa nima v Slo več dobavitelja je potrebno ponj v AU. Izredno dobri, nikoli popravljali, držijo več kot 10 let, kar je solidno. Imam izredno tih prali stroj Grunding, drži že že 10 let, nikoli servisiran, ampak sem skeptičen, ker jih na tržišču ni veliko pa tudi izredno so pocen.
Imam denar za Miele, bolj me skrbi servis, rezervni deli, pocen ni tam okrog 1300 naprej.
Zato pa dokupiš 10 letno garancijo, pa se ne sekiraš nič. Servisna služba je pa pri njih ena a. Nimam nobenih pripomb, že več kot 15 let…
pralni stroj in sušilni stroj imam oboje AEG in zelo zadovoljna.
Miele je le luxuzna znamka, tle plačaš samo ime. To imajo ponavadi tisti, ki se lahko preseravajo in da se potem hvalijo, da imajo vse od Miele to pove, da so pač bogatuni. Mi je pa ena frendica, ki je želela imeti Miele rekla, da je vse na kredo vzela in še predno je odplačala, so se ji že začele pojavljati težave! Nikoli več je rekla!
AEG, 16.11.2023 ob 11:39
pralni stroj in sušilni stroj imam oboje AEG in zelo zadovoljna.
Miele je le luxuzna znamka, tle plačaš samo ime. To imajo ponavadi tisti, ki se lahko preseravajo in da se potem hvalijo, da imajo vse od Miele to pove, da so pač bogatuni. Mi je pa ena frendica, ki je želela imeti Miele rekla, da je vse na kredo vzela in še predno je odplačala, so se ji že začele pojavljati težave! Nikoli več je rekla!
Imam Miele sem zelo zadovoljna, samo iz praktičnega vidika pa tako Gorenje, Voxx, Beko in Miele vsi samo perejo, nihče nič zraven ne dela. Miele pa plačam 2x več.
Meni mož to absolutno ne pusti čeprav imamo denar.