Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bosh pralni stroj

bosh pralni stroj

Torej kupujem pralni stroj.Vzela bom boshevega ker kar slišim je edini ok.Zanima me katere imate in deluje brezhibno pa da je res tih.

Bosh delajo v Lodz (PL). Sem bil v njihovi firmi.

Sem imela boševega, ampak mi je že po 6-ih letih boben zabilo v tla. Popravilo dražje kot nov cenješe znamke. Tako da dam sedaj raje manj denarja, ker tako ali tako pralne stroje delajo samo še za nekaj let.

Kupi ja, ima fajn programe. Po garanciji pa samo srecno, ker vec al manj vse krepa.

Jaz ga imam. Serija 4.  Ni tih kot je pisalo da bo. Opere pa zelo fajn.

Mi imamo  Bosch serijo 6, Eco silence drive motor,na motor 10 let garancije,zdaj je stroj star 4 leta,vsak dan se pere, nas je 4 v družini…do zdaj deluje brezhibno,nikoli še zatajil,je pa zelo tih,tudi centrifuga 67db…no bomo videli po poteku 5 letne garancije,kaj se bo začelo dogajat z njim,smo optimisti…

Kot ze v drugi temi, predlagam, da si kupis zps test pralnih strojev in tam pogledas Boscheve, katerega bi izbrala glede na svoj cenovni rang in zelene funkcije.

Ima pa tudi Bosch na svoji spletni strani ocene izdelkov, tudi tam se najde kaksna uporabna informacija.

Aja, ko izberes model, pobrskaj po spletu, kje je najcenejsi, saj se cene lahko razlikujejo tudi za vec kot 100 eur v razlicnih trgovinah za isti model. Za neke modele Bosch zdaj tudi vraca denar, ko registriras stroj.

Ravno kupujem nek drug aparat in to je moj pristop – pregled testa, izbor modela, pregled ocen in seveda tudi cen. Je narejen ozji izbor, nakup pa se ne. Tistih 5 eur za test se mi ne zdi veliko, glede na to da pri poplavi modelov res ne ves, kaj izbrati.

Morda bo za crni petek se kaj ceneje, ampak na to ni cisto za racunati, saj vcasih so znizani samo doloceni modeli ali artikli, redko da kar vse.

Ne vem kaj pomaga garancija 10 let na motor, ker naj naj naj pogostejsa okvara je elektronika in ta fali hmali ko gre garancija od 5 let mimo.

Ta elektronika te pa spravi v obup in je boljse, da gres po novega.

Na crni petek je ponavadi znizana roba iz skladisca da se jo resijo. Naredi prostor novi robi.

Ni crni petek zlat petek. Ima vec pomenov za trgovce in nabavnike, skladiscnike.

S tistim strojem ki ga ne oh in sploh potencirajo in zadej stoji prodajna marza tudi ni nic narobe.

Odgovor na objavo uporabnika
Garancija, 24.10.2022 ob 16:31

Ne vem kaj pomaga garancija 10 let na motor, ker naj naj naj pogostejsa okvara je elektronika in ta fali hmali ko gre garancija od 5 let mimo.

Ta elektronika te pa spravi v obup in je boljse, da gres po novega.

Garancijo dajo vedno na stvar , ki se najmajn kvari to je motor. Pomožna elektronika za inverter motorje obvezno crkne v dveh letih strošek pa je  130 evrov odvisno od modela .

Sem iskala karakteristike stroja in ne znamko, imela na izbiro 3 znamke, med njimi Bosh za 1.300€, Candy za 350 in Beko za 450, kupila Beko, ki je bil na zalogi in ob nakupu se nekaj znizan, da je bil pod 400.

Bosh sem izlocila, ko so mi rekli, da nic in nihce ne garantira, da bo pral vsaj 10 let.

New Report

Close