BOSONOGA OBUTEV
A kdo nosi? Prosim za izkušnje, mnenja, zakaj ste se zanjo odločili…je pomagala?
Že od otroštva imam ‘slaba’ stopala… sedaj z leti pa postaja še slabše. Torej palec mi vedno bolj obrača navznoter, mezinček in prstanec sta že pošteno stisnjena tako skupaj kot potegnjena skupaj… Opažam, da je pozimi, ko imam bolj tesno obutev in nenehno nogavice slabše. Čez poletje, ko sem večinoma bosa in v japonkah se mala prsta nekoliko izravnata pa tudi palec ne boli.
Bolečine so toliko hujše, če imam cel dan stisnjene čevlje, če sem doma in v copatih je ok.
Pa sem pred kratkim naletela na internetu, kjer so med nasveti za podobne težave -bili tudi odločitev za bosonogo obutev…
Kupila sem si nogavice na prste en par, ko sem jih imela doma obute čez dan sem zvečer čutila ‘bolečine’ v prstancu in mezincu saj sta se le ta cel dan izravnavala. Palec pa tudi ni bil tako rdeč.
Ker so cene kar lepe – bom vesela vsakršnega mnenja, preden se podam v nakup večih parov.
Lahko razložiš, 14.03.2023 ob 21:07
najprej naslov.
Verjetno imaš nevrološke težave. Ti kje živc vleče in pritiska. Nizki sandali .. japanke.. to je zelo škodljivo za hojo, noge in hrbtenico.
Kaj hoces reci, da so obuvala s peto prijaznejsa stopalom, hrbtenici? Hah, najboljsa obutev je tista, ki je najbolj podobna bosi hoji.
Menda, ko enkrat obujes bosa noga cevlje, nikoli vec ne kupis drugih. Lepi pa ravno niso. Jih nimam, sem pa slisala. No edino sine ima njihove copate za v vrtec.
že več let nosim večinoma bosonogo obutev – ko sem enkrat probala, nisem več prešaltala drugam. super za stopala! ko pozimi nosim kake druge čevlje (gojzarje, zimske snežke, škornje..), mi je kar muka. sicer nikoli nisem imela večjih težav s stopali, morda imam le rahlo bolj izrazite kosti pri peti in me zato kaki zelo trdi čevlji prej ožulijo (npr. pancerji).
ne, bosonoga obutev ni poceni, ampak tudi moja stopala niso poceni…
imate pa najbrž vi že precej deformirana stopala in morda bo bosonoga obutev premalo za reševanje vaših težav.