Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Boste kar tiho pri tej kraji nepremičnin

Boste kar tiho pri tej kraji nepremičnin

Odgovor na objavo uporabnika
nevem646, 23.12.2024 ob 19:47

mi je kar hudo za najemnike, ker nisem bil oderuški in sem jim šel na roko, ker vem, da ni lahko nabrati vsak mesec za najemnino.

Sem pa stanovanje podedoval in ni bil kupljen kot naložba.

Kaj ti je hudo? Mora plačat vse tvoje  davke najemnik  pa p vam m.

vse je res

Veš da, 23.12.2024 ob 21:55

nevem646, 23.12.2024 ob 19:42

Pri stanovanju, ki ga oddajam (vse uradno in pravilno) bi moral za 100% povečati najemnino da bi prinesel davek notri 🙂

Povecaj jo. Sam nobenga notri ne boš dobu.  Briga me za vas tajkunarje.

Gorce ute svinjake hleve majko mila to je  pa katastrofa če mislijo štale obdavčit.  Vse podreti je boljse.  Kako naj kmet ima samo 1 nepremičnino?????? Naj ma v bajti krave svinje in kokosi, te živali  rabjo svoj  primeren bivalnik. Pa mehank.  Naj v bajti opravlja posel…..pa garaze se obdavčijo ali kok.

Vstaja Matije Gubca vsaj je potrebna.

Tista vstaja je krvavo propadla.

res niso ok, 23.12.2024 ob 20:53

Imava vikend, ki svo ga sama zidala, pravzaprav sestavljala skupaj 20 let.  Oddati ga ne moreva, nihče ga ne bi najel ker ni nobenega avtobusa , nobene trgovine, nobene šole, vrtca, nič. Pozimi se ga ne da ogrevati, ker je v njem samo en majhen kamin.

Gurs nam ga je ocenil na skoraj 200 000. Kar pomeni 3000 € davka!  3000 sta 2,5 mesecev najinih pokojnin.

Na vikendu sva si na vrtu in sadovnjaku pridelala hrano, da sva malo lažje živela.  Preseliti se vanj ne moreva, ker pozimi nima ogrevanja in tudi izolacije je zelo slaba.

Nori so!  Volila jih prav gotovo ne bova več.

Pri taki ocenjeni vrednosti je gotovo na turistično zanimivi lokaciji. Je tako?

Zdaj bi pa res morali priti od besed k dejanjem. Ta davek bo najbolj prizadel spodnji srednji sloj, kamor nas spada večina. Poskrbel bo, da bomo kmalu reveži. Tisti z enim dodatnim stanovanjem ni nek bogatun. Marsikdo bo prisiljen zvišati najemnino, čeprav je ni nameraval. Kljub zvišanju najemnine mu bo ostalo manj. Tako bosta prizadeta najemodajalec in najemnik. Oba oziroma vsi bi morali na proteste. Tisti, ki imajo več nepremičnin, bodo ta zakon zlahka zaobšli. Ker so polni denarja, bodo lahko poceni pokupili nepremičnine, ki se bodo pojavile na trgu, saj se bo marsikdo odločil za prodajo. Cene najemnin bodo šle v nebo, lastniško stanovanje bo vse težje kupiti. Stanovanjski fond bo prešel v roke bogatašem iz davčnih oaz.

Zdaj pa res, 23.12.2024 ob 22:06

Zdaj bi pa res morali priti od besed k dejanjem. Ta davek bo najbolj prizadel spodnji srednji sloj, kamor nas spada večina. Poskrbel bo, da bomo kmalu reveži. Tisti z enim dodatnim stanovanjem ni nek bogatun. Marsikdo bo prisiljen zvišati najemnino, čeprav je ni nameraval. Kljub zvišanju najemnine mu bo ostalo manj. Tako bosta prizadeta najemodajalec in najemnik. Oba oziroma vsi bi morali na proteste. Tisti, ki imajo več nepremičnin, bodo ta zakon zlahka zaobšli. Ker so polni denarja, bodo lahko poceni pokupili nepremičnine, ki se bodo pojavile na trgu, saj se bo marsikdo odločil za prodajo. Cene najemnin bodo šle v nebo, lastniško stanovanje bo vse težje kupiti. Stanovanjski fond bo prešel v roke bogatašem iz davčnih oaz.

Zabita čreda ne dojamete, da niso protesti za rešitev problema ampak nehat verjet v to, da ima peščica psihopatov in plačancev oblast nad ljudmi. Država je izmišljotina. Kako ste lahko dolžni izmišljotini karkoli.

ZBUDI SE!

A lastniki 2+ nepremičnin so nižji srednji sloj? Očitno nam gre res dobro.

Davek podpiram, itak smo edina oaza brez davka sredi EU. Pa ne mi NUSZ omenjat, to je drubiž, ki ni omembe vreden.

Zabita čreda sama prosi za to, saj vedno znova voli tiste, ki ji kradejo že desetletja oz. globaliste, ki ji hočejo odvzeti vso lastnino in vso še preostalo svobodo, nato pa jo po hitrem postopku evtanazirati, da ji pokradejo še morebitne penzije, potem pa se zabita čreda čudi, ter joka in stoka…

To ti je odgovor zabitega človeka.  Volila jih ne bova vec. Hahaha se moraš smejati. Pa dol jim to visi kdo bo koga volil.  Čist vseen kdo bo glavni lutkar. Dol do Amerike in do Zero jim visi kdo  vodi to galejo. Raja je zato, da se jo oskubi. Amin.

Se pravi, če prav razumem, če imaš dodatno stanovanje vredno 200.000 eur je davek cca 3000 in če to stanovanje oddajaš za 700 se ti davek od nepremičnine 3000 zmanjša za 3×700 = 2100 je cca 25% najemnine. Torej je nep.davek 900 na leto + še 25% davka od oddajanja. Ali tle davka od oddajanja pol ne plačaš? Ne razumem čist.

hja960, 23.12.2024 ob 22:02

Tista vstaja je krvavo propadla.

Vsaj ne bi samo kimali s črednim nagonom. A je 20 let kaj? 30 40?  Nič ni to,  bolje umret častno in dostojanstveno,  kot čakat na smrt pa dobivat vsak dan s kladvom po glavi.

Nimajo, 23.12.2024 ob 20:34

kmetavzarji, 23.12.2024 ob 20:21

Še pamalo davka.  Morali bi obdavčiti 5 % na drugo nepremičnino in potem na vsako naslednjo dodaten 1 % !

Odjebite špekulanti in komunistični lopovi, ali pa plačajte za svoj luksuz.

Nije žvaka za seljaka, ja?

Tisti, ki nimajo zdaj za stanovanje, tudi z novimi davki in več stanovanji na trgu ne bodo imeli. Pokupili bodo tujci in trikrat višje najemnine bodo kasirali oni z orlom v zastavi. Pa vojni špekulanti in dobičkarji. Nič na boljšem ne boš.

In ne misliti, da se ti ne more zgoditi. Davek na nepremičnine ni enak davku na dediščino. Če so tvoji starši kaj ustvarili, boš na svoj delež plačal debeli davek dokler še je drugi starš živ ali pa se boš na prvi zapuščini odrekel vsemu v korist starša ali pa brata, ki že živi v hiši…. Ali pa boš šenkal. Pa si malo poglej v gurs. Hiša iz sedemdesetih tvojih staršev je v Celju, Mariboru po novi vrednosti 300k. Kar preračunaj si, tudi tvoj delež bo lepo nanesel.

tebe nima kaj brigat kdo bo pokupil in za koliko bo pokupil.

Bistvo je, da je treba zakonodajo prilagoditi tako, da se luksuz obdavči.

Nikomur ne bodo obdavčili nepremičnine v kateri živi.  Ostalim, ki špekulirate in biznisirate s stvarmi, ki so v razvitih državah zaradi realnega nekaj procentnega letnega donosa neprivlačne za špekulante, pa nabit davek na ta “biznis”, ki je čisto navadna balkanska špekulacija.

Če nimaš, se delaj da imaš.

Ali pa plačaj za tisto, s čimer se delaš bogatega.  Če si bogat, bodi bogat v vseh pogledih, ne samo na način nekega balkanjerosa čefurskega.

Anonimno 5848, 23.12.2024 ob 22:09

Zabita čreda ne dojamete, da niso protesti za rešitev problema ampak nehat verjet v to, da ima peščica psihopatov in plačancev oblast nad ljudmi. Država je izmišljotina. Kako ste lahko dolžni izmišljotini karkoli.

ZBUDI SE!

EJ ka da naredi. Odude v eter v O. 😏

skrajni čas, 23.12.2024 ob 22:31

tebe nima kaj brigat kdo bo pokupil in za koliko bo pokupil.

Bistvo je, da je treba zakonodajo prilagoditi tako, da se luksuz obdavči.

Nikomur ne bodo obdavčili nepremičnine v kateri živi.  Ostalim, ki špekulirate in biznisirate s stvarmi, ki so v razvitih državah zaradi realnega nekaj procentnega letnega donosa neprivlačne za špekulante, pa nabit davek na ta “biznis”, ki je čisto navadna balkanska špekulacija.

Če nimaš, se delaj da imaš.

Ali pa plačaj za tisto, s čimer se delaš bogatega.  Če si bogat, bodi bogat v vseh pogledih, ne samo na način nekega balkanjerosa čefurskega.

Debil zabitočredni, domove v katerih smo že plačujemo ob enem pa vse kar imamo, kot storitve v domovih je še pri tem davek. Plačuješ polno enih zadev zabito črednik. Domovanje doma so označili za stanovanjsko dejavnost sem že delil papir na net. Človk je edina vrsta zabita, ki plačuje za življenej na zemlji psihopatom.

V 21 stoletju, kjer se imajo vsi že za neke razsvetljence, šolane ljudi polne znanja itd.  še kar verjamejo v neke kralje in predsednike, politike in drug debilizem in prisilne davke.

BUDALE zabita čreda.

Od kod vam ideja debilna da ste od svojega kruha dolžni golobu ali janši ali bilo kateremu dripcu dolžni kos pod NUJNO DAT? Če pa ne boste pa pride po vas debilnež oborožen. Pa dejte se že zbudit debili jadni.

Veš da, 23.12.2024 ob 22:36

EJ ka da naredi. Odude v eter v O. 😏

Treba se je zavedat da nimajo oblasti nad nami ampak jo VSILJUJEJO. če jo vsiljujejo so vsiljivci in po definiciji zločinec.

Treba se je zavedati, da bo ta davek prizadel najbolj ranljive

Ahno, 23.12.2024 ob 22:04

Pri taki ocenjeni vrednosti je gotovo na turistično zanimivi lokaciji. Je tako?

Ni!  Je blizu večjega mesta, vendar za hribom.  Če ti pravim, da je ne moreva oddati, potem vem zakaj. Pritisk vode je minimalen. Pralnega stroja ne morem imeti, pomivalnega tudi ne, ker sta se takoj pokvarila zaradi usedlin v vodi. Okna so stara, niso termopan-ampak navadna. Materiali so poceni. Ploščice za 3 €. Vse je ceneno in nekako poflikano skupaj. Nobenega standarda ne dosega. Vendar, Gurs tega ne upošteva!  40 kvadratov imava bivalne površine in 40 kleti, kamor spraviva pridelano zelenjavo, vložnine in sadje. 20 metrov je terase in to je to. Še ceste ni. En zrukan kolovoz.

In Gurs je to ocenil na 200 000!  Tudi sosedovi so šokirani, tudi njim so postavili pravljično ceno. Samo zato, ker smo 20 km od večjega mesta so nam ovrednotili, kot da imamo nadstandardno vilo.

Imam dve vili ter eno manjšo počitniško hišico na Hrvaškem, se mi pa res ne zdi fer, da bi uvedli davek na moje težko prigarane nepremičnine. Imel sem v mislih, da bi si še kakšno omislil v Kopru, ampak nisem več prepričan ali je smiselno? Skoraj pozabil imam še dve stanovanji, ki ju dajem v najem. Se mi zdi, da me bo že to udarilo po žepu… Kaj vi mislite, a naj vse prodam?

Vila910, 23.12.2024 ob 23:08

Imam dve vili ter eno manjšo počitniško hišico na Hrvaškem, se mi pa res ne zdi fer, da bi uvedli davek na moje težko prigarane nepremičnine. Imel sem v mislih, da bi si še kakšno omislil v Kopru, ampak nisem več prepričan ali je smiselno? Skoraj pozabil imam še dve stanovanji, ki ju dajem v najem. Se mi zdi, da me bo že to udarilo po žepu… Kaj vi mislite, a naj vse prodam?

Kot prvo ti nimaš verjetno niti za pašteto, kot drugo pa tisti, ki ima več vil je ponavadi kmet, kot tretje pa tisti z več mnogimi nepremičninami ni nikoli garal in sploh ne ve kaj je to garanje.

Vojna bo, ljudje so preveč požrešni. Na eni starni tisti z nešteto nepremičninami, na drugi pa tisti skoraj brez strehe nad glavo.

Ampak mene to sploh nič več ne moti, sem popolnoma ravnodušen…

Anonimno 5848, 23.12.2024 ob 22:43

Debil zabitočredni, domove v katerih smo že plačujemo ob enem pa vse kar imamo, kot storitve v domovih je še pri tem davek. Plačuješ polno enih zadev zabito črednik. Domovanje doma so označili za stanovanjsko dejavnost sem že delil papir na net. Človk je edina vrsta zabita, ki plačuje za življenej na zemlji psihopatom.

Daj ne blejaj in prodaj tisto sranje, ki ga nisi sposobno imeti.

“Odjebite špekulanti in komunistični lopovi, ali pa plačajte za svoj luksuz.

Nije žvaka za seljaka, ja?”

Točno to, nije žvaka za seljaka,.

Revni smo odlični za vojno! JUPI, vojna BO!!!!!

Nabiješ davke, ljudje jih ne morejo več plačevati in ti poceni prodajo nepremičnino.

S pobranimi davki povišaš plače, denar dobiš nazaj preko višjih najemnin.

Na koncu imaš denar in nepremičnino. Bravo.

New Report

Close