Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Boste kar tiho pri tej kraji nepremičnin

Boste kar tiho pri tej kraji nepremičnin

Edino sranje tukaj je, ker vsi levaki tale zakon podpirajo, razen SDS in upam da Logarja. Saj se bodo izjasnili pred volitvami vsi glede tega davka. Se bo pač Logarja volilo, če bo vse ostalo zlizano z levo stranjo.

Treba je vedeti, da z levaki bo davkov vedno več, kmalu bodo v zakonodajo spisali, da bodo brez davka tisti, ki živijo v stanovanju, manjšem od 120 kvadratov in tako dalje. Ko se enkrat zakon sprejme v DZ in je večina za (tako kot so zdaj levaki), je mala malca spisat še spremembe. Ugotovili bodo, da je premalo davkov nabranih za gradnjo ne vem koliko stanovanj in bodo spreminjali zakonodajo. Pa ne vam v prid, brez skrbi.

Nujno je treba volit tiste, ki se z davkom ne strinjajo.

Odgovor na objavo uporabnika
blugul, 24.12.2024 ob 07:58

Edino sranje tukaj je, ker vsi levaki tale zakon podpirajo, razen SDS in upam da Logarja. Saj se bodo izjasnili pred volitvami vsi glede tega davka. Se bo pač Logarja volilo, če bo vse ostalo zlizano z levo stranjo.

Treba je vedeti, da z levaki bo davkov vedno več, kmalu bodo v zakonodajo spisali, da bodo brez davka tisti, ki živijo v stanovanju, manjšem od 120 kvadratov in tako dalje. Ko se enkrat zakon sprejme v DZ in je večina za (tako kot so zdaj levaki), je mala malca spisat še spremembe. Ugotovili bodo, da je premalo davkov nabranih za gradnjo ne vem koliko stanovanj in bodo spreminjali zakonodajo. Pa ne vam v prid, brez skrbi.

Nujno je treba volit tiste, ki se z davkom ne strinjajo.

Samo, da je Janša.

A je tako, budalo fuknjeno retardirano ?

aha246, 23.12.2024 ob 20:50

Ja, zato, da se ti investicija povrne in oplemeniti, mora nekdo drug garati in plačevati. Nekdo, ki pač nima “sreče”, da bi imel presežke denarja za vlaganje, ker mu ga taki investitorji poberejo.

Ampak to za vas seveda ni ropanje.

Za take kot si ti je obstajalo že do sedaj lepo število nepremičnin, ki bi si jih lahko kupilo in štartalo na svojem. Ampak ne. Sprehodi po nakupovalnih mestih so mana novodobnih beračev, ki zatrošijo vsak cent do naslednje plačice v nasladi pofla, ki ga nudijo kitajci. Od cenenega do dragega. Glaven domet vam je potrošništvo, ne občutite pa tega, da se vam sesuva pod ritjo. Firme krepajo ena za drugo, davki bodo pobrali še vse preostalo kar še imamo in potem Slovenije ni več. Ne bo možno plačevati kreditov, in prvič, ko se ne bo možno zadolžiti, bo čez noč revščina. Ne bo služb, ne sociale,  ne penzij, ne plač za javni sistem, ne posla, od katerega bomo živeli. Vzemite lijak v prelijte steklenico vode vanj. Na vrhu kroži počasneje, nižje vse hitreje in na koncu ostane nič. Smo v lijaku, in proti koncu nas ožema. Revščina, ki bo nastala, bo vplivala pa na vse nas, vendar najprej na vas privoščljive. Vam se bo najprej zamajal svet. Vi boste prvi na cesti. Meni bo banka pobrala drugo nepremičnino, ker ima denar v njej. Meni bo prva streha nad glavo ostala. Ampak banka ne bo šenkala vam, ki noter živite, prodana bo trgovcem z novci, ki obvladujejo trg zaseženih nepremičnin, ki bodo poceni kupili in vam oddali po davčno višji ceni. In še to ne vam. Kje boste pa vi? Koga briga takrat, verjetno na cesti z iztegnjenimi rokami. Tačas, ko vam je glavna mantra, da morate za stanovanje nasproti nakupovalnega mesta plačati celo svojo plačo, bi imeli pa malo hiško nekje z nekaj zemlje, dva pujska in kokoši 60 km iz Ljubljane. Ampak ne, vsa sociala vztraja v mestu, da je ja čim bližje blišču, ki mu je predrag. Cene ne bi bile tako visoke, če ne bi vsi tiščali v mesto! Nam bodo pobrali vikende in hiše po starših, ki ji vzdržujemo za otroke, ampak vi še vedno ne boste sposobni ustvariti niti tega, da bi bili vsaj malo neodvisni. Ker ste na celi črti nesposobni, od zavisti pa človek ne more živeti.

Vsi moji znanci, prijatelji in sorodniki, noben ni bogataš, pa čisto vsi imajo vsaj še eno nepremičnino. Večina zase, mnogo njih oziroma nas je to tudi zgradila v samogradnji, nihče se od tega ne bogati, ampak ima za delo in garanje. Fino, ne? Kaj če vam to, če pa že sedaj niste blesteli po delovnih navadah, očitno pa tudi vaši predniki ne, ker je dokaj jasno, da ste že zaciklani v krog revščine in bi radi dosegli samo to, da bomo tudi ostali reveži.

nevem646, 23.12.2024 ob 19:42

Pri stanovanju, ki ga oddajam (vse uradno in pravilno) bi moral za 100% povečati najemnino da bi prinesel davek notri 🙂

To je namen, da nehate služiti z nečim, kar ostali ljudje nujno potrebujejo.

predlagam da se izračuna koliko ima vsak nepremičnin in naredi povprečje. In nato se prvo obdavči ljudi z enim stanovanjem, ker niso še plačali davkov za 2. pa 3., pa 4. stanovanje. Ne moreš obdavčiti tiste, ki so že več plačali. Ampak tiste, ki so manj zato, da dosežejo vsaj povprečno kvoto. Po tem, ko bodo komaj vsi plačali podobno davkov na nepremičnino, potem se lahko menimo naprej.

Carlos696, 24.12.2024 ob 08:29

predlagam da se izračuna koliko ima vsak nepremičnin in naredi povprečje. In nato se prvo obdavči ljudi z enim stanovanjem, ker niso še plačali davkov za 2. pa 3., pa 4. stanovanje. Ne moreš obdavčiti tiste, ki so že več plačali. Ampak tiste, ki so manj zato, da dosežejo vsaj povprečno kvoto. Po tem, ko bodo komaj vsi plačali podobno davkov na nepremičnino, potem se lahko menimo naprej.

Seveda, če si budalo fuknjeno.

seveda da ne.bomo štrajkali 1500 na let oziroma 120 na mesec zato,da imam bajto na podeželju,sredi gozda???? kjer preživljam vikende,imam vrt???saj nisem nora?????bogu za hrbtom je ocenjena nas 100 000 evrov.ko so popisovali prvič je bila vredna 30.000 bolanoooooooo

robi9, 24.12.2024 ob 08:33

Seveda, če si budalo fuknjeno.

ko je argument nekoga žaljenje pol veš s kom imaš opravka. volivec peresnega?

Carlos696, 24.12.2024 ob 08:47

ko je argument nekoga žaljenje pol veš s kom imaš opravka. volivec peresnega?

Pomota, kot znak debilnosti in dokaz, da imam prav.

Samo zabita fuknjena čreda hodite na volitve in izbirate psihopate.

Zaposleni bi imeli letos okrog 1000 eur večjo plačo , čez 2 leti pa eno plačo letno več , če ne bi golob storniral mini davčno reformo  in še druge dobre stvari – avtocestno policijo , urad za demografijo , urad za kontrolo zdrav. materiala itd itd…

https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-svobodnjaki-so-vam-vzeli-tisoc-evrov-na-leto-401905

Moja sirodnica, 23.12.2024 ob 23:49

Moja sorodnica je v najemu. Za 40 kvadratov v Ljubljani plačuje le 300 evrov in je zelo zadovoljna. Njena najemodajalka je upokojenka, ki si s tem malo izboljša dohodek in ni pogoltna. Tudi sama ima enako kvadraturo in živi zelo skromno. Zdaj je povedala, da bo morala povišati najemnino, ker bo težko plačevala davek. Vlada je s tem spet udarila po najšibkejših.

s to najemnino penzionistka ne pride skozi. Plačati mora 25% davka, kar je 75 evrov, torej ji ostane še 225 na mesec, če je treba karkoli zamenjati v stanovanju, bo že težko nabrala.

Zakon o obdavcitvi nepremicnin se ni sprejet!
To, zdaj, je le predlog, ki bo v razpravi en mesec.

Vceraj zvecer v Odmevih na POP tv je Bostjancic nekaj jecljal – vredno ogleda.

Seveda bodo tiho.

1. Samo, da ni Janša, pa če ga v dupe dobijo vsak dna brez vazelina, pač brezupni bebci.

2. Privoščljivo se hehetajo tisti, ki jim v življenju ni uspelo, ker so leni in nesposobni in imajo samo eno podeodovano ali Jazbinšek stanovanje. Nevoščljivost ne pozna meja v Sloveniji.

3. Najemniki naivno mislijo, da bodo pa sedaj cene strmoglavile in bodo zelo poceni dobili stanovanje v Ljubljani. Ne bodo ga. Streznitev bo zanje boleča in draga.

P.S.: Nimam nobene ‘presežne’ nepremičnine.

Očitno nesposobno, 24.12.2024 ob 08:02

Za take kot si ti je obstajalo že do sedaj lepo število nepremičnin, ki bi si jih lahko kupilo in štartalo na svojem. Ampak ne. Sprehodi po nakupovalnih mestih so mana novodobnih beračev, ki zatrošijo vsak cent do naslednje plačice v nasladi pofla, ki ga nudijo kitajci. Od cenenega do dragega. Glaven domet vam je potrošništvo, ne občutite pa tega, da se vam sesuva pod ritjo. Firme krepajo ena za drugo, davki bodo pobrali še vse preostalo kar še imamo in potem Slovenije ni več. Ne bo možno plačevati kreditov, in prvič, ko se ne bo možno zadolžiti, bo čez noč revščina. Ne bo služb, ne sociale,  ne penzij, ne plač za javni sistem, ne posla, od katerega bomo živeli. Vzemite lijak v prelijte steklenico vode vanj. Na vrhu kroži počasneje, nižje vse hitreje in na koncu ostane nič. Smo v lijaku, in proti koncu nas ožema. Revščina, ki bo nastala, bo vplivala pa na vse nas, vendar najprej na vas privoščljive. Vam se bo najprej zamajal svet. Vi boste prvi na cesti. Meni bo banka pobrala drugo nepremičnino, ker ima denar v njej. Meni bo prva streha nad glavo ostala. Ampak banka ne bo šenkala vam, ki noter živite, prodana bo trgovcem z novci, ki obvladujejo trg zaseženih nepremičnin, ki bodo poceni kupili in vam oddali po davčno višji ceni. In še to ne vam. Kje boste pa vi? Koga briga takrat, verjetno na cesti z iztegnjenimi rokami. Tačas, ko vam je glavna mantra, da morate za stanovanje nasproti nakupovalnega mesta plačati celo svojo plačo, bi imeli pa malo hiško nekje z nekaj zemlje, dva pujska in kokoši 60 km iz Ljubljane. Ampak ne, vsa sociala vztraja v mestu, da je ja čim bližje blišču, ki mu je predrag. Cene ne bi bile tako visoke, če ne bi vsi tiščali v mesto! Nam bodo pobrali vikende in hiše po starših, ki ji vzdržujemo za otroke, ampak vi še vedno ne boste sposobni ustvariti niti tega, da bi bili vsaj malo neodvisni. Ker ste na celi črti nesposobni, od zavisti pa človek ne more živeti.

Vsi moji znanci, prijatelji in sorodniki, noben ni bogataš, pa čisto vsi imajo vsaj še eno nepremičnino. Večina zase, mnogo njih oziroma nas je to tudi zgradila v samogradnji, nihče se od tega ne bogati, ampak ima za delo in garanje. Fino, ne? Kaj če vam to, če pa že sedaj niste blesteli po delovnih navadah, očitno pa tudi vaši predniki ne, ker je dokaj jasno, da ste že zaciklani v krog revščine in bi radi dosegli samo to, da bomo tudi ostali reveži.

LOL, kot da si ljudje stanovanja ne morejo prvoščiti ker kupujejo ceneni kitajski pofl. Tipična izjava senilnega boomerja, ki je ostal 40 let v preteklosti. Niti ni važno koliko zapraviš, temveč koliko imaš plače. Banke ne zanima, koliko porabiš, ampak kakšen je dohodek za nedoločen čas. Plače pa rabiš vsaj nekje okoli 2 jurja. Pa mi povej koliko ljudi dobi toliko plače, tudi tisti ki garajo cele dneve. Govorim da konsistentno dobijo toliko plače, ne kak mesec, ko napravijo precej izrednih nadur. Ti si pa ostal v času, ko so še čistilke lahko privoščile lastno stanovanje. Varčevanje pa je še slabša opcija, cene stanovanj se višajo hitreje, kot uspeš našparati, inflacija pa ti požre prihranke.

Tisti, ki pa omenjajo 2. avto, čoln, itd. to je tudi že obdavčeno, še bolj kot stanovanja. Navsezadnje, zakaj bi moral biti moj 150 jurjev vreden M5 competition bolj obdavčen kot 150 jurjev vredno stanovanje.

PIKULET 19CM, 24.12.2024 ob 11:02

Seveda bodo tiho.

1. Samo, da ni Janša, pa če ga v dupe dobijo vsak dna brez vazelina, pač brezupni bebci.

2. Privoščljivo se hehetajo tisti, ki jim v življenju ni uspelo, ker so leni in nesposobni in imajo samo eno podeodovano ali Jazbinšek stanovanje. Nevoščljivost ne pozna meja v Sloveniji.

3. Najemniki naivno mislijo, da bodo pa sedaj cene strmoglavile in bodo zelo poceni dobili stanovanje v Ljubljani. Ne bodo ga. Streznitev bo zanje boleča in draga.

P.S.: Nimam nobene ‘presežne’ nepremičnine.

Malo narobe si to zastavil.

Moral bi napisati, da fuknjeni janšisti hočete, da je narod tiho in jih dobi v dupe brez vazelina samo zato, ker ni Janša.

Fuknjeni janšisti hočete, da je narod kaznovan, ker pod Janšo bi bilo lažje, ker bi Janša ljudem najprej razdelil brezplačen vazelin, da bi mu narod raje nastavil dupe.

Anonimno 9432, 23.12.2024 ob 20:18

v 10 letih so se stanovanja podražila za koliko? 100%? In to se vam zdi popolnoma normalno,….to pa ni kraja?

Anonimno 9432… Hrana se je tudi bozjastno podražila a to pa po tvoji logiki ni kraja .. dejmo potem se v tem tvojem butastembstilu razmišljanja se vse razen kruha in mleka obdavčit 2000+ ker to je luksuz… Eni ste res total skrenil v razmišljanju smo v tržni ekonomiji… Jasno da se je podražilo, če je povpraševanje, država pa raje izvaja korupcije in metanje denarja vse povsod s strani vseh politikov tud desnih, namesto da bi gradili javna stanovanja… In zdej bi hoteli z oderustvom privat lastnine reševati problem pomanjkanja stanovanj, narobe… Še bolj bodo vse zastali prav najemnikom.

Če G.Goloba niso odnesle nove omrežnine za elektriko, ga bo ta davek sigurno. Lopov! Naj obdavči razno razne kulturnike, migrante in tujce, ne pa poštene državljane, ki smo pošteno kupili svoje nepremičnine.

robi9, 24.12.2024 ob 08:01

Samo, da je Janša.

A je tako, budalo fuknjeno retardirano ?

kakega Janšo spet sanjaš idiot kretenski, ki razen zabite črede nisi sposoben sproducirati normalne povedi!

Dol mi visi Janša in Golob, vsak iz enega jajca! Ampak če bodo vsi levaki ZA tale blesav zakon, bom volil tistega, ki ni za to! ti je zdaj jasno, kreten. in če bodo vsi politiki pihali v isti rog in bili za ta zakon, edino janša ne, ja, bom pa janšo volil! Ker lažejo in kradejo itak vsi, meni gre pa zgolj za to, da ne bodo mene okradli še več kot me že itak kradejo. Razumeš, retard? Se bom sicer poskušal v velikem loku izognit voljenju Janše in Goloba, ampak če ne bo šlo, pač ne bo.

ko začnejo posegat direkt v mojo denarnico, je pa konec veselja. ti pa še naprej lajaj v prazno, saj drugega ne znaš.

Itak da desni najbolj vpijejo proti temu zakonu. Ko bodo na oblasti, nam bodo pa še hujšega pritisnili, takega z vključeno obdavčeno prvo nepremičnino. To jih najbolj boli. Da ne bodo mogli starih ljudi iz velikih bajt za majhen denar stisnit, ker ne bodo imeli za davek.

Kakor obračam, je davkov veliko in tale res cilja na bolj premožne. Ne mi zdaj, da tisti, ki imamo drugo nepremičnino, nismo finančno ok. Delati moramo, ampak nismo pa reveži in nek spodnji srednji sloj kot tam na začetku en sanja.

Pa všeč mi je, da bodo mogoče eni starši dodatna stanovanja prej na otroke prepisovali, ne takrat, ko bodo že vsi dementni in trčeni in izsiljevalski.

blugul, 24.12.2024 ob 13:10

kakega Janšo spet sanjaš idiot kretenski, ki razen zabite črede nisi sposoben sproducirati normalne povedi!

Dol mi visi Janša in Golob, vsak iz enega jajca! Ampak če bodo vsi levaki ZA tale blesav zakon, bom volil tistega, ki ni za to! ti je zdaj jasno, kreten. in če bodo vsi politiki pihali v isti rog in bili za ta zakon, edino janša ne, ja, bom pa janšo volil! Ker lažejo in kradejo itak vsi, meni gre pa zgolj za to, da ne bodo mene okradli še več kot me že itak kradejo. Razumeš, retard? Se bom sicer poskušal v velikem loku izognit voljenju Janše in Goloba, ampak če ne bo šlo, pač ne bo.

ko začnejo posegat direkt v mojo denarnico, je pa konec veselja. ti pa še naprej lajaj v prazno, saj drugega ne znaš.

Seveda boš volil svojega najboljšega kriminalca, kot vsak čredni zabitež.

Najemniki ne bodo mogli splačevati višjih najemnin in tako se verjetno ne bodo oddajala. Bo pa kdor rabi denar, moral nepremičnino prodat in bo več stanovanj na trgu za prodajo, kar jim bo znižalo ceno. V bistvu je kar v redu rešitev. Konec je s pohlepom bogatih.

fghijkl, 24.12.2024 ob 13:11

Itak da desni najbolj vpijejo proti temu zakonu. Ko bodo na oblasti, nam bodo pa še hujšega pritisnili, takega z vključeno obdavčeno prvo nepremičnino. To jih najbolj boli. Da ne bodo mogli starih ljudi iz velikih bajt za majhen denar stisnit, ker ne bodo imeli za davek.

Kakor obračam, je davkov veliko in tale res cilja na bolj premožne. Ne mi zdaj, da tisti, ki imamo drugo nepremičnino, nismo finančno ok. Delati moramo, ampak nismo pa reveži in nek spodnji srednji sloj kot tam na začetku en sanja.

Pa všeč mi je, da bodo mogoče eni starši dodatna stanovanja prej na otroke prepisovali, ne takrat, ko bodo že vsi dementni in trčeni in izsiljevalski.

Zdaj mafija hoče, da se zabita čreda odpove večim nepremičninam in to seveda prostovoljno.

Potem pa pride druga mafija, ki jo bo izbrala zabita čreda, da bo poskrbela, da se bo zabita čreda odpovedala prostovoljno še prvi nepremičnini.

To kar se otrok tiče, je dvorezen meč. Eni otroci cenijo, drugi pa ne.

Meni je to fajn. Po moje bom zastonj sprejel kako študentko v svoje stanovanje. S souporabo kopanice. Jaz mislim, da je to boljša ponudba, kot vaše oderuške najemnine.

Prašiče odreuške je treba priviti::)))

Danes so navdušeni tisti z eno nepremičnino in hočejo, da se odpravijo razlike in krivice…..

Jutri bodo navdušeni tisti pod mostom v kartonastih škatlah, da se odpravijo krivice in razlike, ko bo mafija odvzela ljudem edino streho nad glavo.

New Report

Close