Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek boste lestos prejeli kaj božičnice

boste lestos prejeli kaj božičnice

Leto se bliža koncu, ste že kaj seznanjeni, boste prejeli božičnico, 13.plačo?

Bomo dobili bone, ki jih bomo morali zapraviti pri delodajalcu, hehe.

Zaradi težav pri naročilih na EU trgu, letos božičnica odpade , menda bodo za  Božič odpuščanja.

Zdaj, ko je Trump zmagal, bodo božičnice poletele do neba. Ampak samo svečkarjem, komunisti bodo plače nazaj vračali

Odgovor na objavo uporabnika
firbec578, 06.11.2024 ob 11:07

Leto se bliža koncu, ste že kaj seznanjeni, boste prejeli božičnico, 13.plačo?

Nikoli nismo niti nebomo žal. Samo vrečka z nekaj malenkosti. Bi bilo bolje namest vrecke vsaj 50€.

Delodajalec ni božiček

Pr slovenskih lastniki srednjih in majhnih podjetji v svojem kraju še nisem slišal za božičnice. Korporacije tuje pa dajo vse. No, jaz imam izredno srečo v lajfu, da delam pr Slovencih, minimum od minimuma, kar se da, ni šanse dat malice na 7,96, al pa prevoz na 0,21, ampak ko greš pa stran pa da vse. Tako da iščem službo v mednarodnih korporacijah za sedaj. Delam na tem, spremljam happy happy sekto na Linked In in se delam kako sem oh in sploh, ter si izmišljujem ultra titule za delovna mesta…čistilka je recimo maintenance manager pa te fore hahahahahaha ampak jebi ga 13. plača, velik regres, božičnica, ma fafam pod stolom ni problema…

Ptica973, 06.11.2024 ob 11:36

Delodajalec ni božiček

Ni božiček se bi pa vsaj v manjšem kolektivu lepo videlo nekaj več na računu ali pa v kuverto.

Božičnico si je treba zaslužit! Združenje delodajalcev pa pravi, da so slovenske plače previsoke glede na produktivnost. Božičnica bi samo še poslabšala konkurenčnost podjetij

Ptica973, 06.11.2024 ob 11:53

Božičnico si je treba zaslužit! Združenje delodajalcev pa pravi, da so slovenske plače previsoke glede na produktivnost. Božičnica bi samo še poslabšala konkurenčnost podjetij

A ti v oblakih živis? Koliko podjetji poznam, ko si jo več kot zaslužijo pa si raje delodajalec masti roke kot, da bi kaj dal. Glede na to kakšne so plače “previsoke” ni čudno kakšna je produktivnost ljudi v službi.

Finančna kriza je pravijo, letos božičnica odpade.

Sploh je pa treba na božicnico gledati kritično z makroekonomske ga stališča. Gre za dodatne prihodke raje, ki bi jih takoj zagonila za neumnosti, to pa pomeni spet pritisk na inflacijo. Inflacije pa menda nočemo.

ko sem delala v tovarni je božičnica bila. Odkar sem v JU lahko le sanjam.

Pri nas je pa 13.plača vsako leto, srednje veliko podjetje, slovenski lastnik. Za letos še ne vemo, upamo na najboljše.

Ja bomo dobili. Skoraj vedno dobimo. Letos bo še malo višja menda, ker imamo odlične rezultate.

Nina266, 06.11.2024 ob 15:29

ko sem delala v tovarni je božičnica bila. Odkar sem v JU lahko le sanjam.

JU. V tridesetih letih je še nismo dobili.

Vsako povprečno slabo slovensko podjetje daje božičnice.

Nina615, 06.11.2024 ob 11:58

A ti v oblakih živis? Koliko podjetji poznam, ko si jo več kot zaslužijo pa si raje delodajalec masti roke kot, da bi kaj dal. Glede na to kakšne so plače “previsoke” ni čudno kakšna je produktivnost ljudi v službi.

Se absutno strinjam. Delavci na minimalcu, lastniki pa ne vejo več, kam bi z denarjem. Bi morali spet malo gilijotine prinest na svetlo.

upam da bo kaj,potem pa v penzijo.lani čez jurja v kuverti.

Nina, pol pa pejt nazaj v proizvodnjo. Da boš dobila božičnico. Javi čez 20 let kako je.

Saj ni plača samo to kar ti dobiš na račun, delodajalec ti najbrž ne izpisuje stroška delodajalca na plačilno listo, tisto je pokazatelj tvoje dejanske cene zanj.

Za 1600 netto, je bilo skoraj 3000 za delodajalca.

Seveda bomo, kot vsako leto. 2000 neto. Obeta se nam tudi višji dodatek, ker smo tako dobro poslovali letos.

Boni656, 06.11.2024 ob 11:10

Bomo dobili bone, ki jih bomo morali zapraviti pri delodajalcu, hehe.

Mi tudi, morda sva pa pri isti firmi 😛

Že 30 let nikoli božičnice.

Svet res ni pravičen…

Mi upokojenci NIČ nič , mi moški , ki imamo 57 procentov odmerne stopnje smo še dodatno oškodovani , groza .

New Report

Close