BOŠTJAN ROMIH
Pa kako je ta televizijski voditelj srče, prijazen in lep. Kamera ga ima zelo rada, ni oddaje, kjer ne bi izpadel pameten, razgledan in kameri všečen.
Znajde se na vseh področjih, pa naj bo to narodno zabavna glasba, krajinska arhitektura ali splošna razgledanost.
Nikoli ni v zadregi, pa četudi je s kakšne strani mišljeno, da ga bodo ponižali, se znajde in vedno zmaga njegova fotogeničnost.
Drugega ne bi pisala, vendar so nekateri obrazi naše televizije, izjemno gledljivi.
Kaj menite drugi gledalci o njem ?
BR, 07.05.2025 ob 11:36
O Boštjanu Romihu si mislim, da zna prebrat, kar je napisano ali kar so mu drugi napisali. Da je sramežljiv, introvertiran, ne zna postavljati konstruktivnih vprašanj in nima lastnih argumentov. Da je v živo slab performer.
tudi jaz imam podobno mnenje. tak pretirano prijazen, skoraj gej, vse tko splošno gleda, nima nekega svojega mnenja, pač kar je prebral pove. tak brezvezen tip se mi zdi. ga pa ima kamera rada, on rabi denar in pač to mu je služba, katero opravlja po moje zelo vestno. Tak zgleden Janez je, sanjski slovenski zet.
Meni pa deluje prisiljeno in niti najmanj zares inteligentno, prej nasprotno. Vodljiv, nekaj se nauči na pamet in bistva ne razume zares, skratka sploh ne zares bister, inteligenten. Ampak sej težko najdeš takega voditelja na TV, večinoma imajo le govorne veščine porihtane, ne pa zares širšega kota in inteligence. To prej najdeš kje drugje.
najbolj me moti, ko na Ambientih ali v kakšni oddaji vpraša nekaj sogovorinika, potem pa tako prisiljeno kima in se vidi, da niti ne posluša, kaj nasprotna stran govori, niti ga ne zanima, samo bedno kima, popolnoma prazna oseba, brez energije, osebnosti, elana – vsaj pred kamarami deluje tako
privat ga ne poznam in je mogoče ravno obratno
Meni ima Bostjan neverjeten baby face-res noro, da ze leta „izgleda isto“! Dobro izgleda, predvsem pa izjemno fotogenicen pred kamero. Ampak tudi meni deluje nekako mlacen/dolgocasen, brez energije/nekega zara. Mislim pa, da je doma precej nekonflikten in harmonicen, druzinski clovek – ceprav, kdo ve, morda je pa ravno obratno. Pri delu pa deluje profesionalec. Se pa strinjam, da mu manjka neke globine in razgledanosti – kot vecini TV ljudi.
Pomladna deklica, 07.05.2025 ob 14:56
Meni ima Bostjan neverjeten baby face-res noro, da ze leta „izgleda isto“! Dobro izgleda, predvsem pa izjemno fotogenicen pred kamero. Ampak tudi meni deluje nekako mlacen/dolgocasen, brez energije/nekega zara. Mislim pa, da je doma precej nekonflikten in harmonicen, druzinski clovek – ceprav, kdo ve, morda je pa ravno obratno. Pri delu pa deluje profesionalec. Se pa strinjam, da mu manjka neke globine in razgledanosti – kot vecini TV ljudi.
Sploh ne. Pred kamero je nasminkan, naličen, v živo je prav čuden, zelo majhne oči ima, bled, zguban. Ni privlačen
@sploh ne: aha, nisem ga se videla v zivo. Torej ga licila naredijo/ohranjajo tako mladostnega v obraz. Sem pa ze razmisljala pred leti, da dejansko povprecna oseba v zivo bolje izgleda kot zvezdniki v Hollywood-u brez licil in photoshop-a. Kakorkoli, Bostjan mi deluje neskodljiv in ze to je nekaj vredno v danasnjem svetu.
prazen pogled, 07.05.2025 ob 12:51
najbolj me moti, ko na Ambientih ali v kakšni oddaji vpraša nekaj sogovorinika, potem pa tako prisiljeno kima in se vidi, da niti ne posluša, kaj nasprotna stran govori, niti ga ne zanima, samo bedno kima, popolnoma prazna oseba, brez energije, osebnosti, elana – vsaj pred kamarami deluje tako
privat ga ne poznam in je mogoče ravno obratno
Sem enakega mnenja. On se tudi dobesedno izgubi v kulisi, se zlije s salonskim ozadjem, kot dekor ali kos pohištva, pazijo, da so njegova oblačila v istih/podobnih odtenkih kot spalnice, kuhinje in dnevne, kamor ga ‘postavijo’. Ne vem, če je še kdo opazil to “konceptualno zasnovo” oddaje, meni je to smešno, butasto (sama ideja) in ponižujoče do človeka, ki je zreduciran na rekvizit. Skladno s tem, kar je zapisano v citatu: vse za formo, pustimo vsebino.
Drugih oddaj, ki jih je vodil, nisem gledala, tu pač po sili razmer, ker rada gledam nepremičninske oddaje, ga pa med najavami prispevkov prescrolam… Pa tiste PR vložke v prispevku (običajno 2.) tudi.
Kako pa lahko na podlagi njegovih oddaj oceniš njegovo “globino” in razgledanost? Resno sprašujem, ker mi ni niti najmanj jasno, kako človeka oceniti o njegovi globini in razgledanosti na podlagi v naprej posnete tematske oddaje. Pa, kaj hudiča, za vse vas, ki omenjate nerazgledanost, le to pomeni?
Kaj je za vas pravzaprav razgledan človek? Je to nekdo, ki mora poznati svetovno zgodovino, elektro in strojno področje, fiziko, kemijo, ekonomijo v širšem pomenu, zdravstvo, pravo, glasbo, sajenje in gojenje rastlin, kmetijstvo, umetnost in kulturo, navtiko, arhitekturo itd.? Torej, kakšni so ti standardi, da nekoga označite za razgledanega? Res me zanima.
Pomladna deklica, 07.05.2025 ob 15:54
@sploh ne: aha, nisem ga se videla v zivo. Torej ga licila naredijo/ohranjajo tako mladostnega v obraz. Sem pa ze razmisljala pred leti, da dejansko povprecna oseba v zivo bolje izgleda kot zvezdniki v Hollywood-u brez licil in photoshop-a. Kakorkoli, Bostjan mi deluje neskodljiv in ze to je nekaj vredno v danasnjem svetu.
Jaz sem ga velikokrat videla v živo in ga komaj prepoznala. Neškodljiv je, on je tak diplomat, lezel bo v rit nadrejenim, da bo imel oddaje. Če se spomnite Jasne Kuljaj, kako sta bila prijatelja in ko je izgubila službo, jo ni niti malo zaščitil, se zanjo potegnil. Ne obsojam, taka je ta scena, jaz vem da bi se potegnila za prijatelja, zato pa tudi nikamor ne pridem.
@Sploh ne: oh, ritoliznikov pa ne prenesem. Skoda, da je tak. Da odgovorim se na komentar glede globine in razgledanosti: pac v primerjavi z ljudmi, kjer res vidis, da so razgledani in imajo globino (recimo Dejan Jaric, Pater Karel, tudi Violeta Tomic me je pred kratkim v podcastu pozitivno presenetila in se je taksnih posameznikov,..), Bostjan tega nima. Ne govorim glede Ambientov (tam niti ne more pokazati tega), ampak pac iz ostalih njegovih intervjujev, gostovanj, itd, kjer pride njegova osebnost (bolj) do izraza. Strinjam se glede scene in njegovega ujemanja z ozadjem v Ambientih: res se zlije s prostorom oz. izgubi v njem – odlicen komentar.