božič
Če so nam vembra okraski v stacunah je meni ok… Zame še novembra nakupi vse… December je okrašen in praznicen… To pomeni izogibanje trgovinam in gužvo, ampak sprehod po okrašenih ulicah, piškotki peka doma kakšen kuhan vinček se spije, pa z otroki okoli… December ni cajt za sopingiranje okraskov in ne okraševanje vsaj zame ne .. december je cajt za uživanje v prazničnem času in druženje, nikakor pa splooooh ne letanje po stacunah v guzvi.
Jaz tudi ne vidim problema. November je brezvezen mesec, nič se ne dogaja, vreme je hladno in zoprno. Pa si ga popestrim z razmišljanjem o božičnih darilih, izbiranjem, nakupovanjem božičnih zadev in daril. Do Miklavža imam običajno že vsa darila doma, potem jih pa samo še zavijam, dam pod smrekico, je luštno. Decembra se izogibam trgovinam in tudi spletnim nakupom. Vse raje novembra.
“Pizda, a ste res vse popolnoma oprane v glavo s to krščanarsko propagando???””
.https://www.youtube.com/watch?v=c28Srx-FuGI
Obstajajo samo normalni oštevilčeni dnevi, ne neke shizofrene blodnje blaznežev!!!, 08.11.2024 ob 19:49
Pizda, a ste res vse popolnoma oprane v glavo s to krščanarsko propagando??? Pa kakšen faking božič, pizda vam labava!!! En brezvezen dan si krščanarska zločinska tolpa naprdne, da bo buzerirala ves svet, zdaj pa ve kot ovce ponavaljate to blesavost!!!
Kaj pa tebe moti…ne rabiš praznovat….pusti pa 90 % slovencev na miru…pridruzi se muslicem pa bo vse ok.
sejem, 08.11.2024 ob 20:52
bojda se na Dunaju te dni začne božični sejem.,ob množici migrantov iz islamskega sveta bo to zanje ponižujočč.ali se tega poimenovanja ne da spremeniti da ne bi motili njih čustev.pa seveda polnočnice,zvonenje..
Evo. tema o božiču – dejmo migrante noter. Zadnjič tema o zapiranju štacun v centru LJ – prpelmo migrante noter. Mogoče tema o kuhanju kosil – brez migrantov ne bo šlo.
Ko postane zelo opazno da so noči daljše od dnevov pašejo lučke, sveče, okraski,…
To so počeli že naši predniki, krščanstvo je poganski običaj le prevzelo in malo po svoje priredilo.
Ampak meni osebno je novembera prekmalu. Pa ni res da se novembra nič ne dogaja. Začne se z dnevom spomina na umrle, potem imamo pa Martinovo. Zato sem od teh decemberskih stvari sem nakupila le vročo čokolado, penico, čaje, ingver, kardamom, cimet.
Drugače pa tudi vsi ti okraski znajo biti zelo kičasti. Pa obožujem prednovoletno vzdušje, obožujem tudi sneg (pa ga po navadi v tem času ni).
Edino kar me moti je, da je to veselje iz leto v leto dražje. Pa da je kuhanček na štantih in gostilnah le še umetno sranje.