Božič in komunisteki
Vinko Ošlak:
Več: http://www.dnevnik.si/kolumne_komentarji/kolumne/288585/
Zanimivo,da vsi katolibani praznujete vse praznike, tudi dan upora proti okupatorju, prvi maj……………………….![/quote]
Spoštovani Paco Moralles
Najprej te lepo pozdravljam in ti želim vse najlepše v novem letu ki prihaja. Še najbolj ti želim pa strpnosti. Da ne bi več uporabljal žaljivk, kot jih uporabljaš v pisanju zgoraj.
Drugače pa… za vse te praznike, ki jih navajaš, se trudim, da jih preživim kar se da delavno. Ne praznujem jih.
zakaj pa komunist ne bi smel biti veren. Zgolj zaradi njegove ideologije, da so vsi ljudje enaki,neglede na spol, narodnost, raso, ideologijo itd., kaj ni to tudi nauk Jezusa.
mogoče bi svetovala, da pogledate, kaj sploh pomeni, ko nekoga označiš za komunista.(očitno nekateri sploh ne veste, kaj pomeni biti komunist)
nikar me ne vleči za jezik, ampak toliko ljudi kot jih ima na vesti RKC skozi svoj obstoj(ki so jih spravljali iz sveta v imenu boga) jim KP ne seže niti do kolen. Napisala sem KP in ne komunisti, samo v vednost.
očitno nimaš pojma, kaj pomeni komunist in niti toliko se ne potrudiš, da bi izvedel, res nima smisla naprej debatirati.
Dragi Francelj, pa da ne boš pozabil k spovedi iti – s takšno nestrpnostjo v srcu pač ne moreš praznovati Božiča, ane? Saj veš – “mir ljudem na zemlji” – da te kar malo stisne pri srcu – nič pa ni rečeno, KATERI ljudje…
Aja, pa še to: iz tvojih prispevkov tule gor sklepam, da v resnici samo malo provociraš, ker je toliko folka proticerkveno naravnano in grejo hitro v luft, ko jih malo podrezaš, ti se pa režiš… no ja, pa imej svoje veselje, a meni se zdi to tvoje veselje malo primitivno. Pa dobro praznuj!
Nekako ne prenesete cerkvenih praznikov, pa sej ni problem, vi živite v svetu komunizma… Pa ne pozabite, da je po Božiču še en praznik!!!
Ampak za ta praznik so komunajzarji točili solze, ko so odhajali iz Beooograda:-)
Prav smilite se mi ko boste dva dni trpeli praznik in prav je zato! Mora bit malo pokore:-)