Božič in Novo leto
Ker je že veliko govora o prihajajočem decembru, me zanima, kaj osebno je vam bližje, oziroma kateri praznik vam več pomeni. Meni veliko pomeni Božič. Novo leto pa ne, takrat pač počakamo polnoč, si voščimo in gremo spat. Gremo pa vedno 1. januarja z družbo na novoletni ples in ga takrat res žuramo.
Pa še nekaj, prosila bi vas za kakšne ideje za izdelovanje okraskov in novoletnih voščilnic. Odločila sem se, da jih bomo letos naredili doma. Lani smo imeli take z slikico malčkov na prvi strani. Lep dan
Tudi meni pomeni Božič veliko več …
Glede okraskov sem jih lani naredila iz posušenih limon, mandarin in pomaranč: narezala sem jih na kolobarje, jih posušila in z nitko obesila. Super je zgledalo. Pa za poživitev sem uporabila orehe, ki sem jih pobarvala z zlato barvo. Res je bilo fajn…no, vsaj meni je bilo všeč, ker ne maram kičastih okraskov, imam raje “natur” variante…
Ciao punce,
no meni je december itak super mesec in mi tako Božič kot Silvester kar veliko pomenita. Se mi zdi da je nasploh decembra v zraku ena čarobnost. Obožujem okrašeno Ljubljano, polne trgovine, najin standardni izlet na Dunaj, dobre gostilne v katerih je v tem obdobju še prav posebno vzdušje…
Vidim, da se jih več pritožuje nad decembrom in da jim ni všeč ta gužva, jaz pa ga naravnost obožujem. Komaj čakam, da se zapodim po trgovinah in izberem darila za moje bližnje…
Bo pa letos prav poseben december, saj bo zadnji ko bova z možem še sama (no najina pika bo z nama v trebuščku:-))). Drugo leto pa bomo že družina, in komaj čakam, da bo končno pod smrekco darilo z imenom najinega otroka, ki ga čakava že skoraj 10 let.
Pa, pa Brina
Všeč mi je cel december, med prazniki pa ne morem izbrati, Božič mi je zelo všeč, je pa to najbolj miren dan v celem dec. vsaj pri nas doma, imamo pa klasičen božič z večerjo, smrekico in polnočnico (lani je bil malček premajhen, pa letos jo bomo tudi najbrž izpustili). Novo leto oz. silvestrovo pa je rojstni dan mojega sina (letos 2 leti) in zato ima čisto drugačen pomen kot pri ostalih (našega malčka je ob 23.00 prinesel Dedek mraz):)
Meni pa Božič ne pomeni druga kot usklajevanje obvez med otroki in sorodniki, da se nam posreči zaradi običaja dobiti zvečer skupaj. Verna nisem in sem začela Božič “praznovati ” odkar imamo proste dneve, ker nisem vedela kaj naj počnem za ta prosti dan. Zelo rada pa imam Silvestrovo, ker mi to pomeni prehod v novo leto in iluzijo, da bo v novem letu boljše. Pa še preživim lahko praznovanje kakor hočem in s komer hočem in ne skupaj z “najljubšimi” sorodniki npr. taščo, ki vendar ne more biti sama na tak večer…