Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Božiček za en dan

Božiček za en dan

Sodelujete kaj pri Božičku za en dan?

Ja, paket je že pripravljen in čaka na oddajo.

Ja, že od vsega začetka. Letos že četrtič. Paket je skoraj pripravljen, ta teden ga odnesem na zbirno mesto.

Ja, paketek je pripravljen 🙂

Kako lepo je to slišat.Hvala vam za odgovore. Tudi sama sem že oddala darilo naprej wiihhhhaa 🙂

Moj paketek je že oddan 🙂

Moj bo pa jutri 🙂

Ljudje ful lepo res od vseh :)))))Še smo in so dobre dušce***

Paketek oddan 🙂

moj bo oddan v ponedeljek. Res je lep občutek, ko pomisliš na učke teh otrok, ko bodo ta darila odpirali in seveda na njihove starše, ki jim z našo pomočjo olajšamo finančno breme za darila. Me veseli, ko vidim, da se seznam otrok, ki čakajo na božička izprazni takoj kot ga objavijo. Vse lepo vam želim, tistim, ki sodelujete in tistim, ki nas podpirate

Tudi jaz sodelujem, z veseljem. 🙂

Naj še povem, da sem bila lani poleg (CSD), ko so otroci te pakete dobili, odpirali in res je težko opisati kako se otroci tega razveselijo. Iskrice v očeh… 🙂

Moj pogled na to pa je drugačen. Poznam osebe, ki se gredo tako obdarovanje. Vas ne poznam, ki ste tukaj odgovarjale, lahko pa rečem za njih, da to delajo zato, ker želijo izpasti kul. Same sebi in norda svoji okolici. In si s tem kupujejo neko zgodbo, da SEBI polepšajo praznike.

Soseda v bloku, ki nima kaj dati v lonec, jih ne zanima, saj nima tako iskrivih učk. Itd.
Osamljeni starček tudi ni vreden časa, saj se njemu učke tudi ne iskrijo tako lepo. Itd.

Pa sori, če sem vam zamorila temo, moj pogled je pač drugačen.

In katera od teh se hvali z imenom in priimkom da je lomagala? Men so všeč, da so pripravljene pomagat.

Jaaaa

Pa saj to je logično, da vse to počnemo v prvi vrsti zaradi lastnega ega oz da se mi bolje počutimo.
Žal jaz nobeni instituciji pa tudi posameznikom več ne verjamem. Res, da ni kriv otrok, vendar da sem jaz po 20 ur v službi ena mama pa z dolgimi nohti vsak dan v bifeju na kavici in na socialki in zdaj naj jaz njenemu otroku igram božička ker ona ne zmore kupiti. Halo pa kdo je tu nor. Itak da jaz.

Ne, sem pa kar nekaj let darovala razno raznim. Zmes sem bila brez službe in ker sem imela preveč časa, sem se začela družiti z ostalimi socialci po bloku. Sedaj službo imam ampak sem bogatejša za izkušnjo. Ne moreš verjet, socialna, izredna, Karitas, RK. Da ne omenjam zastojn letovanj, izletov plačanih iz sklada ipd. Sploh ena družina je iznajdljiva, on malo muti, socialna na polno, sezonsko malo delat v Avstrijo, ker se tam pač nakazilo ne pozna, pa je. Ko vidiš, da ponujene in to ne slabe službe, sploh ne vzame. Takim bom pol jaz božička igrala? Raje grem za družbo kakšni starejši osebi, nesem hrano v zavetišče, stisnem kak evro našim smetarjem, nesem malo darilce medicinski sestri, ki je lepo skrbela za našo omo v bolnici, pustim napitnino ipd. In to čez celo leto. Letos so v razredu mojega otroka zbirali darila za eno punco. Sem tudi njemu razložila moje mnenje o tem in edini v razredu ni sodeloval.

za tvoj zapis te je lahko sram.
Ti niti približno nimaš pojma kaj pomeni “Biti Božiček za en dan.
Ostalo javkanje pa prepusti sebi. Nisi dlje od smiljenja sami sebi.
Škoda besed, za takšne nevredne izjeme.

Pa saj to je logično, da vse to počnemo v prvi vrsti zaradi lastnega ega oz da se mi bolje počutimo.
Žal jaz nobeni instituciji pa tudi posameznikom več ne verjamem. Res, da ni kriv otrok, vendar da sem jaz po 20 ur v službi ena mama pa z dolgimi nohti vsak dan v bifeju na kavici in na socialki in zdaj naj jaz njenemu otroku igram božička ker ona ne zmore kupiti. Halo pa kdo je tu nor. Itak da jaz.
[/quote]

Obstajajo strogi kriteriji, zato ne zavajaj!

Vsec mi je!
Ampak jaz na seznamu nisem nnasla primernega otroka-starejsega za obdarovanje.Vsi otroci so prestari,vsi fantje,14 let in vec.In starejsi premladi,od 35 let navzgor.S tem je to izgubilo svoj car.
Jaz bi otroka do 10 let ali starejsega po 70 letu,najraje kaksno starejso babico v domu.

Jaz obdarujem in letos sem prvič prijavila tudi otroka od sodelavke, ki dela za minimalno plačo in ne hodi po lokalih in nima nalakiranih nohtov. Sram vias je lahko za take komentarje. Nihče vas ne sili, da ste dobrodelni, pravzaprav si vas niti želimo, ker bi bila vaša darila polna negativne energije. V imenu vseh, ki nam je mar, da vsaj malo osrečimo sočloveka vas pozivam, da vsaj ne smetite teme. In še to, obdarujem otroke, sem krvodajalka in obiščem tudi stareješe, kupim kralja ulice, pomagam sodelavki a mojega imena ne pozna nihče. V mojem srcu pa je toplina…v tvojem pa hlad

Zakaj ne spoštujete drugačnega mnenja od vašega?
Ni nobene potrebe po žaljenju.
Vsak ima pravico do svojega mnenja.

Sami pri sebi veste kdaj, komu, kako in zakaj ne/pomagate.

Hvala vsem ki ste tudi letos zbrali vsa ta darila. Lahko verjamete da to dobijo tisti ki to res potrebujejo, vsaj za mojo sosedo vem da je prejsnje leto dobila za dva otroka, dva velika darila, otroci so bili totalno presrecni in ona tudi. Neskoncno vam hvala.

Hvala za to informacijo, bomo še bolj z veseljem napolnili škatle. Tistim, ki pa niste uspeli izbrati otroka priporočam, da se vključite v projekt Trije zimski botri in obdarujete otroke, ki so napisali pisma, ki so v večini primerih čisto preproste želje otrok. Ko sem jaz prvič sodelovala in prebrala pismo deklice, ki si je zaželela šalčko za čaj in službo za mamo, sem se najprej razjokala potem pa dvem otrokom poslala paket.

Lani sem sodelovala, pa v akciji “trije zimski botri ” tudi, letos mi pa finančno ne znese. žal.

Spoštujem ljudi, ki vam je mar.

V tvojem srcu ni nobene topline kljub temu, da si božiček za en dan, to še ne pomeni, da si kaj več oz boljša od nas.
Tudi jaz sem krvodajalka, kupim revijo od Kraljev ulice, stisnem kovanec klošaeju, hranim ptice, peljem v zavitișče zavrženo muco, obiskujem ostarele ljudi……
Lej Božička pa se ne grem preverjanje gor ali doln. Odkar je bila na Tedniku družina, ki jo osebno poznam, vem za njihovo situacijo in so jokcali in prosili za denar dobili pa še socialno stanovanje in ko so iz Zveze Prijateljev mladine flancali kok so bogi sem si mislila kaj a res nič ne preverjate halo vas sem imela za verodostojne.
Pa žal niso drugače ta družina niti pod razno ne bi smela biti na Tedniku.

New Report

Close