Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Božiček za en dan

Božiček za en dan

Vsec mi je!
Ampak jaz na seznamu nisem nnasla primernega otroka-starejsega za obdarovanje.Vsi otroci so prestari,vsi fantje,14 let in vec.In starejsi premladi,od 35 let navzgor.S tem je to izgubilo svoj car.
Jaz bi otroka do 10 let ali starejsega po 70 letu,najraje kaksno starejso babico v domu.
[/quote]
Starejši otroci so gor zato, ker to so otroci s posebnimi potrebami. Vem da nekatere to zmoti, ta starost, ampak sem se glede tega pozanimala in temu je tako. Hvala da si to omenila.

Hvala vam vsem za te informacije res ste zlati 🙂 Še rajši pomagam, ko slišim take prijetne zgodbe 🙂

Podobno izkušnjo imam tudi sama. Letos sem tretje leto sodelovala v takšni akciji, prvo leto v akciji Božiček za en dan, zadnji dve leti pa v akciji Trije zimski botri. Darilo za otroke iz Božička za en dan sem po njihovih priporočilih sestavila sama in nimam pripomb. Pri Treh zimskih botrih pa prejmeš tri pisma z željami, od katerih izbereš enega. Tako lani kot letos so bile želje otrok kar velike (govorim o znesku od 50 do 100+ evrov). V navodilih sicer piše, da kupiš, kolikor pač zmoreš, ampak nikakor ne želim razočarati otrok, ki že tako živijo v pomanjkanju. Razumeti moramo, da majhni otroci ne razmišljajo o tem, da imajo lahko tudi pravljična bitja finančne težave. No, vsaj jaz kot otrok niti pomislila nisem na to, zato mi je Miklavž nekoč pustil pismo, v katerem je pisalo, da je žal njegovo darilo bolj skromno, ker mora obdariti ves svet. Od takrat naprej so bile tudi moje želje precej skromnejše, Miklavžu pa sem na krožniku vedno pustila nekaj dinarčkov, da noben otrok ne bi ostal brez darila. In mogoče se ravno v tem preprostem razmišljanju otroka skriva odgovor na vse dvome, ki jih imamo o takšnem načinu obdarovanja. Niso pomembne okoliščine, ni pomembno, zakaj je, kot je, kdo je kriv ipd., ni pomembno niti, kako drago in veliko je darilo, pomembni so samo nič krivi otroci, pomemben je dober namen ter veliko toplo srce.
[/quote]

Tudi sama lepo sodelujem vsako leto. Naj dobijo otroci, ki si to zaslužijo in jim pričaramo z malim darilcem, nasmeh na obraz 🙂

Lepo, da so se spomnili tudi na starejše.

Kaj pa taki, ki niso niti otroci niti starejši?

Res lepo, se strinjam s tabo 🙂

Tudi jaz sem vesel, da so vključili starejše. Žal pa vsi pozabljamo na ljudi vmesne starosti, ki se težko preživljajo in se otepajo revščine. Božiček za en dan je lep začetek, upam, da se bo razvilo naprej, tudi na ostale revne.

Tudi jaz sem vesel, da so vključili starejše. Žal pa vsi pozabljamo na ljudi vmesne starosti, ki se težko preživljajo in se otepajo revščine. Božiček za en dan je lep začetek, upam, da se bo razvilo naprej, tudi na ostale revne.
[/quote]

Lepo si tole napisal 🙂 In kako je res 🙂

Ne, ker za božička že na splošno ne kupujem kaj dosti daril, če sploh jih. Sploh pa kar nekomu kupit darilo, ki ga ne poznaš? Je imela lani ena znanka na fb slike, ko sta oba otroka dobila tega božička. Že tako sta od vse možne žlahte dobila ogromno potem pa še tega božička? Koliko daril za božička pa ti otroci za vraga sploh potrebujejo.

Kar darujte, super!

Ne. Sem našla meni boljši projekt – trije zimski botri.

Si povedala vse.
Namreč kakšno srce imaš.
Nobena javna delavka s CSD, ki je zares na Csd kot delavka ali kot prostovoljka, si zaradi kodeksa teh besed ne bi smela dovoliti. če že profesionosti nimaš! Torej lažeš. Ker ti iz prve roke povem, da obstajajo otroci, kateri potrebujejo zares pomoč. Je za njih dobro poskrbljeno in jih tudi “dobra srca” razveselijo za praznike. Verjamem pa, da zares morda živiš v kraju, kjer vlada izobilje…ampak kaj, ko teh krajev v Sloveniji ni.

In katera od teh se hvali z imenom in priimkom da je lomagala? Men so všeč, da so pripravljene pomagat.
[/quote]

na FB danes, na tej strani od teh, ki organizirajo. Vsaka poslika darilo in wiiiii hiii tam objavi. Samo za sebe v lepo luc spravit wiii hiii. Bolano.

New Report

Close