božična večerja
Saj, koline so bile vedno pred bozicnim postom, da so se najedli mesa, potem ga je bilo pa treba sparat za cez zimo (pa se susilo se je in se ni bilo za jest) in je bil post, da so pac bolj skromno jedli, da so se zaloge ohranile do pomladi. Spomladi pa spet, je ze zmanjkovalo zalog in so se spet postili, da so preziveli do prvih sadov pomladi.
Pri nas isto – pa tega ne mislim spreminjat. Preobilna večerja vzame preveč časa za pripravo, sploh pa je bistvo priprava na Božič: blagoslovitev in kajenje hiše, molitev in nato poslušanje božičnih pesmi in kake lepe božične zgodbe. Preveč hrane škodi tako telesu, kakor tudi duhu.
Potem gremo seveda k polnočnici, na Božič k dnevni maši, in zvečer na božični koncert v našo cerkev.
Evo, moja simpl ideja – puranje rolade: KLIK
Krompir je že zraven pri tem receptu, lahko narediš tudi praženega, pa kakšno dobro mešano solato za zraven.
Ali pa piščančja mesna štruca: struca KLIK
Pa tale recept za ruladice je tud enostaven in dober: rolade KLIK
Pri nas isto – pa tega ne mislim spreminjat. Preobilna večerja vzame preveč časa za pripravo, sploh pa je bistvo priprava na Božič: blagoslovitev in kajenje hiše, molitev in nato poslušanje božičnih pesmi in kake lepe božične zgodbe. Preveč hrane škodi tako telesu, kakor tudi duhu.
Potem gremo seveda k polnočnici, na Božič k dnevni maši, in zvečer na božični koncert v našo cerkev.[/quote]
Če pa tole ni obilna večerja… Kaj pa potem je?
Pri nas isto – pa tega ne mislim spreminjat. Preobilna večerja vzame preveč časa za pripravo, sploh pa je bistvo priprava na Božič: blagoslovitev in kajenje hiše, molitev in nato poslušanje božičnih pesmi in kake lepe božične zgodbe. Preveč hrane škodi tako telesu, kakor tudi duhu.
Potem gremo seveda k polnočnici, na Božič k dnevni maši, in zvečer na božični koncert v našo cerkev.[/quote]
Če pa tole ni obilna večerja… Kaj pa potem je?[/quote]
Pol pečenice in malo zelja ter kruh nikakor ni obilna večerja!
Potico je kdor pač želi. zraven popijemo malo Refoška ali Terana…
Potem gremo peš k polnočnici.
Ko pridemo nazaj pa pijemo čaj z limono ali z rumčkom ali kuhano vino, da nas pogreje in da ne zbolimo 🙂