Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Božična zgodba

Božična zgodba

Ali mi lahko kdo predlaga kakšno dobro božično zgodbo? Ki vsebuje tistega toplega, čarobnega prazničnega duha ali pa presune s svojim sporočilom? Ali vsaj kaj podobnega, primernega za tiste dni? Sem že iskala v knjižnici (sicer res ni največja v Sloveniji, vendar nimajo ravno tako malo knjig), pa nisem našla nič takega. Samo par knjig za otroke in pa nekaj čisto cerkvenega pisanja. Verjetno so naslovi taki, da sploh ne vsebujejo besede božič in jih zato nisem našla. Ne vem. Res bi bila vesela, če bi mi lahko kdo kaj predlagal, ker bi rada letos božič doživljala na vse načine. 🙂

Hojla,

Ne vem, če je prevedeno v slovenščino (pravzaprav sumim, da ni), ampak Jostein Gaarder je napisal adventni koledar v knjižni obliki. Če me spomin ne vara, sem jo videla v Konzorciju v angleščini, naslov je pa (ne me držat za besedo, ker nisem prepričana) The Christmas Mistery. Ali nekaj podobnega.Jaz jo kar vsako leto prebiram, lepo eno poglavje na dan, tako kot je treba z adventnimi koledarji.

Pozdrav

rožica

Od Gaarderja je tudi zelo lepa, preprosta ampak globoka zgodba spisana v knjigi V OGLEDALU V UGANKI. Ce se prav spomnim, se dogaja prav v bozicnem casu. (Ob drugi priliki pa se je fino lotiti njegove najslavnejse knjige ZOFIJIN SVET.)

Og Mandino : Največji čudež na svetu ,
in pa seveda Mali princ
nista ravno božični imata pa lepo sporočilo

Zelo lepa je “Najlepše darilo”, pa “ZVezdni tolarji”, “Deklica z vžigalicami”, “Larina zvezdica”, “Dobri snežak”, “Miklavž prihaja”, “Božični medvedek”, “Severeni jelenček” …

priporočam ti knjigo Božična pesem v prozi, avtorja se ne spomnim. Ima zelo lepo sporočilo…

avtor je charles dickens.lp

Definitvno si že našla zgodbo, vsekakor priporočam Božino zgodbo Charles Dickens. Ima vse kar si iskala.

Najboljša vseh časov: Zvezdica v svetilki, adventne zgodbe za vsak dan ena, jame sapo.
Toplo priporočam,
d

New Report

Close