Božični večer
Na Božični večer, prvič od kar pomnim, otrok ni doma, zato imam čas, da berem in razmišljam.
Pričujoči članek me je zbodel in globoko prizadel.
Kako je mogoče, da človek poklanja živali več pozornosti kot sočloveku?
kako je mogoče, da so psi in mačke “prehiteli” otroke, kateri so vendar največji zaklad, ki ga lahko imamo….
Berem in mi je hudo.
24. december 2004
V Italiji imajo več psov in mačk kot otrok do 15 leta.
Po pisanju rimskega dnevnika La Republica je v Italiji veliko več hišnih ljubljenčkov kot otrok. Na Apeninskem polotoku naj bi živelo 14.5 milijona psov in mačk, na drugi strani pa le 8.7 milijona otrok do 15 leta starosti. Kljub številnim ekonomskim in drugim ugodnostim nataliteta v tradicionalno katoliški Italiji neprestano pada. Italijani tudi zapravijo bistveno več denarja za domače ljubljenčke, 4.7 milijarde evrov letno, kar je približno petino več kot pred petimi leti.
Italija nikakor ni edina država, kjer je manj otrok kot hišnih ljubljenčkov. Japonski mediji so lani objavili, da so na Japonskem psi in mačke prvič številčnejši od otrok. Leta 2003 je po ocenah na Japonskem živelo 19,22 milijona psov in mačk ter 17.9 milijona otrok do 15 let starosti.
ah, saj ne gre zato, da imamo živali radi. Tudi pri nas imamo psa in si težko predstavljam, da se ne bi vsak dan vsak 5 x jezila nanj, ker laja takrat, ko ni treba:-)))
mene osebno žalosti nekaj povsem drugega: da imaJo že mnogi- tudi pri nas- živali RAJE KOT ČLOVEKA.
TO JE TISTO, KAR MI VZBUJA STRAH IN SILNO NELAGODJE.
nobene.
Žal je včasih celo tako, da me zaradi mojega mišljenja obdolžijo, da živali ne maram:-((((
Kljub temu raje tvegam take obtožbe kot pa da sem tiho.
Zame je pes pes.
Doma ga nimamo, ker zahteva preveč ljubezni in pozornosti in prisotnosti…slednje pa primanjkuje, imamo ga pa pri starših…psičko Metko in imam jo full rad.
Ampak…Metka ima svoj lajf…stanuje v toplem hlevčku in štalci, skupaj s kozami, kravami, kokošmi in ostalimi živalcami na naši kmetiji…pizdi za poštarja, odganja mačke od mesa, kadar so koline in podobno.
Najbolj se zažene za kakšnim psom, če se prikaže, ampak to samo to točke, kjer misli, da je ne vidimo več…kasneje se z njim veselo ovohava in lubčka. In to je zame to.
Na živce mi pa grejo vsi tisti pasji dodatki, samo poglejte v trgovine kolikšne so police s pasjim pripomočki, pa pedigreji, pa papirji, pa tisoče evrov za psa, mislim halo ?????, pa oblekce, zdravila in zdravniki, ali pa mačje isto je to…pa po hiši naj mi hodi in spi v moji postelji….NJET.
Pes ali mačka sta moja prijatelja, ne pa sorodnika ali ljubimca.
In vsi tisti ki jih zapirajo v lastna stanovanja in hiše, se mi zdi da jih mučijo in se vtikajo v njihov mačji, pasji lajf.
Seveda pa se tega nikjer ne upam naglas povedat, kajti gospoda je prepričana o nasprotnem…da sem jaz tiran in mučitelj in da živali ne maram.
Well….naj pridejo v našo vas pogledat kaj je užitek biti žival.
Okej…smo imeli muca…ga je sosedov pes uniču, pa kaj naj zdej….najboljš da tožim soseda, kaj pravite, a?
Na živce mi gre to…
To ko pa praviš Staphanie…da je več mačk kot otrok je pa izkrivljena žalostna resnica današnjega sveta. V Občini Postojna je več registriranih psov, kot krav. Če to ni žalost…krave, ki nas živijo, jih ni…psi, ki pa zahtevajo industirjo za sabo, se pa prodajajo po 3,000 EUR. Bljek.
In še to za konec…vsi poznate tisto zgodbo z mučitelji mačk na Gorenjskem.
Vse v redu in prav…jaz bi tudi mulce kaznoval, ker je svinjsko kar so počeli.
Ampak kar je počela javnost za tem in mediji, pa tudi nima mere.
Bili so na sliki, obsojani in pisalo se je o tem en mesec, vrgli so jih iz šole, zaznamovali za celo življenje…
Prejšnji teden, ko je pa en kreten ubil svojo bivšo ženo, čeprav so sorodniki ene 25krat klicali pomoč in policijo, pa le ta ni imela pristojnosti ukrepat…dokler je ni ubil…je bila pa to novica za en dan.
Lepa primerjava…mačk …in ljudi.
Puf sem jezen ko se spomnem na take stvari…
Saš….hvala ti za tvoje misli…Zelo podobno razmišljaš….
Tudi jaz sem vsakič znova zgrožena ob tej, tudi jaz ji rečem izkrivljeni ljubezni.
Včasih to na radiu javno povem, toda potem grmijo name in me zmerjajo kot bi bila kužna.
Mogoče na to izkrivljeno ljubeznijo do živali še ne bi bila toliko pozorna, če se mi ne bi zgodilo nekaj takega, da me še zmerajs trese mraz, ko se spomnim.
Ko mi je pred leti umrl sin, je prišla k meni neka gospa in me objela in se mi zjokala na rami, češ, da tudi ona objokuje hudo izgubo, da ji je težko in da so se ji ob mojem “primeru” spet obudili težki spomini.
reva sae mi je zasmilila……..vse dokler med solzami ne izdavi, da ji je pred meseci crknil maček……ki ga zelo pogreša……
Najprej sem bila tako v šoku, da sploh nisem dojela, kaj sliđšim, toda potem sem se komaj obdržala na nogah, ker se mi je kar stemnilo……
Da gre nekdo mačjo izgubo primerjat z izgubo otroka……
Tega se ne da razumeti……niti odpustiti…….
Hmmm bi rada malce pošinfala vse skup tole..pa mi ne gre.
Nam se razburjala..ampak men nič čudno.
Čer bomo tak delali,bo še slabše..Zakaj? Ma sami sebe prašimo….
Preveč stvari vidim,preveč jih doživljam sama..tak da……no coment
Glede samih živali pa takle….Tudi jaz mam rada zelo živali…Za njih skrbim pač po vsej svoji dobri moči….Ja zame je žival resnično nekaj več,kot žival za druge ljudi…Človeka z živaljo primerjam le v tistih trenutkih,ko gre človek čez mejo človečnosti in celo živali ne seže do kolen.hmm da jim kratim svobodo ( Saško mal me je špiknilo) pa tole…: mam mačkona Srečkota.Najdenčka…K je res pravi lepotec mačkončkov.Tak debu,ima lepo dišečo dlako,ki se sveti,čist je,na toplem je..spi na postelji,kavču stolu..ampak ven ne gre..No poleti je malo hodil…a je bil stalno na očeh…In meni tisto ven in not nikakor ne gre..Al noter al ven..Oboje pa mi nekako želodec ne prebavlja…..No tolko….In če sem zarad tega zdej prsmuknjea naj mi bog oprosti..navsezadnje mislim na svoje otroke,ki mačkona mečkajo sem in tja….zdrav je to vem,sva dala cepljenja skozi,je samo kupljeno hrano….čist je tudi to vem 8 ja tud kopava se….)…in me ne skrbi da bi mulca kaj staknila…No toliko aja če sem mu s kastracijo vzela tisto mačjo moškost-.mam greh..ujej!!!Na zdej mam pa še slabo vest,čeprav vem,da sem v prvi biti rešila temu mačkončku živenje..če nebi bilo mene,nevem če bi preživu..eko!:)) drži kot pribito…..Drgač pa ja sem KRIVA!!!Kolko lahko kriva sploh sem…..jao jao…(((((.Aja na miške-skakače v kletki na hladilniku sem čisto pozabila,no zunaj pred bajto pa kraljuje pes..( s svojo parcelo in svojim apartmajem…..)))))In zej če pogledam ves živalski svet pr men doma…ma kaj jim je hudega……če pogledam ves človeški rod v moji bajti-stanvajnu..en kup razvajencev….in kdo jim je sužnja..mamicu jim….hehehehehe
Polne riti majo vsi,nič jim ne fali….zato pa mami zej en mal bolj gleda še na svojo ret…..Cajt je že bil a ne?
Mislim, da se ti obrne želodec ob izjavi…..
Jaz sem pa pred leti tu na enem drugem forumu naletel na eno aušo, ki me je oklala, češ…izjavil sem pač, da so mi psički všeč, da mačk ne maram preveč…idijot, kreten, skoraj pedofil, če ne maraš mačk, ne maraš ljudi, sploh pa ne žensk in podobne…
Bolš da ne razpredam naprej…
Ej Perli, pa to ni mišljeno za ljudi kot si ti, ko te vsak ki te pozna ve kakšna si….NIKAKOR.
So taki ki bi svoje otroke vpisali v vse možne in nemožne dejavnosti in krožke, samo da niso z njimi, doma ne smejo pisnit, bog ne dej da kaj umažejo ali prigovarjajo, psi jim pa lahko jedo iz krožnikov in serjejo po kavču, mačke sušijo v mikrovalovni ipd…
Moraš vedet, na kako kategorijo ljudi sem ciljal, veš :)))))))