božičnica ali 13 plača
jaz sem pa dol padla ko sem videla plačilno. Dobimo vsako leto božičnico in trinajsto.
40.000 sit božičnice, 180.000 trinajste in 280.000 plače. Hvala bogu je plača zmeri takšna. Samo ne bo od tega veliko ostalo. Pokrpala si bom vse luknje in potem do regresa naredim nove. Tako pač je, ne znam delat z denarjem.
Ampak si jo zaslužim!
lP, T
Hm, midva pa letos nič ne dobiva, pa sem kljub temu zadovoljna.Menjala sem službo in tu kjer zdaj delam imam dogovorjeno letno bruto plačo in kakšnih dodatkov pač ni.Imam malo nižjo plačo kot sem jo imela prej, pa veliko bolj mirno življenje.Mož pa ravno z novim letom menja službo, v zdajšnji je vedno dobil božičnico, letos pa je ne bo, ker vedo da odhaja. Vendar tudi on pričakije v novi sužbi malo manjše obremenitve tako da mislim da se nam obeta lepše družinsko življenje.Je bilo obdobje, ko sva domov hodila samo še spat, nobene energije in časa nisva imela ne zase, ne za otroke.
Veseli pa me,da se nekateri ki ste v državni upravi zavedate svoje prednosti kar se tiče socialne varnosti in se mi zdi totalno nehigiensko od tistih ki jamrate da ne dobite nič. Probajte v kakšni firmi, ki se na trgu bori za svoj položaj, včasih je prav kruto.