Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek božično žito

božično žito

Kdaj moramo posejati pšenico, da bomo za Božič imeli božično žito?

Jaz sem ga ze….pa mislim, da prehitro, ker bo do Bozica ze hin… Je pa zanimivo, da ga ima moj kuza zelo rad. :))

Po moje jo še lahko, ker v stanovanju na toplem hitro vzklije! Na temperaturi 18 – 20°C v cca treh dneh.

Še razlaga…..
Božični čas zaznamuje veliko simbolov? MLADO ŽITO (pšenica): posodice z mladim žitom so “adonisovi vrtički”. Ime nosijo po grškem bogu Adonisu, v katerem je bila utelešena rastlinska rast; Adonis je s požetim žitom vsako leto umrl, jesen in zimo je preživel v neznani deželi smrti, v božičnem času pa se je prebudil v novo življenje.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Na paketku, ki sem ga kupila piše naslednje:

Slovensko narodno izročilo
Najbolj priljubljen setveni dan je god sv. Lucije (13. dec.), ljudje pa sejejo tudi na god sv. Barbare (4. dec.) in na Marijin praznik (8. dec.).
Žito pustimo rasti do sv. Treh kraljev, najpogosteje do Svečnice.

Pozdravček

Kje kupiti semena? V semarni ali lahko tudi v M. ali Sp?

Jaz sem ga kupila v Mercatorju.
Lp, Mateja

Jaz sem kupila samo seme v paklcku v OBIju, ker spodnjih tegeljckov imam ze kar nekaj iz prejsnjih let.

Sjala sem pa ga 4 dec. na sv. Barbaro. Po 4 dneh smo prvic videli nekaj. Sedaj pa je okenska polica ze kar lepo zelena.

Prav simpaticno zgleda med vsemi temi rdecimi bozicnimi zvezdami nekaj zelenega.

New Report

Close