BRAČ
Živjo,
ker dolgo nisi dobila odgovora, upam, da ti bo moj kaj pomagal.
Midva že nekaj let hodiva v Bol. Vedno sva bila tam v pred- ali posezoni, tako da sva se izognila sezonski gneči. V tem času ( in verjetno tudi med prvomajskimi praznik ) je tam prav prijetno in mirno. Plaža ti je verjetno znana, meni je všeč cela tona školjkic, ki jih lahko na njej najdeš. Če imaš srečo, je lahko prav toplo, tudi voda naj bi že sedaj imela 16 stopinj ( čez mesec pa bo verjetno še bolj topla ).
Glede zanimivosti na otoku ti ne morem pomagati, prav gotovo pa te bodo k njim napotili domačini.
LP, Alenka
Alenka, hvala ti.
Tudi jaz sem se odločila za Bol – je tudi cenovno ugodna varianta. Skrbi me edino ker nekateri pravijo da tam stalno piha. Upam da bom imeli lepo vreme, računam pa tudi na kopanje v morju- no ja vsaj malo namakanja -knajpanja.
Ali imaš morda ti kakšne dobre izkušnje s kakšnim apartmajem za 2 ali 3 tam ?
Živjo Mojca,
žal ti tukaj ne morem pomagati ( ali pa mogoče lahko, samo bi bilo potrebno malo počakati, da stopim v kontakt s tamkajšnjimi kolegi ). Midva z možem sva hodila v hotel Bretanide, ki je bil v pred- in posezoni blazno poceni. Od lani pa je v nemški lasti in je postal med dražjimi. Tako da bova tudi midva letos izkoristila “poznanstva” in najela apartma ( ostali hoteli mi niso všeč, čeprav so cenovno še vedno ugodni ).
Glede vetra pa je tako, da moj mož srfa in nama ( mu ) to pravzaprav paše. Boš pa videla na “slavni” plaži, kam se ljudje selijo in boste lahko premaknili brisače na tisto stran – ponavadi dopoldne burja ( greš na levo stran rta ), popoldne maestral ( greš na desno stran rta – gledano iz kopna ). Dokler si v nivoju borovcev, si praktično v zavetju. Na koncu pa res blazno vleče ( če seveda piha ) in tam je vedno prosto.
Draga Mojca. Na Braču je prijetno letovati na Bolu, plaža Zlatni rat je pa tako ali tako na vsakem hrvaškem prospektu. Plaža je krasna, le hudo vetrovna – raj za srfanje. Od Bola do plaže Zlatni rat je čudovita senčna sprehajalna pot, primerna tudi za rolanje. Če boste obiskali Brač z avtomobilom, morate obvezno obiskati Vidovo goro (prekrasen razgled na Hvar), samosatn Blaca (cca. 45 minut peš v sotesko, dostopen pa je tudi z morske strani, s čolnom) in Zmajevo špiljo. Ne priporočam pa mesta Supetar, ker je hudo onesnažen in motoriziran.
Draga Mojca. Na Braču je prijetno letovati na Bolu, plaža Zlatni rat je pa tako ali tako na vsakem hrvaškem prospektu. Plaža je krasna, le hudo vetrovna – raj za srfanje. Od Bola do plaže Zlatni rat je čudovita senčna sprehajalna pot, primerna tudi za rolanje. Če boste obiskali Brač z avtomobilom, morate obvezno obiskati Vidovo goro (prekrasen razgled na Hvar), samosatn Blaca (cca. 45 minut peš v sotesko, dostopen pa je tudi z morske strani, s čolnom) in Zmajevo špiljo. Ne priporočam pa mesta Supetar, ker je hudo onesnažen in motoriziran.