Bralec
Niti pod razno. Sej je že šlo malo iz spomina, ampak tega dela se spomnim. Ti dva kolega sta bila fatalno zaljubljena v isto žensko. Bila sta zelo dobra prijatelja. In nekega dne, bila sta tudi strastna lovca, gresta skupaj v gozd na jago. tip ful dobr opazuje, kako je njegov prijatelj nameril v in mu v očeh prebral, da ga hoče ustreliti. A ga ni. Brez pogovora sta vedela zakaj gre in se razšla… potem se nista več videla. Iz oči sta si prebrala misli. Tu bralec dobi odgovor na vprašanje kaj je rpavo prijateljstvo.
No, na koncu pa sedijo vsi trije po mnogo mnogo letih pri svečah clo noč. Razpleta ne vem več natančno, ampak ko sem prebral konec se bil paf. Tisto… what the ****.
No, mogoče mi pa ti obudiš spomin.
by-by
Bralec, o katerem govorim jaz je napisal Schlink in nima veze z dvema prijateljema. Gre za ljubezen najstnika do dvajset let starejše ženske, s katero imata burno razmerje, ko je star 15 let in ji nato po dolgih letih ponovno sreča na sodišču za vojne zločine med 2 svetovno vojno, kjer ji sodijo, ker kot paznica iz goreče cerkve ni rešila taboriščnikov.
Zelo dobra knjiga, vsaj zame.
Ej, Hecka, zdej mi pa jasno. To se pa zgodi če prebereš dve knjigi, ki ti pridejo do srca v enem tednu. In potem vse pobrkaš. Itak, zdej mi je jasno. Če me spomin ne vara je bila ona prej takšna ukazovalna, potem ko jo je pa kasneje srečal je bila tista, ki je imela rada batine. No, nekaj takšnega. Fatalna ljubezen.
Tista knjigo o kateri sem pa jaz pisal je pa “Sveče so dogorele” od Marai Sandor. Primi jo v roke. Mogoče ti bo všeč…
pa-pa
*