Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Bralni krozek

Bralni krozek

Zdravo!

Zbralo se nas je priblizno 10 tridesetletnic, ki bi rade brale knjige in se potem o njih pogovarjale. Dobimo se priblizno enkrat na 5 do 6 tednov, do takrat pa vse preberemo isto knjigo. Teme knjig morajo biti zanimive, poucne, zabavne. Sedaj iscemo nove ideje, po moznosti ze prevedene v slovenscino. Lahko pomagate?

Najlepsa hvala.

Viktorija.

Slovenske knjige niso dovolj dobre?

Nočem izpasti koza ali pa karkoli v tem smislu, samo res ne vem, kako ljudje ne vedo, kaj bi brali. Pa ko je ja toliko dobrih knjig! Če ne drugega, je treba samo stopiti v knjižnico in pokukati med police. Jaz imam spisek knjig, zelo dolg, in če to kdaj vse preberem, mi jih še vedno ne bo zmanjkalo. Knjižnice, internet, časopisi, revije, katalogi, prijatelji … mimogrede se jih najde. Možno, da je težava le v tem, da naslove v trenutku pozabimo, če si jih ne zapišemo. Vsaj meni se to dogaja 😉

Viktorija – mogoce S. Tamaro, Irving, sestre Bronte, G. Eliot, kaksne zgodovinske, Sanja Rozman, Michael Moore, R. Doyle, Mazzini, Hočevar, Križnar, Arundhati Roy, Spolno življenje Catherine F., Schlink, tisti finski pisatelj – MK je ravno izdala 2. al 3. njegov roman … ogroooomno knjig 😉

Npr., čisto tako na hitro:
– Slika Doriana Graya
– Zofijin svet
– Nejc Zaploznik: Pot
– Bach: Iluzije
– Celestinska prerokba in njeni dve nadaljevanji
– Alkimist
– Mali princ
– A veš, koliko te imam rad (slikanica)
– Tretje oko
– Metafizika cevi
– Siddharta
– Potovanje duš
– Pogovori z Bogom (vse 4 (?) njegove knjige)
– Zgodba o mački, ki je naučil galebko leteti
– Jaz,[email protected] (luškan lahek romanček, požreš v enem dnevu)

Bi bilo fino, ko bi napisala, kaj ste do sedaj kaj prebrale, ker je težko vedeti, kaj vam odgovarja.

V katerem kraju se to dobivate, če smem vprašati? Same prijateljice?

Lotite se Nobelovih nagrajencev in preverite, če so si nagrado zaslužili 😉
Najtopleje priporočam Marquezov roman Sto let samote. To je edina knjiga, ki sem jo, potem, ko sem jo prebrala, takoj začela znova brati.

Draga Marjana!

V mislih sem imela slovenske ali prevedene v slovenscino. In ce imas predlog iz slovenske literature, prosim, na dan s predlogom.

Viktorija.

Hoj!

Ravnokar koncujemo z branjem knjige Luci na odprtem morju, Antologija grske kratke proze po izboru besedil Kostasa Asamkopulosa. Ob vsem tem se bomo pogovarjale o grski zgodovini v 19. st., ko je izbruhnila vstaja proti Turkom in potem v 20. st., ko se je grska vojska umaknila z maloazijske fronte.

Pogovarjale se bomo tudi o posvojitvi otrok, saj to opisuje ena izmed zgodb, pa o tem, kaj vsaki izmed nas pomeni narava, spet od ene od zgodb. No, pri vsem tem gre bolj ali manj tudi zato, da se zares dobimo enkrat na 6 do 8 tednov in prav po zensko pocvekamo.

Mislim, da bo naslednja knjiga, ki jo bomo brale, Neumni beli mozje, Michael Moore, ki govori o ameriskem brezumju in podobno.

Pozdrav, Viktorija.

Vidiš, Viktorija, eno v mislih, drugo napisano:)
Slovenski roman je pa dosti kvaliteten, npr.:
Zupan, Virk, Jančar, Capuder…

Tole mora pa biti fenomenalno…..bralni krožek mislim. Sem mislila, da je tudi na tem forumu tako, da se pogavarja o knjigah, je pa bolj spraševanje, iskanje…..
No, jaz sem ravnokar prebrala Trije v postelji. Če ste vse že rodile ga priporočam, pa se boste lahko potem sproščeno o tem pogovorile…. Tema pa je kako uskladiti kariero z otrokom in na koncu še z možem.

Sto let samote
Šolski zvezek
vse od Heinricha Bolla, John Irving …

New Report

Close