Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brancin ali Orada

Brancin ali Orada

Kaj je bolje na žaru Brancin ali Orada?

Jaz imam definitivno raje brancina. Orada mi ne sede.

zame brancin

brancin

brancin,možu pa orada…..ma oboje je good

Oboje mi je dobro, a vseeno mi je boljši brancin.

skoraj isto , razlika je v koščicah 🙂

Brancin je super, ker ima malo kosti, te so velike in jih lahko enostavno odstranis. Orade ne poznam.

Definitivno brancin.

Kja je bolje, Audi ali BMW?

Brancini so večinoma gojeni, orade pa ne.

Meni osebno brancin.

Ravno obratno, orada ima večje kosti in je lažja za čiščenje.

Meni osebi je sveža orada daleč najboljša riba iz Jadrana. Poudarek na sveža. Žal se v naših ribarnicah ne dobi svežih rib (povprečna starost rib je 7-10 dni!:-( Zato pri nas kupujemo samo še brancine od Fonde, ki mi jih pripeljejo na dom, ulovljene prejšnje popoldne.

Je pa brancin najbolj nežna riba po okusu in zato tudi všeč največ ljudem.

Kakšne budalaštine, svašta no.

Res budalaštine.

orada, definitivno

Orada je boljša. Brancin je tudi dober, ampak orada ima boljši okus, pa še lažje je ločiti meso od kosti. Brancin ima komplicirane koščice.

Kakšne budalaštine, svašta no.[/quote]

Zakaj že? Bo to kar piše držalo, tako da…

Za moj okus je oboje dobro. Meso se mi zdi popolnoma istega okusa. Razliga je samo v dizajnu ribe.

No, to pa je budalaština. Čeprav, če dobro pomislim, to čisto drži v primeru, da kupuješ ribe npr. na ljubljanski tržnici. Po 10 dneh so vse približno enako usmrajene… Sveža orada se pa še kako razlikuje od brancina, ima specifičen in močnejši okus in meni je prav to zelo všeč.

Mercedes!

Orada.

Odgovor na objavo uporabnika
žvau, 04.11.2009 ob 05:45

Za moj okus je oboje dobro. Meso se mi zdi popolnoma istega okusa. Razliga je samo v dizajnu ribe.

Saj, zato je orada boljša, ker je bolj masivna in kljub zadostni spečenosti ostane bolj sočna.

Sicer pa pagar. Pagar na žaru je res zakon.

Če že moram izbirati samo med tema dvema, glasujem za orado.

Brancin mi je preveč “moški” in mi bolj paše v pečico.

To pa ne bo držalo.

New Report

Close