Najdi forum

branje

Koliko časa na dan berete?

Kakšnih 15-30 min – mojima hčerama. Ko pa zvečer vzamem knjigo zase, pa ponavadi po 10 min zaspim…
Oh, včasih, v mojih študentskih letih, pa sem brala po par ur dnevno… to so bili časi!
Branje res pogrešam, vendar je pri dveh majhnih otrocih to pravi privilegij!

K

Odvisno, nikoli nimam rednega termina. Kakšen dan sploh ne dvignem nobene knjige, spet drug dan pa berem po malem cel dan. Samo za knjige, ki jih moram prebrati za faks, si odredim točno določen minimalni čas. 🙂

preden zaspim, v postelji, vsaj 15 minut. dostikrat, če ni kakšnega dela ali dobrega filma, zvečer 2 do 3 ure. Ker je malokateri film dober zame, je to recimo 2 uri na dan.

Jaz sem pa pravi knjigožer :)) Tudi po 5 ali 6 ur na dan… Deloma je študijske narave, večinoma pa iz veselja. Seveda to pomeni, da se odpovedujem TV-ju in tu in tam kakšnemu klepetu ob kavici.

LP

Odvsino, vcasih lahko, da popolnoma nic, vcasih pa tudi 12 ur. Ponavadi pa 2, 3 ure.

Branje – dobra knjiga, prijateljica, ki te nikoli ne prevara, ti je zvesta, te plemeniti,
uči, kratkočasi – ah, ves dan po malem berem! Ni dneva brez branja! Škoda, da je naše življenje tako kratko, toliko neprebranih knjig bo ostalo za nami, ko bomo odšli….

Mene pa pri večurnem branju moti predvsem to, da se nikoli nikakor ne morem udobno namestiti. Težko dalj časa zdržim v istem položaju in moj hrbet ni ravno en izmed najsrečnejših. Zato me tudi zanima, kje in kako ponavadi berete?

Zadnji teden nimam prav veliko časa za branje in me že zelo moti, sicer pa berem kadar in kjer morem – tudi med kuhanjem kosila npr. Zelo rada imam zimo, ko ni dela na vrtu in je vse bolj umirjeno, zvečer se “pospravim ” ob 8.00, ali še prej in berem, berem…
Brala sem tudi ob zelo majhnih otrocih – saj vendar tudi spijo…
sedaj sta stara 11 in 7 let in na dopustu je zame pravi raj – v 14 dneh tudi 5, 6 knjig, če so tanke pa še več.
Sicer pa velja, da za tisto, kar res hočeš si tudi čas najdeš.
Se strinjate?

New Report

Close