Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine bratov delež v hiši

bratov delež v hiši

Spoštovani

Živimo v hiši, katere lastnika sva midva z možem (skupaj ¾) in moj brat (1/4). Hišo smo dali oceniti nekje leta 2008. Brat živi drugje in v našo hišo nič ne vlaga. Z možem bi rada opravila kar precej vzdrževalnih del (fasada, drenaža, odtoke itd), s čimer bova seveda imela velik finančni zalogaj. Od brata nima smisla karkoli zahtevati. Ne vem, če bom vprašanje postavila smiselno. Zanima me, ali je možno npr. sedaj (pred investiranjem v hišo) dali hišo ponovno oceniti in nato nekje uradno zapisati, kakšna je bila vrednost najine investicije ter, da bratov delež pri morebitni prodaji hiše oz. nasploh ne bi bil zaradi najinega vloženega denarja-investicije večji. Torej, da se nekje zapiše, da ta vrednost investicije ne spada v njegovo ¼.
Na kakšen pravni način se lahko torej to uredi?
najlepša vam hvala za odgovor,
Andreja

Andreja živjo, glede na to, da v večini primerov ta vzdrževalna dela predstavljajo visok strošek, predlagam, da brata izplačata in postaneta 100% lastnik vidva z možem in ob morebitni prodaji je zaslužek vajin. V kolikor tega ne spremenita in bi bila jaz vaš brat bi ob predaji zahtevala 1/4 ne glede na cenitve, ki jih opravite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close