Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Bratranec in sestrična skupaj

Bratranec in sestrična skupaj

Zvedeli smo, da sta naša žlahtnika bratranec in sestrična v prvem kolenu skupaj. Vsi smo šokirani in zgroženi, to za nas ni normalno. Baje načrtujeta tudi poroko. A je to sploh dovoljeno? Bljek, ne morem tega razumet, to je zame skoraj enako kot brat in sestra.

Tudi meni je to enkao kot brat in sestra, sploh ker sem z vsemi bratranci in sestričnami ful povezana.

Ampak, sto ljudi, sto čudi! In če pogledaš s pozitivne strani – vse ostane v eni familiji 🙂

Je doboljeno, le će načrtujeta otroke morate na nek krvni test, poznam primer, ko sta se tudi brat in sestra dol dajala.

To sploh še ni tako hudo, če primerjamo s kakšnimi Borghese in Medici family 🙂 Celo papeži so izhajali iz teh dveh familj

preden je cerkev posegla vmes in prepovedala take poroke zato, da bogastvo ni več ostajalo v familiji ampak se je razpršilo, je bilo to čisto ok. cerkev je v istem času prepovedala tudi posvojitve, ker so posvojenci bojda njej “kradli” potencialno pogastvo, ki bi gha vdova mogoče zapustila cerkvi, če en bi imela ob sebi posvojenca.
je kr zanimivo videt kako te nebuloze živijo še danes v zavesti ljudi, ki nimajo pojma od kod jim.

Ja, ker genetika pa nima nobene veze – pa to ni res.

Pri nas v sorodostvu pred približno 70 leti je tudi prišlo do take poroke, a par ni imel otrok.

Sama take zveze ne obsojam – meni se zdi fajn, da je njuno razmerje tako močno, ljubezen tako velika, da sta sposobna kljubovati predsodkom – a dejansko taka zveza kvečjemu škoduje le njunim potomcem, mene se to ne tiče. Pa še to ni nujno, da se kje sploh pokaže.

Je pa seveda rizično – večje so možnosti genetskih nepravilnosti pri potomcih takega para. Habsburžani so se skozi stoletja vedno tako poročali – in s tem mislim, da sta se poročila bratranec in sestrična, in potem ko sta imela otroke, se je ta otrok spet poročil s svojim pravim bratrancem – kar nekaj rodov je takih. Žal so se potem pri njih ponavljale genetske napake. Obstaja celo pregovor, a ga ne znam ponoviti – v stilu, da Bog da pamet le vsakemu drugemu Habsburžanu v zibko…. Druga polovica je slaboumnih…

NI BULMASTIFOV V ZVEZI SE NIMAŠ KAJ SEKIRAT.

SICER PA ČE SE IMATA RADA IN ČE NI NEVARNOSTI ZA POTOMCE… ZAKAJ BI BILO ČUDNO

V nasprotju s splošnim mnenjem pri potomstvu iz zvez bratrancev in sestričen ni nekega silnega povišanja genetskih anomalij. Splošna populacija ima odstotek genetskih okvar približno 2%, otroci iz zvez bratrancev in sestričen pa približno 3.5%. (to seveda ne velja, kadar gre za majhno populacijo, pri kateri so zveze med bratranci in sestričnami pogoste, na primer populacije na otokih, Amiši, evropske kraljevske rodbine).

Mah genetika gor ali dol, ampak to sta otroka od dveh sester! Meni je to enostavno sprevrženo. Ne vem, kako lahko nekateri to zagovarjate, češ važna je ljubezen.

Kdo ti je kriv, če imaš predsodke.
Na bližnjem Vzhodu je takih parov ogromno, ker imajo pač tako tradicijo.

Šok za nas, glej danes je moderno, da nimaš predsodkov, da ti je vse nenormalno normalno. Takrat si moderna. Ljudje danes več nimajo vrednot, zato pa je tako kot je.

Moja soseda sta tak par, s tremi otroki. Vsi so OK. Je bil pa takrat, ko se je to zvedelo, tudi šok za domače.

glede na to, da sta oba odrasla, se nimate NOBENE pravice vtikati, pa mislili, karkoli.

To je pač tvoj predsodek. Razen če znaš natančno utemeljiti in razložiti zakaj bi bilo to slabo – in predvsem zakaj naj bi se tega držali drugi ljudje, ki ne mislijo enako kot ti.

Hočem reči da ti seveda lahko misliš kakor želiš, vendar predpisovanje tega mnenja drugim… je pa problematično.

21. člen Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih:

Zakonske zveze ne morejo skleniti med seboj sorodniki v ravni črti, ne brat s sestro, polbrat s polsestro, stric z nečakinjo, teta z nečakom in tudi ne otroci bratov in sester, polbratov in polsester med seboj. To ne velja za razmerja, ki nastanejo pri posvojitvi, razen za posvojitelja in posvojenca.

Poročiti se ne torej bosta morala. Na genetiko se pa ne spoznam, bo kdo drug kaj več o tem povedal.

Tole pa ne drži da se ne moreta poročiti. Moj stric in teta sta prva bratranca pa sta se poročila. Očeta sta bila brata. Imata zdrave otroke. Res smo jih tudi mi malo opravljali, zdaj smo se pa navadili in nam je vse OK.

Poznala sem družino oče in mama sta bila bratranec in sestrična. Imela sta dva otroka fanta in punco. Oba otroka sta bila “čudna”, drugačna. Ne umsko zaostala ampak nenavadnega vedenja, včasih sta vpila po hiši, že odrasla sta pričela kar uničevati vse okoli sebe, včasih sta se obnašala dokaj mirno pa ju je spet popadlo, da so sosedje pravili: spet ju je prijelo… V šoli nista izdelovala. Oba sta bila neporočena, umrla stara okoli 40 let. Skratka, vidne posledice poroke med tako ozko žlahto.
Ljudem sta se smilila, nihče ju ni zaničeval. – To sem napisala, ker nekateri pravijo, da je taka poroka normalna. Pa ni.

Moj stric se je poročil s svojo sestrično. Uradno sta imela 5 otrok , ampak so bili samo fantje “zaostali”. Vsi trije so hodili v pomožno osnovno šolo (do poklica ni prišel nihče od njih). Malo nam je bilo čudno, da sta bili dekleti (prvi in peti otrok) normalni in zelo dobro izdelovali normalno šolo. Skozi leta je prišla na plan resnica, da obe nista bili njegovi, hm. Tako da če realno pogledamo so bili vsi njuni skupni otroci rahlo moteni.

jaz bi na njunem mestu definitivno pred načrtovanjem družine šla na genetski posvet

Poznam starejši par s tremi odraslimi otroki pa vse vredu.Je bilo pa takrat malo več ogovarjanja,ko sta se ženila.

V naši vasi sta tudi bratranec in sestrična poročena. Imata dve hčerki, obe nadpovprčno bistri. Je pa enkrat v visoki nosečnosti izgubila otroka – bil je fantek.

DOma sem z male, odročne vasi. Kar nekaj parov je takih, da so se poročili v žlahto. In to ornk žlahto, torej bratranec in sestrična. Pa se je v celi vasi rodil samo en pritlikavec, vsi ostali so zdravi.

TUdi moja stara mama se je poročila z malim bratrancem, da so povečali grunt in so bili še bolj bogati. Mama je imela pet otrok in HB ni bilo nobene bolezni.

Veiko tega je bilo včasih na otokih, vem za dalmatinske otočke. Ni bilo možnosti za pogosta potovanja, tako, da so se ljudje veliko poročali med seboj, v žlahti. Na teh otokih si lahko videl zelo veliko prizadetih ljudi.

Pri nas je dovoljena poroka med bratrancem in sestrično.

jaz imam eno vprašanje: ali je incest če te je poljubil po francosko bratranec sestrično?

New Report

Close