braunemon in podobno
Zanima me, če pred morjem jemljete braunemon ali kaj podobnega, kar naj bi omogočalo lažjo porjavitev in manj opeklin.
Kako se obnese?
Jaz imam pege in kar nekaj pigmentnih madežev po obrazu in me malo skrbi, da ne bo potem še huje s tem. imam pa sicer zelo svetlo polt in me sonce navadno opeče, potem pa se lupim, do res lepe barve pa ikoli ne pridem.
Kaj mi svetujete?
Jaz sem isto svetlopolta in svetlolasa in sem v mladosti jemala braunemon. Drugega se itak ni dobilo. Zelo lep ten ti da, vendar sem opazila, da so se mi naredile velike rjave pike, ki jih prej nisem imela. Pokazala sem zdravniku in je rekel, da ni nič nevarnega, da pa naj takoj neham z braunemonom.
Mislim da obstaja v lekarnah krema, ki omogoča varnejše izpostavljanje soncu. Imena se ta moment ne spomnim, je pa take oranžne barve. V lekarni ti bodo tudi svetovali kaj in kako. Kar pa se tiče jemanja zadev v tabletah, sem pa tudi jest skeptična, ker tem zadevam ne zaupam.
Drugače pa prehrana z veliko vsebnosti karotena pomaga k obarvanosti kože (korenje, rdeča in oranžna zelenjava), samo pretiravat ni dobro.