bravo Pahor
Orto, se absolutno strinjam. Prav to, da so v javnem sektorju zaradi spremembe plačnega sistema neupravičeno zajedli 53 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja (tudi malega človeka z minimalno plačo) je prvovrstna krivda in svinjarija prejšnjih oblastnikov. Očitno so si jeseni kupovali volilce in na visoke plače razporedili svoje podanike, brez ustreznih izobrazb ali izkušenj. Virant je pričakoval, da bodo z zmago na volitvah vse lepo pometli pod preprogo, a so se zmotili. Res pričakujem od Pahorja, in to čim prej, da bo naredil red, ker je težko gledat ljudi, ki trdo delajo in zaslužijo le za preživetje, ali pa še to ne, po drugi strani pa nekateri javni uslužbenci prejemajo nenormalno visoke plače, v privat namene uporabljajo službene avtomobile, za katere se plačuje leasing najem iz javnega denarja, uporabljajo službene mobitele … veliko preveč za reveža.
hehehe, ne moreš vedet kako bi bilo, če bi gospodarstvo cvetelo, tako kot je cvetelo prejšnji vladi!!!
da ne bo nova vlada kriva za slabe plače, na preberi si:Septembra lani sta skoraj dve tretjini zaposlenih prejeli nižjo plačo od povprečne!!!
hehehe, ne moreš vedet kako bi bilo, če bi gospodarstvo cvetelo, tako kot je cvetelo prejšnji vladi!!!
da ne bo nova vlada kriva za slabe plače, na preberi si:Septembra lani sta skoraj dve tretjini zaposlenih prejeli nižjo plačo od povprečne!!!
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042257189%5B/quote%5D
hohoho, ne moreš vedet kako bi bilo, če bi imeli staro vlado, morda bi gospodarstvo še vedno cvetelo!!! Slabše pa vsekakor ne bi bilo, tile zdaj se zaenkrat ukvarjajo samo sami s sabo.
nova vlada je obljubljala boljše plače in kar solidne penzije. Čakamo… Preberi si, koliko brezposelnih je bilo septembra in primerjaj s to, ki jo imamo danes!!! Pa tudi milijona ojrov odpravnine ni pod Janševo vlado noben dobil, tako da …, ah brez veze!!!
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042257189%5B/quote%5D
hohoho, ne moreš vedet kako bi bilo, če bi imeli staro vlado, morda bi gospodarstvo še vedno cvetelo!!! Slabše pa vsekakor ne bi bilo, tile zdaj se zaenkrat ukvarjajo samo sami s sabo.
nova vlada je obljubljala boljše plače in kar solidne penzije. Čakamo… Preberi si, koliko brezposelnih je bilo septembra in primerjaj s to, ki jo imamo danes!!! Pa tudi milijona ojrov odpravnine ni pod Janševo vlado noben dobil, tako da …, ah brez veze!!![/quote]
mik, dobro veš da to ni res!!!:)
ja mik tudi mal preber kakšno je bilo gospodarstvo povsod po svetu prej in kakšno je sedaj ko gre vse hudiču ne sam pri nas tudi drugod -in kakšno gospodarstvo je dobil JJ in kakšno je dobil pahor.pahor je pobasal vse kar si nihče ne želi.recesijo.odpuščanja,zapiranje podetij,mejo s hrvaško,izbrisane tajkune vse to bi lahko uredil v štirih letih JJ pa ni.Zakaj.Zakaj je leta 2007 prodal in izdal slovenijo na skrivaj brez da bi kdo to vedel.izvedeli smo šele sedaj ko je slovenija rekla hrvaški ne.pa tudi to ni priznal da je to naredil.Kakšne je imel koristi od hrvaške.tega odgovora še nisem dobila pa bi ga rada.Če se ne motim sta tvoj JJ bajuk pravila da krize ni in da nas ne bo dosegla.ostali pa so govorili obratno.še vsakič ko ga je nekdo vprašal če bo pri nas kriza udarla kaj storiti,pa sta vedno rekla da je ne bo.In nista imela nobenega načrta kako to urediti.JJ je še pred koncem svojega mendata uredil 50 svojim delavcem iz hudobije pogodbe za delo nedoločen čas. sedaj pa pametuje na veliko.Pahor pa tudi ne more delat čudeže če je JJ vse pustil da je vrag vzel.Pa čeprav tud pahor ni ne vem kaj.Ampak vsaj poskuša nekaj urediti pa čeprav ne gre tako kot bi moralo.Nihče se noče nobenemu nič odpovedat kradl in odvzel pa bi od delavcem samo da bi oni imeli polno usrano rit.
glavno JJ je naredil več škode kot dobrega.
zn…takrat, ko so naši mediji bobnali o krizi, svetovne krize ni bilo…….začela se je v letu 2008…jebi ga…..Pahorjeva vlada se bo morala spopasti s svetovno in ne samo Slovensko krizo……kar pa jih zna stati naslednjh volitev….
Kako že gre tisti pregovor: Pazi kaj si želiš, lahko se ti uresniči…..
saj ravno o tem govorim.že pred volitvami v Sloveniji in v tujini se je dogajalo marsikaj ampak nam skrito pred očmi dokler ni izbuhnilo.JJ je vedel kaj čaka njega ali pahorja v tem 4 letmem mendatu.zato pa si JJ sedaj daje duška na vseh koncih in poskuša spodnesti to vlado.Če si ugotovila mu vedno in zmeraj sam nasprotuje.Pa čeprav se najprej strinja potem pa se premisli.Meni se to ne zdi lepo.
Vendar pahor ni na vladi niti še eno leto tako da pustimo času čas,ni rečeno da ta vlada dela slabo,vendar ji JJ na vsakem koncu meče polena pod noge in nagaja.
JJ ne glede kaj on hoče sebe prikazat se še vedno ni sprijaznil da je izgubil volitve in je jezen.Ampak ljudem tudi kaže kakšen je v resnici.Čeprav je še nekaj takih ki v njem vidijo boga ki bi nas lahko rešil.Ampa ljudje imel je 4 leta časa da se dokaže pa ni naredil nič.
Propadajo podjetja sploh instrabenz-bavčar,ki je z JJ pomočjo prišel do takega bogastva in tudi z njegovo pomočjo zafural.(škoda da se ne da dokazat)šrot-pivovarna laško, elan,mura mip in še je takih ki sedaj propadajo.Vse niti je žal vlekel JJ in se slabo izkazal.
Pahor pa hoče ali noče vse podedoval in sedaj se trudi vsaj nekaj rešiti če ni vse že prepozno.
Saj pravim tudi pahor že sedaj dela napake ampak kot jih vsak in srčno upam da mu bo uspelo.Zavedam se da bo izgubilo veliko ljudi službe ampak tako je.žal.med njimi sem lahko tudi jaz in moj mož.
No edino kar se ne strinjam z pahorjem je da se delovna doba vsem podaljša na 64 let.vsi sindikati so proti in mislim da se nekaj pripravlja jezi me edino to da spet svoj drek tukaj meša tudi JJ in stranka SDS.misli da si tukaj pridobiva točke.Želim da pahorju uspe.
Nihče jih ni silil, da kandidirajo na volitvah. Kandidirali so, zmagali, zdaj naj pa peljejo voz naprej in naj se že nehajo smilit sami sebi.. Janša bi bolje vladal, če bi zmagal. Jaz mu zamerim edino to, da je popustil takratni opoziciji in ni izpeljal gospodarske reforme, ki jo je hotel, pa je Semolić zbobnal ljudi na ulice. Zato imamo sedaj to kar imamo.
Tudi jaz želim Pahorju da uspe. Tudi s podaljšanjem delovne dobe, kar bi morala prav tako naredit že Janševa, oziroma še prej Drnovškova vlada. Kje v svetu se pa še upokojujejo ljudje, ki so še polni delovnega elana.
Da si pa Janša daje duška in da meče Pahorju polena pod noge je pa največja laž, ki jo lahko izreče samo nekdo, ki ima firn’ke namesto očal. V primerjavi s Cviklom in podobnimi(v prejšnjem mandatu), so Janša in ostala opozicija prave nedolžne ovčke. Zaenkrat. Verjetno pa ne več dolgo, če ne bo vlada pričela izvajat tistega, za kar je plačana.
ja mik, vidiš sedaj kaj je prava opozicija, prejšnja je bila mlačna, JJ-ša se pa dobro znajde, razn tistega Grimsa pa še nekaterih , teh bi se moral znebiti in ljudje bi ga bolj resno jemali!!!:)))
a ti bi kar podaljševal delovni dobo, hmmmm zakaj , ko bo dovolj delavnih mest za vse, mlade in stare naj jo, dokler pa so mladi na zavodu, je pa ta korak nepotreben, še več neetičen, ker nihče ne bo starejših zaposloval, in tako bodo v vsakem primeru na plečah delavcev!!! Kle se je pa JJ-ša enkrat postavil na pravo stran, pa saj ni važno če nabira točke, važno je da je vsaj enkrat na pravi strani!!!:))))
Zakaj ga tako zagovarjaš.nič ne bi JJ bolje naredil.Pismo saj je imel priložnost štiri leta pa je ni izkoristil če bi jo maksimalno v korist svojih državljanov bi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še enkrat zmagal v to sem prepričana,ker pa ni naredil nič je izgubil sedaj pa je kar naenkrat tako pameten.Veš kaj no mi imamo frnikule namesto oči vi pa sprane možgane ker pa je še slabše ker kokodakate tako kot on reče.svojih sploh nimate.
Saj sem napisala da se tudi jaz s tem ne strinjam (podaljševanje delovne dobe) ampak JJ bi takrat lahko naredil več kot je žal.Pa se je večino ukvarjal z novinarji,da sloni letijo in take bedarije.Začel je borbo proti tajkunom ki jih je nekaj tudi sam ustvaril od tega se ni zgodilo nič.tajkuni tožijo in tožbo bodo dobili.res zelo dobro je opravljal delo malo morgen.
če je JJ nedolžna ovčka je to največji svetovni vic stoletja.Vsi vemo kaj je JJ in kako se mu mora strešti da se vse izteče,kajti kdor koli ni z njim je proti njemu.to se je že velikokrat videlo.
In zakaj nas je JJ prodal hrvatarjem.Pa še prizna ne kaj je storil.Sramota.
DelOOOvnih mest ne bo nikoli dovolj, dela pa vedno. Za stare in mlade, tiste, ki morejo, predvsem pa, ki hočejo delat. Mnogo mladih je bilo na zavodu tudi v času prejšnjih vlad, ko je bilo sorazmerno lahko dobit delo, pa tudi zaposlitev.
Ni pa vseeno, ali dela zmožni praznijo že tako obubožan pokojninski sklad, ali dobijo podporo kot brezposelni, ali pa dobijo plačo iz dela.
Apel vladi: ZAČNITE DELAT!!!
Nestrpno čakamo na obljubljeni paket revolucionarnih ukrepov!
Vsak trenutek bo prepozno! No ja, je že prepozno… sicer pa vedno bolj slutim na kakšni podlagi sprejema naš ziheraški Pahor ukrepe: počaka najprej kaj rečejo taveliki (amerika, nemčija, francija) potem pa potegne kobajagi revolucionarne ukrepe.
Hm, ti pa res ne dojemaš.
V penziji sem, ker mi je država to omogočila. V času, ko sem bil dovolj pri močeh, da bi delal še vsaj 10 let.
Delo upokojencev res ni prepovedano. Zato delam, ne plačujem pa prispevkov, ker mi država to omogoča.
Delam zato, ker lahko in ker pokojnina ne pokriva življenskih potreb.
Pokojnine so nizke zato, ker država ne zna pobrat davkov od študentskega dela, upokojenskega dela, dela na črno, …, predvsem pa, ker dopušča, da se v službah pasete po internetu in ste za to še dobro plačani.
Razliko med penzijo in plačo boš lahko primerjala, ko boš prišla k Erjavcu. Boš videla, da je očitna. Vsaj zaenkrat.