BRAVO VEDRANA RUDAN
ŽIVIO JOE BIDEN!
TEXT: VEDRANA RUDAN
Obična sam žena, poput milijuna Evropljanki koji su ni krivi ni dužni uvučeni u ovaj rat.
Nesretnici koji ne mogu platiti bijeg gube živote, ostaju bez ruku i nogu, na objema stranama, jer je Amerika odlučila da Evropa mora postati Irak ili Libija ili Sirija… Evropa. Američka sluškinja od 1945. godine.
Angela Merkel, pokoj joj političkoj duši, pokušala je tu perverznu vezu koliko toliko držati pod kontrolom. Danas joj njezini nasljednici, baš nitko im ne zna imena, zamjeraju da se oslanjala na jeftini ruski plin, umjesto… Umjesto da poput njih do kraja raširi noge Americi i to silovanje još u zlatu plati.
Ima li logike da Evropa crkava zbog rusko-američkog rata? Zašto mi šaljemo oružje? Zašto slušamo govore Zelenskoga i gledamo nastupe njegove supruge? Na što smo spali, mi Evropljani? Tko je Zelenski? Američki pizdek, ovo mi neće oprostiti, usuđuje se prijetiti meni, mojoj porodici i svim mojim evropskim prijateljima. Dokle će nas Ameri ponižavati?
Ameri nam ovih dana cinično poručuju da bismo morali više ulagati u naoružanje jer nam oni neće moći još dugo “pomagati” u ratu. Prevedeno, ne kupujete od nas dovoljno oružja. Zašto mi građani Evrope ne poručimo našim vođama da nama nije do rata. Želimo živjeti. U miru. Kužim da je našim korumpiranim vođama teško odbiti Amere. Možemo li mi mali učiniti nešto za mir? Izaći na ulice svih evropskih gradova i poslati u kurac i naše vođe i njihove američke mentore? Koje smo mi kukavice opranoga mozga. Umjesto da dignemo glas za mir, mi kupujemo jod. Jod će nas spasiti od Putina? Što će nas spasiti od Amera ključno je pitanje našeg opstanka.
Svatko tko ne piše poput mene, mora naglasiti da osuđuje Putina. Naravno da ga osuđujem, ali se istovremeno pitam zašto se od Putina očekuje ono što se u novijoj i starijoj povijesti nikad nije očekivalo od Amera?
Već desetljećima nam je normalno da Ameri bace oko na neku zemlju, proglase je “nedemokratskom”, sravne sa zemljom, opljačkaju i napuste. Jesu li svjetski “demokratski” mediji to ikad nazvali ratnim zločinom? Tražili da se klintone skrati za glavu?
Trump je jedini američki predsjednik koga su svjetski “demokratski” mediji razapinjali na križ. Izvukli su imena svih kurvi koje je ikad pojebao, objavili da je bogatstvo stekao lopovlukom, kao da su ovi drugi poštenim radom. Nisu mu priznali ogromnu zaslugu, jer nije vodio ni jedan rat.
Što bi u ovoj priči trebala biti demokracija? Ukrajina je nekad bila dio Rusije, nije bila “demokratska”. Poslije rata trebala bi biti u šapama Amerike. Hoće li onda postati “demokratska”?
Mora li Evropa zbog Amerike postati spaljena zemlja? Jesmo li zaslužili da nam Biden postane grobar? Senilac koji pojma nema da l’ je doš’o il’ je poš’o.
Nobenem vojne praktično ne vodijo elite, ampak mi mali ljudje. če bi fantje vojaki na obeh straneh rekli NE, ne bomo se pobijali, vojne ne bi bilo. in ker toliko vemo o vojnah v preteklosti, bi absolutno morali kot stopiti skupaj in se postaviti po robu tistim debilnim zaselpljencem, ki bodo uvedli obvezni vojni rok, ki bodo trkali na nas vrata in zahtevali sinove, može, vnuke …
vsaka vojna ima svoje pse z imeni in priimki, ki jih je malo in ki bi se jim raja lahko zoperstavila. pa se jim bo?
moji zeti imajo cca 30 let, vsi so “godni” za kanon futer. moj mali vnuk, enoletnik, bo, če bo šlo tako naprej, sirota, ki bo pri 18 moral na obvezno služenje. moje hčere bodo vdove … za koga? za kaj?
Do potankosti jo spremljam, res je carica, ko malo veš o njeni preteklosti in kako je bila žrtev nacionalistične gonje v devetdesetih na Hrvaškem, je vse jasno, kako sistem deluje. Ima top knjige, take ljudske, ampak realistične in berljive. Crkneš od smeha ko nastopa v oddajah, sploh na srbskih televizijah, res jim pove ta svoje na svoj način. Na žalost takele ljudi, ki končno govorijo resnico doletijo kake življenjske tragedije in ena izmed njih je, da je Vedrana zbolela za rakom. A teli Janšeti, Kučani, Plenkovići in podobna gamat HDZjevska živi do stotega, pol se ga pa še pokoplje z državniškimi častmi in na proračun.
Živa bila Riječanka naša, upam, da v boju zmagaš, tako kot si že nekajkrat ! Držim pesti in naslednje k boš kje gostovala se pridem mal nasmejat..
Kdo to lepi? Kaj na Vzhodu je bilo demokratičnega je prišlo iz Amerike. Ne glede na to kako. Zdaj imajo Talibane pa tega zmešanka nikoli ne napiše. Zdaj ko se koljejo – sami sebe. Žensko so zadrgnili do čela v vrečo. Tudi ni ta zmešanka nikoli ptestopila meje, sicer bi vedela da Vzhodnjak ni sposoben v usta dati niti žlice. Ne zna je brez kopiranja Amerike. Živijo samo zato kako prestopiti evropsko mejo. Na veke je tako. Je problem gledati vsakega tu. Ja je problem ker vemo zakaj je tu. In da nam to ne prinaša nič dobrega, le slabo. Iz juga in vzhoda nikoli nič dobrega za nas. . Žlice ne zna dati v usta ne Arabec, ne Kitajc, ne Ukrajinc in ne Rus brez Amerike. Čakali so samo na to kako jo ukrasti in naredili svetovno vojno. Vsi skupaj so defekti, par milijard ljudi in na žalost tako je, ta palamudkinja pa naj samo vtihne. Putina je že fajn zagovarjala. Ogabna je z zjavami.
V pm !
Ko boš dojel, da svet včasih NOČE ameriške demokracije, ti bo tud jasno in da je izvoz ameriške demokracije samo podli poskus pobijanja.
Za Afganistan ! Američani so sami podpirali Talibane, da se uprejo SZ ! Američani so sami vzpodbudili ISIS, da se ustvari, ker je bilo navodili Mosada za še eno vojno na BV. Sami so to dovolili in zrežirali. Američani Sami niso potolkli ISISa, ampak so ga pustili, da živi naprej v taboriščih pod kurdsko oblastjo. Zakaj? KEr jih bodo potrebovali….
Ko Amerike in belega človeka tam ni bilo, je bil MIR !!!
Anonimno 2640, 26.11.2024 ob 08:14
Do potankosti jo spremljam, res je carica, ko malo veš o njeni preteklosti in kako je bila žrtev nacionalistične gonje v devetdesetih na Hrvaškem, je vse jasno, kako sistem deluje. Ima top knjige, take ljudske, ampak realistične in berljive. Crkneš od smeha ko nastopa v oddajah, sploh na srbskih televizijah, res jim pove ta svoje na svoj način. Na žalost takele ljudi, ki končno govorijo resnico doletijo kake življenjske tragedije in ena izmed njih je, da je Vedrana zbolela za rakom. A teli Janšeti, Kučani, Plenkovići in podobna gamat HDZjevska živi do stotega, pol se ga pa še pokoplje z državniškimi častmi in na proračun.
Živa bila Riječanka naša, upam, da v boju zmagaš, tako kot si že nekajkrat ! Držim pesti in naslednje k boš kje gostovala se pridem mal nasmejat..
Daj si jo odnesi na pravi naslov domov s tabo vred. Narcistična oseba je in to tu lepte ter zagovarjate. Da vas ni sram.
Anonimno 2640, 26.11.2024 ob 09:24
V pm !
Ko boš dojel, da svet včasih NOČE ameriške demokracije, ti bo tud jasno in da je izvoz ameriške demokracije samo podli poskus pobijanja.
Za Afganistan ! Američani so sami podpirali Talibane, da se uprejo SZ ! Američani so sami vzpodbudili ISIS, da se ustvari, ker je bilo navodili Mosada za še eno vojno na BV. Sami so to dovolili in zrežirali. Američani Sami niso potolkli ISISa, ampak so ga pustili, da živi naprej v taboriščih pod kurdsko oblastjo. Zakaj? KEr jih bodo potrebovali….
Ko Amerike in belega človeka tam ni bilo, je bil MIR !!!
Politika vam je O. Seveda so marsikaj pa ne tako kot je prikazano. Karkoli so, lahko so bili Vzjodnjaki samo srečni da so.Ametom pa je lahlo samo žal da so kdaj prestopili to dzunglo neandertalcev in jo pognali k sebi oz na Z.
Ima absolutno vse prav, kar je kdarkoli napisala in komentirala. NE razumete pa tudi ironije in komedije znotraj njenih izjav, ker ste pač nekateri prezabiti in ameriški potrčkoti. Pejte v Mcdonalds pa se nažrite do zamaščenih jeter, holesterola in podobno. Je prava za pucanje telih nazadnjaških ameriško kapitalskih sluzavcev, da jim pove ta svoje. NAjboljša je men bila pri Zoranu KEsiču, poglejte na youtube, kako dobor komentira in vojen in genocide. Seveda SDSovc z ene Poljanske doline to ne šteka, ker sam vidi pšorpagando, ki jo lansira ena Amerika.
Anonimno 2640, 26.11.2024 ob 11:20
Ima absolutno vse prav, kar je kdarkoli napisala in komentirala. NE razumete pa tudi ironije in komedije znotraj njenih izjav, ker ste pač nekateri prezabiti in ameriški potrčkoti. Pejte v Mcdonalds pa se nažrite do zamaščenih jeter, holesterola in podobno. Je prava za pucanje telih nazadnjaških ameriško kapitalskih sluzavcev, da jim pove ta svoje. NAjboljša je men bila pri Zoranu KEsiču, poglejte na youtube, kako dobor komentira in vojen in genocide. Seveda SDSovc z ene Poljanske doline to ne šteka, ker sam vidi pšorpagando, ki jo lansira ena Amerika.
MIslite da bi lahko me dali med Sds. Pa kaj moram niti Sds če pišem dejstva. Ste iz J. Vse jasno. Moram biti torej Sds za neumnega levičarja a ja. Izjave je dotična, ki jo poveličujete v gral dala za Putina, kako in zakaj ga podpira. Mmogi Hrvati so jo obrukali ki bzelk keš in zdaj malo olepšuje manipolatorka. Ona je Putinovka in to prikrita sicer kako bi preživela. Imate prekratek domet vseh njenih kontraverznih izjav, ki jih prekratki ne morejo nikoli razumeti.
Dobro je razlagala tudi razpad Jugoslavije. KEr je točno vedela za kaj gre, če je kdo videl so bili to novinarji. Najbolj mi je pa všeč ko napada Željko MArkić, seveda hrvaško konzervativno krmačo, ki zdej stara in nejebozovna smara mladim frajlam, kako morajo živeti, a sama ima lastniški delež v famraciji, ki proizvaja tabletke za day after. Željka Markić tudi napada Istro in Rijeko, napad sledi na institucije italijanske narodne skupnosti in pravice italijanske narodne manjšine. Upam, če zakuha, da bojo protesti, ali pa pač, da se Istra in Rijeka pridružita SLoveniji, kjer smo normalni vsaj do tega.
Seveda najbolj je najebala v devtdesetih, kot je sama rekla: rat se sprema, četnici pred vratima,, ko se je zaljubila v Srba, ločila pa od Slovenca ….Seveda takoj nezaposljiv kader, odpuščena od povsod, spet ena do nacionalističnih situacij, ki se jih ne omenja….samo zamge in porazi, kako je pa folk najebal, to pa kapital in politiko boli kurac….
Zato pa Vedrana svaka čast, maš več jajc kot pa katerikoli dec ! Forza Fiume !
Ena južna neprijavljena, 25.11.2024 ob 20:54
ŽIVIO JOE BIDEN!
TEXT: VEDRANA RUDAN
Obična sam žena, poput milijuna Evropljanki koji su ni krivi ni dužni uvučeni u ovaj rat.
Nesretnici koji ne mogu platiti bijeg gube živote, ostaju bez ruku i nogu, na objema stranama, jer je Amerika odlučila da Evropa mora postati Irak ili Libija ili Sirija… Evropa. Američka sluškinja od 1945. godine.
Angela Merkel, pokoj joj političkoj duši, pokušala je tu perverznu vezu koliko toliko držati pod kontrolom. Danas joj njezini nasljednici, baš nitko im ne zna imena, zamjeraju da se oslanjala na jeftini ruski plin, umjesto… Umjesto da poput njih do kraja raširi noge Americi i to silovanje još u zlatu plati.
Ima li logike da Evropa crkava zbog rusko-američkog rata? Zašto mi šaljemo oružje? Zašto slušamo govore Zelenskoga i gledamo nastupe njegove supruge? Na što smo spali, mi Evropljani? Tko je Zelenski? Američki pizdek, ovo mi neće oprostiti, usuđuje se prijetiti meni, mojoj porodici i svim mojim evropskim prijateljima. Dokle će nas Ameri ponižavati?
Ameri nam ovih dana cinično poručuju da bismo morali više ulagati u naoružanje jer nam oni neće moći još dugo “pomagati” u ratu. Prevedeno, ne kupujete od nas dovoljno oružja. Zašto mi građani Evrope ne poručimo našim vođama da nama nije do rata. Želimo živjeti. U miru. Kužim da je našim korumpiranim vođama teško odbiti Amere. Možemo li mi mali učiniti nešto za mir? Izaći na ulice svih evropskih gradova i poslati u kurac i naše vođe i njihove američke mentore? Koje smo mi kukavice opranoga mozga. Umjesto da dignemo glas za mir, mi kupujemo jod. Jod će nas spasiti od Putina? Što će nas spasiti od Amera ključno je pitanje našeg opstanka.
Svatko tko ne piše poput mene, mora naglasiti da osuđuje Putina. Naravno da ga osuđujem, ali se istovremeno pitam zašto se od Putina očekuje ono što se u novijoj i starijoj povijesti nikad nije očekivalo od Amera?
Već desetljećima nam je normalno da Ameri bace oko na neku zemlju, proglase je “nedemokratskom”, sravne sa zemljom, opljačkaju i napuste. Jesu li svjetski “demokratski” mediji to ikad nazvali ratnim zločinom? Tražili da se klintone skrati za glavu?
Trump je jedini američki predsjednik koga su svjetski “demokratski” mediji razapinjali na križ. Izvukli su imena svih kurvi koje je ikad pojebao, objavili da je bogatstvo stekao lopovlukom, kao da su ovi drugi poštenim radom. Nisu mu priznali ogromnu zaslugu, jer nije vodio ni jedan rat.
Što bi u ovoj priči trebala biti demokracija? Ukrajina je nekad bila dio Rusije, nije bila “demokratska”. Poslije rata trebala bi biti u šapama Amerike. Hoće li onda postati “demokratska”?
Mora li Evropa zbog Amerike postati spaljena zemlja? Jesmo li zaslužili da nam Biden postane grobar? Senilac koji pojma nema da l’ je doš’o il’ je poš’o.
Seveda bo UKRAJINA bolj demokratska, ko se zjebe RUSIJO.
V ukrajinski vojski se bori veliko gejev. Vedno več jih je začelo razkrivati svojo spolno usmerjenost. Nekateri med njimi so uspešni in dobivajo medalje in priznanja.
Ukrajinci so začeli opažati, da so geji navadni moški kot oni. Še azov batalljon, ki je označen za nacističnega je ukinil vso homofobično retoriko. Zelenski pa govori, da se bo po vojni zavzel za pravice istospolno usmerjenih. Torej borijo se za svobodo.
VSEKAKOR JE JASNO, KATERO STRAN JE TREBA PODPIRATI. IN DA JE TREBA RUSIJO, KI PRIPADA ZAOSTALEMU NECIVILIZIRANEMU SVETU ZJEBATI.
robi9, 26.11.2024 ob 16:21
Evropa bo dobila, kar si bo zaslužila.
Če bo Evropa zažgana, bo to samo dokaz, da je večina popolnih debilov. Ker brez debilov ni vojne.
Če bo pa Rusija zgubila boš pa ti jokal. Ker ti ljubiš Rusijo izdajalec.
Samo takrat se naj take izdajalce kot si ti polovi.