“bravo” vlada
Pa ti niso resni no……
To je pravi obraz komunajzarjev, kaj češ! Kar “ne smejo” izvedeti državljani pa bi morali dajo pod ZAUPNO. Brezveze komentirati obupne poteze tajne KP druščine. Glavni štab je in ostaja v Murglah, kjer veliki vodja (uppps majhni vodja 🙂 spiše depeše in jih preko rdečih kurirjev (Golobić, Kresal, Turk) pošilja na Gregorčičevo 20!
Zadnjič smo vzeli izraz “delati iz p**ke kapelico”.
Ta post je dobra ilustracija, kajti gorivo se je podražilo za 0.1 oziroma 0.2 centa na liter, kar pomeni, da se bo poln tank osebnega avtomobila podražil za 10 centov (približno toliko stane stran Financ, na katerem je ta članek natisnjen).
Get a life.
Code5 ja res, da je ta 2. skrita podražitev minimalna. Zdaj pa poglejva iz vidika potrošnika. Ni problem le podražitev bencina. Kaj pa hrana, pijača, poštne storitve, telekomunikacije, televizija. Ko vse te podražitve seštejemo pa govorimo že v evrih ne več samo v centih.
Če že komentiraš te zate nepomembne podražitve poglej na situacijo objektivno!
Gledam objektivno.
Količina s tem člankom potiskanega papirja in s tem ekološka škoda, distribucija Financ in s tem poraba bencina, dnevno naređenje SDSjevskih šefov, po katerem njihovi voluharji zdajle s svojimi nebuloznimi komentarji onesnažujejo vse slovenske civilne forume in tratijo čas poštenih državljanov, skratka, vsota ukvarjanja s to temo daleč presega stroške tistih desetih centov pri enem tanku.
Get a life 2.
10 centov * milijon vozil (recimo v mesečnem obdobju, za daljše obdobje pa še več). Get a life 3.
Je pa to za socialno naravnane vlade simptomatično. Višanje davkov, jebat ga, to pride v paketu. Pa ne samo v Sloveniji, povsod po svetu je tako. In ko se davke preveč navija, da gospodarstvo peša, potem se ljudje obrnejo k drugi opciji. Potem pa tista opcija povzroči kakšne druge probleme (npr. krčenje socialnih pravic) in se ljudje spet obrnejo k prvi opciji. In tako naprej. Demokratični ples političnih sil 🙂
Ne.
Ker moji kriteriji, zaradi česa se splača razburjat, ne vključujejo 1.2€ mojih dodatnih stroškov na leto. Toliko znašajo stroški, ki jih vsak državljan (vključno z novorojenčki, ki ne tankajo bencina) odšteje samo za potrebe prevajalcev v inštitucijah EU in evropskega parlamenta.
Zaradi ovc, ki so glasovale za vstop v NATO, in zaradi nakupa Patrij pa bo imel vsak državljan, (vključno z novorojenčki, ki ne tankajo bencina) 139 € škode samo zaradi cene oklepnikov; škoda zaradi sodnih zapletov, ki to zadevo spremljajo, pa je najbrž nemerljiva.
Za NATO in s tem povezanimi stroški so ovce glasovale. Za višino trošarin pa ne. Moje mnenje je, da bi morali vsi davčni vzvodi skozi parlament. Če vlada rabi denar … ok, ni problema, ampak naj spremembo davka potrdi parlament. Isto recimo za višino cene vinjete ali pa višino davka pri registraciji avtomobila. Vse skozi parlament in to v absolutnih zneskih. Ne pa da se z uredbami določa višino davkov, saj ima s tem vlada nesorazmerno veliko moč.
Code 5…..samo še kakšni tajni uradni list nam manjka….ti zgleda pogrešaš tisti čas, ko se je delalo in odločalo mimo državljanov, tajno seveda….
Ne serjite klamf.
Smisel predstavniške demokracije je v tem, da volilno telo delegira svojo možnost odločanja tistim, za katere meni, da bodo najbolje izpolnjevali njihovo voljo. Obračun pride na volitvah.
Saj vem, da bi SDSjevci najrajši imeli vsak dan ob sedmih zjutraj po en referendum, ob petkih, sobotah in nedeljah pa še enega ob sedmih zvečer, ampak tak način vladanja se v praksi ne obnese (zaradi dveh stvari: ker je tipičen državljan prebutast in premalo informiran, da bi znal oceniti, kaj njegova odločitev pomeni, in zaradi tega, ker bi to pomenilo preveliko izgubo časa). Pomeditirajte malo nad pojmom “izvršna oblast”.
>(zaradi dveh stvari: ker je tipičen državljan prebutast in premalo informiran, da bi znal oceniti, kaj njegova odločitev pomeni, in zaradi tega, ker bi to pomenilo preveliko izgubo časa).
Moje mnenje je pa ravno obratno. Vlada oz. oblast je tista, ki bolj slabo ve, kaj je dobro za posameznika. Oziroma je posameznik tisti, ki najbolj ve, kaj in kako bo počel s svojim življenjem. Zato že odkar nisem več študent in plačujem davke trdim, da je bolje, da so davki/prispevki čim nižji, pa naj potem vsak zase odloči, kako bo denar porabil, kot pa da država stiska posameznika do nezavesti zato, ker “ona bolje ve, kako porabiti denar”. Ja, seveda …
Nima to nobene veze s Pahorjem, Janšo, Drnovškom in še ne vem kom. Te stvari so razglabljali že v srednjem veku.
Obsedenost ni pravi izraz, ker zelo lepo živim brez njih. Mi gredo pa njihovi portparoli, zlasti tisti bolj zabiti, močno na živce, kadar se spravijo onesnaževat medijski prostor.
In seveda je laže ugotavljati politične preference nekoga, ki ima en sam nick, kot pa slediti številnim transformacijam SDSjevskih poklicnih pisunov.
No, jaz pošteno povem, da sem v svoji “karieri” večinoma glasoval za LDS na državnozborskih volitvah, ker sem vedno naivno upal, da bodo enkrat končno zagrabili za prvi del imena (“Liberalni”) in si malo prebrali načela klasičnega liberalizma. Upanje umre zadnje, tako pravijo 🙂 Tako da nisem SDS pisun, ki menjuje nicke za propagiranje Tankovih ali Grimsovih nebuloz.
To je pa ko bi Kardelj pisal. Zdaj smo vsaj delegate odpravili in imamo poslance. V Angliji imajo še zmerom MP.
Niti pod razno nimajo poslanci nobene veze s spolnjevanjem volje ljudi. To je čista Kardeljeva manipulacija.[/quote]
Potrudi se in brez vpletanja Kardelja pojasni razliko med delegatom in poslancem, nato pa še, kako pridejo MPji v angleški parlament.
Me ne preseneča. Teorija politične misli se namreč niti ne začne niti ne konča s Kardeljem.
Poskusi s Hobbesom, Montesquieujem, Lockejem, vmes malo Macchiavellija za oddih, nato pa nadaljuj z Arendtovo (najbrž ti bo sicer bolj legel Hayek, ki je bolj nagnjen proti tvoji strani). Marcuse, Adorno in Foucault so izven tvojega dometa in je boljše, da niti ne poskušaš.
Le kaj nam spet kuha vlada partizanskih vrednot. Poznamo odgovore in stališča, ki bi jih morala že zdavnaj posredovati v EU in nekaj od njih tudi nam državljanom? Vem, da jih ne poznamo, a spoznali jih bomo takrat, ko bo že prepozno. Imeti opravka s Hrvati in s takšno vlado kot je trenutno naša, je že vnaprej izgubljena bitka. Da smo narod brez politične modrosti, pa bomo pokazali na ponovnih volitvah, ko jo bomo znova podprli in če bo potrebno, pred njo tudi pokleknili.