Najdi forum

Splash Forum Politični čvek “bravo” vlada

“bravo” vlada

Prosto po Code5, ker bi bila cena obveščanja javnosti prevelika:)))))

Že sedaj se dela neznanska škoda, ko je info ugledala luč sveta in so si jo celo upali objaviti v tiskanem mediju….sram bodi Finance, a še niso slišali, da je recesija?;)))))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

A ja, to bi ti. Teoretiziral. Vsekakor se pri nas politična misel konča s Kardeljevimi izbranimi deli.

Čudi me da ga sploh uvrščaš med teoretike politične misli, ker je bil PRAKTIK!

Code, pri nas imamo REALNE probleme. Kjer se je teorija marksizma in leninizma skušala implementirat v praksi. Kjer je politična misel piranskega zaliva realnost. Kjer je 0.5*10^6 sodnih zaostankov realnost politične misli.

Morda preveč bereš. Kot poje Prešeren “… uka žeja ne speljala bi me goljfiva kača”.

Morda ko boš opustil žaljenje nasprotnikov boš kaj razumel, kar bereš.

A ja, to bi ti. Teoretiziral. Vsekakor se pri nas politična misel konča s Kardeljevimi izbranimi deli.

Čudi me da ga sploh uvrščaš med teoretike politične misli, ker je bil PRAKTIK!

Code, pri nas imamo REALNE probleme. Kjer se je teorija marksizma in leninizma skušala implementirat v praksi. Kjer je politična misel piranskega zaliva realnost. Kjer je 0.5*10^6 sodnih zaostankov realnost politične misli.

Morda preveč bereš. Kot poje Prešeren “… uka žeja ne speljala bi me goljfiva kača”.

Morda ko boš opustil žaljenje nasprotnikov boš kaj razumel, kar bereš.[/quote]

A imaš ti mogoče attention span kaj daljši od vinske mušice?
Moje vprašanje je bilo: “Potrudi se in brez vpletanja Kardelja pojasni razliko med delegatom in poslancem, nato pa še, kako pridejo MPji v angleški parlament.” Na oboje se da odgovoriti z enim stavkom, če seveda veš, o čem govoriš.

Častilci vsemogočnega Vodje – se kdo še spomne, kakšna je bila cena bencina lani ob tem času?

neosvinčen 95 oktanski bencin:
8. 5. 2008: 1,114
8. 5. 2009: 1,010 (-9,3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

dizelsko gorivo:
8. 5. 2008: 1,188
8. 5. 2009: 0,990 (-16,7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})

Pa ne me sedaj razočarati in privleči ven zgodbice o ceni nafte in bencina na svetovnem trgu. Ker potem morate v račun vključiti tudi današnje razmere na svetovnem finančnem in vseh drugih trgih, pa vse svoje poste o tem, kako vlada naredi premalo za reševanje te krize (ja, s čim pa naj kaj naredi, če nima denarja? in če si z višjim davkom zagotovi kakšnem milijon več, potem pa pljuvajmo po njej?)

Mi je prav zabavno poslušati sdsovce, predvsem ex-gospodarskega ministra, kakšne ukrepe bi morala ta vlada sprejeti, da bi rešila svetovno krizo. Če bi omenjene gospe in gospodje v svojem prejšnjem mandatu kaj razmišljali, bi lahko marsikaj že bilo narejenega, ampak v času debelih krav se je na veliko zapravljalo in volilcem kupovalo bonbončke, sedaj, ko pa ni kje vzeti, pa so pametni, da se kar kadi.

To je povsem napačno razmišljanje. Tukaj igra vlogo samo in zgolj cena surovine + davki. Ne relativizirati z nekimi finančnimi krizami in podobno. Ne komplicirati tam, kjer ni potrebno. Ok ?

Moje mnenje, na splošno, je tako, da se davkov/prispevkov/trošarin v krizi ne viša (če je možno, se jih seveda nikoli ne viša, kvečjemu se stremi k temu, da je posameznik čimmanj davčno obremenjen). Kajti, če je že tako slaba situacija za podjetja in ljudi, bo z višanjem davkov še slabša. Raje vidim, da zaradi pomanjkanja denarja trpi institucija(država) kot posameznik.

Žal, a ravno to je potrebno privleči na dan da ti lahko kdo odgovori. Še boljši podatek bi bil koliko je bil delež trošarine v ceni bencina. Se pa strinjam z vlado,ŽAL, da je to pač najlažje pobran denar da si bo lahko napolnila prazno malho. Verjemi pa , da imajo bivši ministri še dovolj informacij in vedo kaj bi se moralo narediti. Je pa veliko vprašanje če bi to storili če bi bili še na oblasti.

New Report

Close