brazgotine od aken, izkušnje z laserji
Ne sekiraj se,ko bereš neumnosti drugih!
Moj sin je šel v Ljubljani na to lasersko odstranjevanje poškodb kože na obrazu.Bil je 2x in majhne luknjice so se poravnale,prav tako madeži kože.Vedeti moraš,da s prevelikimi pričakovanji ne smeš iti,saj čudežev ti nihče ne more narediti.Će boš zadovoljna z manjšo izboljšavo,potem pojdi.Vsekakor boš storila nekaj zase in boš bolj samozavestna.Če želiš bom sina vprašala kje je bil,pa ti lahko naknadno sporočim.
Slučajno sem naletela na ta forum, pa bom vseeno napisala, če bo komu v pomoč. Imam dve 14 letnici, ki sta jima pred letom in pol izbruhnile akne. Sprobali smo ogromno enih kozmetičnih izdelkov, uporabljali po 3 mesece, da vidimo, če bo učinek. Na začetku je bilo majhno izboljšanje pri vsaki uporabi, potem pa nič več. Ker poznam punco, ki ima kozmetični salon, sem jih začela vozit na laser. Naredili sta 4 obiske, (55€/20 min/obisk) potem smo malo prekinili in je bil ta izbruh še hujši. Punci sta bili prav obupani. Kmalu potem sem po nasvetu prijateljice, ki je zdravnica prišla do dermatologinje v Ljubljani. Mojca Simončič Godnič, ZD na Pivovarniški 1. Smo se res lepo pogovorili, dobile so tablete Rouccutane, sedaj zaključujemo 8 mesečno terapijo in dekleti imata tako lepo kožo. Uporabljamo vse artikle od La Roche-Posay, pravzaprav smo jih že pred terapijo. V glavnem dermatologinja je rekla, da to so vnetja in hormonske spremembe in ne gre drugače kot z zdravljenjem. Nobena stvar ne bo pomagala, če ni izvor zdravljen od znotraj. Je pa priporočala, da, če želimo gremo na laser ali pa pilinge po končani terapiji, da se mogoče pozdravi te brazgotinice, ki so ostale od aken.
Jaz sem imela precej problemov z zelo trdoživimi in globokimi aknami. Zdaj sem že 10 let v redu, niti ena se mi ne pojavi, tudi brazgotin nimam. Pozabi laser. Najprej se znebi pudra. Če že, uporabljaj korektor za točke, kjer imaš akne/brazgotine, najbolje takega z zelenim efektom, ki bo ubil rdečino. Vsak večer uporabljaj kakovostno olje za kožo, da jo navlaži in regenerira. Čez dan kvalitetno hidracijsko kremo. Prehrana je prav tako pomembna – dovolj cinka, za razstrupljanje pomaga ingver (najbolje svež), izogibaj se vsaj na začetku mlečnim izdelkom, boš vsaj videla, če ti to povzroča akne, ko jih spet začneš jesti. Enako velja za sladkarije. Zmanjšaj vnos mesnin. Lahko si omisliš tudi tretma za kožo, dobi se v lekarnah brez recepta, žal sem pozabila ime, ampak vsebuje vse potrebne vitamine in minerale, to jemlješ 2-3 mesece.
Seveda se ne zgodi čez noč, vse skupaj traja kar kakšno leto, ampak se splača. Zelo.