Najdi forum

Brela, Tučepi

Je že kdo od vas bil v Breli ali Tučepih na dopustu ? Predvsem me zanima, če se tam kaj dogaja za najstnice. Pa ne mislim kakih hudih žurk :-). Saj veste, stojnice … Vsekakor bo dobrodošel tudi kakšen namig o apartmajih in o krajih nasploh.

Mi smo bili z družino (hčerka 9 let) v Breli in je fantastična. Sem že bila na Tenerifik, Mallorci in dol po Jadranu, ampak Brela je sanjska. V Breli sami je bolj malo stojnic, sicer pa zvečer kar dogaja (živa glasba, kup kavarnic, sladoleda, palačinke, stojnice) imaš ob morju promenado, ozko betonirano potko z ograjo, morje prečudovito, turkizno zeleno, obala čudovita. En manjši sprehod od Brele proti Makarski, peš, ob morju, prideš v Baško Vodo, ker je pa tega too much. Tako da, kar pogumno. Kraji, morje, obala, ljudje, so ČUDOVITI. Mi bomo še šli, samo rezervirat je treba že kar januarja oz. čimprej, ker vse gre. Srečno

V Breli še nismo bili in imamo tja iti letos za 1. maj, upam da bo že takrat tako pestro kot je opisala megi1. Samo še en dober hotel moram tam izbrati.

Smo pa bili v Tučepih pred 3 leti in je bilo super. Veliko štantov, slaščičaren, kafičec, restavracij, palačinke, čisto morje, lepa plaža z drobnimi kamenčki…..skratka priporočam.
Bili smo v hotelu Alga tako, da glede apartmajev ne znam pomagati.

Jaz sem bil v Breli že 7 krat in tudi prejšnji teden sem ravno rezerviral apartma.

Kot je že zgoraj napisano je Brela enostavno sanjska. Za mlade se sicer dogaja malo manj vendar je zvečer prijeten 15 minutni sprehod do Baške, kjer pa se tudi nekaj več dogaja. Tučepi se ne morejo primerjati z Brelo, plaža sicer lepa ni pa sence, v Breli pa je kilometre plaže tako, da je po celi dolžini plaže, ki je široka recimo 10 m jo je 5 m v senci in 5 m na soncu – torej nobenega vstajanja že ob 5-ih zjutraj da se da brisače pod edino drevo na plaži, kot je drugod.

Okica, glede hotela vsekakor priporočam hotel Marina – je najboljši, najboljša lokacija, zmerne cene.

LP

Spoštovani Erick,
glede na vaše pozitivne izkušnje letovanja v Breli, in glede na to, da ste že rezervirali najem apartmaja za letos, bi vas prosili, za posredovanje kakšnega maila zaradi najema apartmaja za štiri osebe.Letovali bi v začetku julija! Hvala že v naprej!!!

Hej,
samo na google napiši “apartma, Brela” ali kaj podobnega in ti bo vrglo ogromno apartmajev za najem, s slikami in potem samo prebiraš. Ti pa svetujem, da že kar čimprej rezerviraš, ker bo marca garant že vse zasedeno!! Brela je res raj na zemlji in mnogi to vemo. Srečno pri izbiri

tudi jaz se zanimam za Brelo. Šla bi tja za prvi maj. Je takrat tudi že lepo kot v sezoni?
In kaj menite glede hotrela Soline??

Hvala vsem za informacije. Apartma sem že rezervirala v centru Brele, par metrov od plaže. Zdaj pa se začne odštevanje :-).

Sara-Nik,
kakšen spisek vseh apartmajev s telefonskimi številkami nimam, saj sem bil do sedaj le v treh različnih apartmajih in ta zadnji je tisto, kamor hodim že nekaj let in kakšnih drugih naslovov niti nimam (niti ne želim iti drugam) – bom pogledal doma, če še imam določene tel št. apartmajev, ki so mi bili po prvem obisku sprejemljivi in sem si jih izpisal.

Je pa dejansko tako, da vtipkaš v razne iskalnike Brela in boš verjetno prišla do na desetine različnih naslovov in lahko verjetno tudi tu dobiš mnenje glede posameznega apartmaja oz. še bolj lokacije, saj je Brela kar raztegnjena, ogromno apartmajev je kar zelo na hribu in je dostikrat tako, da prvo leto mogoče naletiš na malo slabšega (z vidika lokacije), naslednje leto pa si že izpišeš telefonske številke.

Prvičtam,
V hotel Soline je za iti le, če hočete v vsakem primeru imeti notranji bazen, sicer pa ga nebi toliko priporočal, ima tudi ogromne probleme s parkingi-skoraj jih nima še tisti ki so, pa so na recimo 25 stopinjskem klancu, potem pa si misliš kako speljati ven, ko imaš spredaj in zadaj avta pol metra od svojega, kakšnih “javnih” parkingov pa v Breli ni.

Kot sem že zgoraj napisal ti svetujem hotel Marina 🙂

LP

Sama sem bila v hotelu Maestral – super, zelo dobra hrana (po anketi pred dvema letoma, ko sem bila tam najboljša kuhinja hotelov Bluesun), mirno, čisto, čeprav je malo starejši hotel – pet minut sprehoda do centra, do prvega kafiča. Ni pa neke zabave za mlade. V hotelu Soline se pa dogaja vsak večer nekaj, tako da ni dolgčas. Hotel Soline je tik ob plaži, zelo velik, kar meni osebno ni všeč, z bazeni odprtimi tudi poleti – lepo – lepe so pa tudi cene.Plaže v Breli pa so lepe, čiste, senca kolikor ti srce poželi – pa sprehodi do bližnje Baške, če noge dajo pa še dlje.
Vsekakor kraj, kamor se marsikdo vrača.

Erick,
vseeno prisrčna hvala za odgovor. Prosila sem za nasvet iz tega vidika, ker ko vtipkam raznorazne apartmaje, je vse lepo, idilična plaža…., bolj bi bila vesela,ko bi mi kdo rekel: mi smo bili pa tukaj in smo bili zadovoljni!:).Zavedam se, da smo različni in imamo tudi različne želje, a ko imamo otroke, si želimo izbrati “teren”,ki je primeren za male nadobudneže!!!Zato se resnično priporočam za vsak nasvet,informacijo,link,telef.številko… HVALA!!!!!

Sara-Nik,
Glede plaže lahko pri vseh apartmajih verjameš slikam, ker je res idilična tako in glede tega nimaš pomislekov. Kot rečeno je bolj pomembna lokacija apartmaja. Bi ti priporočal, da pri tistih apartmajih, ki so ti všeč in boš poklicala povprašaš, ali se nahajajo med morjem in Frankopansko cesto ali nad njo. Nad njo (ki je recimo 200 od plaže) je že skoraj predaleč (upoštevati je potrebno kar strm breg).

LP

Erick,
prisrčna hvala za zelo pomemben podatek! Grem v akcijo:)

Ali imate mogoče kakšne izkušnje z hotelom Bluesun Hotel Berulia, ki ga trži Kompas.
Hvala za pomoč

Hotel Berulia je bolj na samem ob cesti med Brelo in Baško (do “centra Baške kakšnih 10 min peš, do centra Brele slabih 15 min) – Po kategorijah naj bi bil malo boljši od ostalih, vendar dosti večji minus predstavlja to, da je hotel bolj izoliran (to ne pomeni, da so ostali hoteli na sredi vrveža). Poznam vse hotele v Breli (Maestral, Marina, Soline in Berulija) in bi priporočil Marino (razen če ni prioriteta bazen).

LP

kaj pa Soline?

Ali je res toliko čehov tam?

Ja, bi rekel da je recimo 50-60 % vseh gostov čehov, vendar so skoraj “neopazni”. Edina stvar, ki je moteča v Breli je kar gužva na plaži oz. ko položiš nekam brisače, pa se ti potem s svojo brisačo nalimajo 10 cm zraven tebe (po večini razni Hrvati). Rešitrev je, da daš levo in desno še kakšno dodatno brisačo na kateri sicer ne boš ležal ali pa da jih toliko razmakneš med seboj, da imaš potem možnost, da ko drug postavi svoje zraven tvojih, da jih spet pomakneš skupaj in si izboriš tistih 50 cm osebnega prostora.

LP

Erick,

ti pa ziher poznaš Baško vodo, če hodiš v Brelo. A je res tam odprti bazen? Lastniki apartmajev navajajo razdalje do njega, pa mislim da je to le bazen ki spada k hotelu.
A je Baška voda zelo na strmem – rezervirala sem apartma 150 m od plaže navzgor v hrib, kako se ti zdi to sprejemljivo? Ravno ta mi je bil všeč.
Sicer sem pregledala vse možne slike in načrte mesta, tako da točno vem, kje je kaj, ampak te strmine si pa ne znam predstavljat.
Erick, če se ti da in če imaš izkušnje, povej kaj še o Baški vodi.

Lp

Baška sploh ni v hrib tako da teh 150 m ni noben problem.

Glede bazena – nisem nikoli videl nobenega javnega bazena in dvomim, da nebi vedel, če bi kjer bil.

Baška in Brela se precej razlikujeta. Malo višje sem napisal, da je v Breli dosti Čehov, ki pa niso opazni, je pa še kako opazen kakšen Bosanec, če slučajno zaide v Brelo – je dosti, da je vsaka petdeseta družina na plaži ena od njih, pa jih cela plaža še kako zaznava. Gre za neke njihove primitivizme na plaži, dostikrat si pogrnejo z odejami, in imajo tam kar cel piknik, so glasni, pametni – skratka primitivizem na kvadrat. Vendar je v Breli sreča, da jih praktično ni, saj so ti ljudje vsi dnevni obiskovalci Makarske riviere, kjer je Bosna sorazmerno blizu. Torej pridejo z avtom, so cel dan na plaži in potem domov in to je njihov dopust, je pa tako, da v Breli enostavno nimaš kje parkirati, torej praktično skoraj ne more priti nekdo, ki ni nastanjen v Breli. Tudi če bi kje v “centru ” parkiral ti bo v pol ure pajek že naložil avto.

Drugačna zgodba pa je v Baški, kjer gre cesta 20 m od plaže, torej idealno za te Bosance, parkira ob cesti in je čez dve minuti z vsem svojim primitivizmom že na plaži. So nekaj let na nekih delih postavilo količke, vendar vseeno ni problema za parkirati.

Sicer pa se zvečer dosti več dogaja v Baški in se je kar prijetno sprehajati, kaj pojesti,…

Realno bo verjetno tako, da boš letos v Baški in boš šla na večerni sprehod do Brele, drugič pa boš stvar obrnila.

LP

Aha, hvala.
No samo da ni fejst v hrib, na slikah se mi je zdelo precej.
Drugače pa imamo apartma čisto na tej strani proti Breli, torej čist na začetku Baške vode. Tu v bistvu je v hrib, če pa je tak fajn razgled iz apartmaja, pa kaki 3, 4 apartmajske hiše so pod našo.
Kako dolgo pa se ti voziš do Brele približno? Jaz si s Celjskega konca predstavljam, da bo kakih 8 ur.
Kak je pa glede na Biokovo kaj veter pa temperatura morja in zraka?

Lp

Ja, čisto na začetku Baške (s smeri Brele) pa je kar hrib – mi ta del sploh ni všeč, sicer pa če že imaš rezervirano se ne obremenjuj, bo že v redu, saj si boste sami tako naredili.

LP

Hmmm…
Zaradi katerih razlogov ti pa ni všeč, razen hriba ? 🙁
Se pravi tisti del, kjer so večina hotelov na kupu, je dosti lepši?
Kje bi ti rezerviral, če bi?

Lp

V Baški ni nikjer področja, kjer bi bili kakšni koteli na kupu.

Ne, ne le zaradi hriba – boš sama videla ko boš tam.

LP

Joooj, pa daj povej mi.

New Report

Close