brez avtomobila za vedno
Pred enim letom so mi vzeli vozniško dovoljenje, ker nisem hotela “pihati”. Potem sem v obdoblju eveh mesecev še enkrat vozila avtomobil in so mi ga odvzeli. Obdolžena sem bila velike denarne kazni, in še kar naprej ostajam brez vozniškega dovoljenja, ker mi je sodišče odvzelo možnost imetja vozniškega dovoljenja, kljub temu, da sem opravila zdravniški pregled pri alkohologu, delala cpp in še vožnjo.
Sedaj prav nič ne vem, kaj bo z mojim izpitom, to jr zame velika obremenitev, ker sem še brezposelna in brez izpita zelo težko dobim zaposlitev.
Pa še avtomobil bi rada registrirala. Ali je to sploh možno ?
Vljudno prosim, če bi mi razložil to situacijo, saj je zame opravilno in finančno zelo obremenjujoča.
Pozdravljeni, glede na napisano težko odgovorim. Sodišče vam ni odvzelo možnost imetja v.d. ampak vi verjetno niste zadostili vsem pogojem rehabilitacije in zato vam je v.d. prenehalo veljati. Samo ugibam… Predlagam, da se na Upravni enoti pozanimate kaj vse morate opraviti za ponovno pridobitev v.d. oz. ali imate trajno prepoved oz. kakšen je vaš status glede v.d. Morda še ni pretekla prepoved ponovnega opravljanja izpita ali kaj drugega. Vse to vam bodo povedali na UE. Lp
Prisrčno se vam zahvaljjem za odgovor, sem šla na upravno enoto od koder so me poslali na sodišče, kjer pa so pooblaščeni delavci na dopustu.
Ampak, vseeno bi prosila še za en odgovor.
Ali res ne morem registrirati svojega avtomobila, če nimam izpita.
Uporabnik bi bil , vsaj začasno, moj brat.
Avto je res star, vendar me brat z njim vsaj po opravkih, ki so v bolj oddaljenih krajih, zapelje.
Pozdravljeni, vozilo lahko registrirate, če navedete za uporabnika nekoga, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in se s tem strinja. Seveda s tem uporabnik prevzema odgovornost za vožnjo. Lp
Pozdravljeni, najlažje je, če je brat z vami. To ne urejate na upravni enoti ampak na tehničnih pregledih-registracija vozila. Lahko pa vas brat pooblasti, da dovoli vpis uporabnika na njegovo ime. Ne vem pa ali mora biti pooblastilo overovljeno ali ne. Zato je najlažje, če je brat z vami, ko urejate to. Lp