Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brez Bilobila več ne funkcioniram normalno…

Brez Bilobila več ne funkcioniram normalno…

Vedno sem imel težave s koncentracijo, spomin mi ni nikoli blestel prav tako ne logika. Glavo sem imel pogosto težko oziroma prazno in ko sem se moral spraviti k učenju me je vse minilo. Možgansko sprostitev sem lahko doživel le ob gledanju TV, haha 😀 Posledica zgoraj napisanega je, da sem na Bilobilu (močnejši – 80mg) že od samega začetka. Kakšnih stranskih učinkov nimam razen, da če “predoziram” sm včasih možgansko precej naspidiran in se v bistvu sploh ne morem skoncentrirati ampak mi misli kar švigajo po glavi. Na srečo se to ne zgodi ravno pogosto. Dovolj nakladanja. Zanima me ali imam lahko zaradi dolgotrajnega jemanja Bilobila dolgoročno kakršnekoli težave? V bistvu mi je postal že rutina in se mu ne mislim odpovedati. No, enkrat sem se mu in se je stanje v 1-2 mesecih takoj občutno poslabšalo – spet se mi ni nič dalo, imel sem težko glavo, nič si nisem zapomnil itd. itd. itd. Bilobil mi pač da res ogromno možganske energije, ker kri rukne v to mojo butasto bučo. Zanima me tudi, kako je kaj z alternativo? Obstajajo kakšne zadeve bolj prijazne do želodca/telesa? Bilobil namreč vsebuje en kup raznorazni Ejev (barvil in ostale navlake) kar me malo moti. Glede na to, da je glavna sestavina Bilobila le rastlina Ginkogo me zanima ali bi se jo dalo dobiti v kakšni drugi, bolj “zdravi” obliki brez teh raznoraznih dodatkov? Sicer pa je bilobil moje edino poživilo. Ne uporabljam ne energijskih pijač, ne kave, ne zelenega čaja ali kaj podobnega in prosim ne obsojajte me zaradi te razvade. Bilobila ne jemlem samo zaradi učenja ampak predvsem, da lahko sploh funkcioniram v tem norem svetu, hehe 😀

ilobila oz. ginko bilobae lahko jemlješ brez težav in brez omejitev, doklre ti srce poželi. Bi ti pa svetovala prehod na osnovno različicoa 8ali ka drug ekvivalent), tj. standardno dozo 120 mg na dan. To je dovolj, to je standard, ki zadostuje. Saj sam ugotavljaš, da ti večje doze povzročijo pretirano možgansko aktivnost 8ki sicer ni to), pa tudi sicer niso te večje doze namenjene dolgotrajnemu jemanju. Tudi tiste 3 mini kapsule na dan …sem šla brat deklaracijo in ne vem, kjer ti vidiš en kup E-jev in drugega sranja. če te skrbi E122, si preberi, da gre za popolnoma neškodljivo barvilo.

Alternativ je veliko,a ne vem, zakaj jo rabiš. To, da uporabljaš Bilobil za poživilo, je pa mal smešno, morda dela avtosugestija? Ginko malo pomaga pri prekrvavitvi, pa spet ne toliko. Tud jaz ga uporabljam že več let, zaradi stalno hladnih okončin in tudi glavobol je omiljen.

Na škatli so navedeni sledeči Eji: E218, E216, E151, E124 in E110. V bistvu Bilobil res nekako uporabljam kot poživilo, ker drugače imam, kot sem že omenil, težko glavo, nič se mi ne da misliti, imam slab spomin, ne da se mi ne brati knjig, ne časopisan…nič, sam gledal bi v luft in imel možgane na off 😀 ko en debil 😀 Z Bilobilom (240mg/dan oz. 80×3) se stanje nenormalno izboljša. Mogoče bom šel res na šibkejšo različico čeprav me ne vleče preveč 🙂

A na deklaraciji od 60mg(oz. 40mg, ne vem) je samo E122?

Ja, berem na škatlici, le E122 in laktoza monohidrat. Pa vseeno, no. Tudi zgoraj našteti E-ji, sem preverila, niso problematično. Praktično v vsaki hrani, kremi so.

Ne vem, zakaj pretiravaš z vnosom. Zadeve ne smeš čutiti kot poživilo. le normaliziralo naj bi se ti stanje. Pomaga pa ja, vem. Saj meni tudi. Poskusi no, 2-3 mesece z nižjo dozo, sicer povišaj. big deal, škodilo kot škodilo ne bo. Aja, čaji ne daje enakega učinka. Tudi standardiziran ne bo.

kaj bi pa mi, ki imamo ginko doma posajen?

Hm, naj pijemo čaje z drevesa? ali koreninice žvečimo?

malo v hecu pa vseeno a je komu znano kateri deli ginka je učinkovit?

dobila sem tudi koreninice ginsega, a kdo uporablja? za kaj?

hvala

malo sem se prišlepala 😉

Ker imam tudi jaz težave, ki bi mi jih lahko pomagal odpraviti Biobil, sem z njim začela že 2krat. Brez vsakega učinka. Tako, da imam močano občutek, da ti zmoreš brez tega, če se la prepričaš, da ta Biobil ni tako čudežno pomagalo.

New Report

Close