Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BREZ HECA-ALERGIKI, DIETE

BREZ HECA-ALERGIKI, DIETE

Kakšne vse omejitve imajo vaši otroci – da vidimo, če lahko naredimo kaj zanje?

Česa ne smejo, s čim to nadomestite…

LP
Tanja

Mi smo še mali in ne smemo mleka, mlečnih izdelkov in jajca. Hvala bogu da še dojim – tako da imam le jaz izločeno to iz moje prehrane – in upam, da bodo te začetne alergije izvenele, preden bo začel resno jest. Naslednji mesec pa začnemo z “ta pravo” hrano in bomo videli kako bo.

Naša ne sme jajc in izdelkov z njimi-torte odpadejo!!Ampak jih vseeno je-ker smo ugotovili da ji ni nič če jo poje.Jajc samih pa ne sme in jih nadomestimo s kakšno suho salamo ali s čim drugim-to je bolj za njen užitek.

Naš mali je alergičen na beljak. Smo ga čisto črtali. Tako so omlete samo z rumenjakom, nudlčki in ribana kaša pa isto. Načeloma, se izognemo, drugače uporabimo le rumenjak.
Ni pa vedno enostavno, je precej prilagajanja. Drugače bi bilo, če bi bil alergičen recimo na jabolko. Ga pač ne daš, jajce je pa v veliko stvareh … šele potlej to pogruntaš, ko se mu moraš izogniti …
Se pa resnično pozna (npr. ekcemi na koži), neprijetnosti izginejo, če se stvarem izogibaš!

Drugače pa je sploh mož precej alergika – se poskusimo izogniti. Pa na žalost ne gre vedno, pršica, živalska dlaka, cvetni prah, …

Držim pesti, da če že mora, da vsaj pri malemu ostane le to!

LP, Ana

Mi se tudi dojimo, sva pa že začela uvajat – izključno zelenjavo in zaenkrat suhe slive. Je ful lepo, se pa moram jaz pazit, ker ko se pregrešim je joj, tako, da spet postajava bolj flekasta, pa tako lepo kožico sva imela nekaj dni. No razen v pregibih ni šlo nazaj, po dekolteju pa je šlo, zdaj pa spet udarja ven. Dojila bom naprej, kar se pa mleka tiče, pregomina tud povoha ne, bom kašice delala s svojim ali pa riževim, ker je meni po soji slabo in je njemu ne bom dala. Tko da smo mi na istem kot vi.

Mateja T, ne vem, jaz se izogibam. Če nekaj telesu ne ustreza, lahko nastanejo tudi kasneje, ko se telo s tem prezasiči, hudi problemi in reakcije. Neprijetne. In jajce v torti je jajce, prav tako, kot kuhano.

Meni ni nič hudo torte ne dat (sama jo npr. zelo rada spečem, ali jo potem sploh jem, mi je pa vseeno), izhajam iz tega stališča, da če že ne drugega, za zdravo rast in razvoj otrok tega ne potrebuje. Če mu pa škoduje, pa še toliko manj.

Mateja, verjemi, da alergije niso tako nedolžna reč – premalo se tega zavedamo. In samo še to bi dodala, da ti želim, da ne boš nekega dne obžalovala, da nisi stvari jemala bolj resno. Saj gre za tvojega otroka, ki mu želiš najbolje. Želim ti, da bi izzvenelo, kar pa je precej težje, če telo vseeno prejema tisto, kar mu ne ustreza.

Razmisli in kakšno strokovno literaturo preberi. Že samo na spletu je veliko informacij.

LP, Ana

Nisem pojasila zakaj sprasujem – mi jutri hiperproduktivno pecemo muffine za dedka mraza…

In tako… jaz ne smem rumenjaka, lahko samo recimo becel margarino ali olivno olje, ne smem bele moke, zato uporabljam crno ali polnozrnato. In vedno delam doma vsaj dvojne vrste… Zame in za druge…

Zdaj pa me zanima, kaj lahko se drugega poskusim narest. K je tko fajn eksperimentirat…

Recimo za tiste ki sploh ne smejo moke – kaj lahko in s cim to nadomestijo…

Pa kaksne omejitve se obstajajo….

To – brez jajc ze obvladamo (zaradi holesterola)
Brez sladkorja (za diabetike) tudi…

T

Moko lahko nadomesti jedilni škrob.

AnaAna – torej ta, ki ga kupim – recimo na njem pise koruzni?!?

Ja, to bo to. Gustin, na primer.

E super!

Se eni muffincki vec:)

T

Dobro delaj, ko vidim, da si že hudo zagnana!

New Report

Close