Brez mame ni nič!
Zakaj mora moj nov partner vedno najprej vprašati mamo, preden sprejme kakršnokoli odločitev? Ko sva se odločala kam na potovanje je moral najprej preveriti, če bo mami ustrezalo. Ja, model si je zamislil, da bi šla mama z nama, ker že zelo dolgo ni nikjer bila.
Ko sem rekla, da bi raje šla sama z njim, je bil šokiran. Njegov odgovor; ampak mami si zelo želi z nama. In kaj sem potem jaz? Samo dodatek v njunem odnosu? Želim si, da bi me vzel v obzir in da bi najine odločitve oblikovala skupaj, brez vpliva in odobritve njegove mame. Vsakič, ko se odločitev sprejme z mislijo na njo, se počutim, kot da nisem popolnoma vključena. Ali naj še naprej ostanem v senci njegovega odnosa z mamo? Nisva dolgo skupaj, nagovarja me, da se preselim k njemu (z mamo imata vsak pol hiše), vendar po vsem videnem nisem niti več prepričana, če želim biti z njim. Me skrbi, da bo mama vedno nekje okrog naju, tudi če fizično ne bo prisotna.
Skravžlani živci, 02.04.2025 ob 21:14
Zakaj mora moj nov partner vedno najprej vprašati mamo, preden sprejme kakršnokoli odločitev? Ko sva se odločala kam na potovanje je moral najprej preveriti, če bo mami ustrezalo. Ja, model si je zamislil, da bi šla mama z nama, ker že zelo dolgo ni nikjer bila.
Ko sem rekla, da bi raje šla sama z njim, je bil šokiran. Njegov odgovor; ampak mami si zelo želi z nama. In kaj sem potem jaz? Samo dodatek v njunem odnosu? Želim si, da bi me vzel v obzir in da bi najine odločitve oblikovala skupaj, brez vpliva in odobritve njegove mame. Vsakič, ko se odločitev sprejme z mislijo na njo, se počutim, kot da nisem popolnoma vključena. Ali naj še naprej ostanem v senci njegovega odnosa z mamo? Nisva dolgo skupaj, nagovarja me, da se preselim k njemu (z mamo imata vsak pol hiše), vendar po vsem videnem nisem niti več prepričana, če želim biti z njim. Me skrbi, da bo mama vedno nekje okrog naju, tudi če fizično ne bo prisotna.
No, temu pa praviloma pravimo “mamin sinko” in ne tistim, ki izkoriščajo starše za svoje lagodje. Takemu moškemu je na prvem mestu mati in kar bo ona želela bo iz njenih ust v sinkovo uho. To je ta opevan mamin sinček… le da se je izraz skozi zgodovino pričel uporabljati norobe.
MH370, 02.04.2025 ob 21:43
No, temu pa praviloma pravimo “mamin sinko” in ne tistim, ki izkoriščajo starše za svoje lagodje. Takemu moškemu je na prvem mestu mati in kar bo ona želela bo iz njenih ust v sinkovo uho. To je ta opevan mamin sinček… le da se je izraz skozi zgodovino pričel uporabljati norobe.
Niti ne mamin sinko, ampak gre za patološko deformiran odnos mati-sin.
razmisli, 02.04.2025 ob 21:49
Takole je. Kakršen odnos ima sin do mame, takšnega bo imel do žene.
Čisto ok je, da stoji mami ob strani. In istočasno je pa tvoj.
Saj se ga da preusmeriti počasi. Ta te bo poslušal in cenil.
Daleč od tega. Marsikateri zakon je šel že narazen zaradi posesivne matere in brezjajčnega sinka, ki še prdnit ne zna brez mamice. V teh primerih nezdravih odnosov je partnerka le privesek, odločitve tudi o njenem življenju pa sprejemata tašča in njen nedorasli sinko.
Eno je topel in lep odnos do mame, pripravljenost na obojestransko pomoč, drugo pa nezrela simbioza.
Ja, to res ni normalno, da sta na novo skupaj in bi že mamico zraven vzel na dopust, verjetno prvi vajin dopust? Hahahaha.
Recimo 1-2x v 10 dopustih, da se usmiliš in pride mama s sabo, če bi bili v dobrih odnosih, to bi šlo, da jo pa na prvega takoj hoče zraven potisnit, to je pa kar komično
Jaz mislim, da nisi preveč posesivna, čeprav včasih partnerke so in sploh ne morejo sprejeti tašče. Mislim, da je tu upravičen pomislek.
Ni nujno da on ni samostojen in dober partner.
Bolj je to da ni po vase.In da je tasca povsod “napoti” cetudi je dobra, nevsiljiva gospa.Ni kar vsaka slaba tasca.Jih prizenjeni v startu ne spostujejo potem pa….
Raje to,da veste da mamin nasvet veliko steje,kot da skriva pogovore z mamo.
Partnerko se da menjat,ce ni sporazuma.Mame ne.
En dopust s tasco.