Brez maske ni vstopa v tegovino!
Nekaj si pac zavezes cez snoflo. Tukaj v eni temi imas lepo razlozeno, kako jo naredis iz talnega vrteksa (5 € za nekaj m2) in navadnih gospodinjskih gumic (1 € za paket). Ali pa razrezes kuhinjsko krpo na 4 dele, naredis 2 falti in nasijes gumice na vogale. Karkoli vsaj malo prepreci pljuvanje po okolici, je boljse kot nic. Upraviceno brez bi lahko bili samo tisti, ki iz kakih resnih razlogov ne smejo nositi maske.
In varnostnika na oddelek s sadjem in zelenjavo. Da stera iz trgovine primerke, ki si oslinijo prste, da lahko razprejo vrecko, potem pa s taistimi oslinjenimi prsti pretipajo vsa jabolka in obrnejo vsako solato.
Pol moraš imeti še zaprte oči ali pa plavalno masko na glavi, če verjameš v ta prenos. Kaj pa narediš s stvarmi, ki jih prineseš iz trgovine? Jih zažgeš, da se ne okužiš z njimi?
Preberi si priporočila na WHO strani. Aja, oni pojma nimajo. Pa kakšno strokovno literaturo. Povsod isto piše. Maske so za zdravstvene delavce. Pišejo celo da z nepravilno uporabo celo povečaš! možnost prenosa okižbe. Daj si jo gor, kdo ti brani, pojdi v trgovino pa štej kolikokrat se boš dotaknil maske. Pa ne moreš ljudem dopovedat naj ostanejo doma, jim boš pa dopovedal naj se ne dotikajo mask, med to šteje tudi popravljanje ko ti leze na oči. Treba je vedet da zdr. delavci delajo od blizu s pacienti, pri intubaciji pride do izločanja, zato se morajo tako ščititi. A boš očala tudi nosil? Ker maske iz blaga so prepustne in ravno tako virusi zaidejo drugemu v oči. Jaz mislim da bo z maskami nastala lažna varnost, ljudje bi zopet rinili skupaj.
Po vsem koliko se piše in govori o zaščiti sebe in drugih, danes v trgovini ena packa kašlja v dlan z rokavico in pol je šla čez vso sadje in še otroka je imela v vozičku.
Stojim na blagajni, si naredim razdaljo, una pred mano kar naprej sem in tja in kaj pol naredi packa, rokavica ji je delala težave in jo je snela iz rok z zobmi, a je to res normalen folk po vseh opozorilih, da to počenja.
daj nam razloži, čemu ta traparija služi. Ker če misliš, da se bo problem rešil z neko zadevo, “ki samo zgleda”, potem ni čudno, da je, kot je.
In ja, maske so zaradi mene lahko obvezne. Pod predpogojem, da so dobavljive. Vrteksa si pa zato, ker si je nekdo na mon-u to spomnil, na gobec ne mislim navešat.
daj nam razloži, čemu ta traparija služi. Ker če misliš, da se bo problem rešil z neko zadevo, “ki samo zgleda”, potem ni čudno, da je, kot je.
In ja, maske so zaradi mene lahko obvezne. Pod predpogojem, da so dobavljive. Vrteksa si pa zato, ker si je nekdo na mon-u to spomnil, na gobec ne mislim navešat.
[/quote]
Vrteks sem omenila kot mimogrede. Pa niti ni tako napacen, kot se tebi pac zaradi necesa zdi. Tudi ga ne rabis nosit navzven. Lahko ga samo en kos vtaknes v zep od doma sesite maske kot dodatni filter.
Da je boljse karkoli, ce le preprecuje pljuvanje in slinjenje prstov, pa ni zraslo na mojem zelniku. Najdes cisto spodobne clanke o ucinkovitosti takih in drugacnih tkanin in vsaka zadrzi vsaj polovico drobnih delcev, pa VSO slino.
Zakaj pa pol po tv povsod vidis, folk nosi maske, kjerkoli po ulicah,iz katerekoli drzave, pa ko intervjujajo politike, recimo vceraj iz zagreba o potresu, vsi politiki na terenu so imeli maske.. Karkoli zdaj gledam po tv, bolj kot ne imajo vsi maske gor.
Ko sem sla v trgovino, jih je imelo vec kot polovica maske, pa sem bila pred 8 dnevi, verjetno je to stevilo zdaj vecje, ne manjse..
Se pravi povsod se nosijo maske, mi pa se vedno pravimo, da ne in baje je brezveze, oziroma celo slabse, slisimo ene tukaj???
Če najdete, si poglejte video z avtobusa, kamor vstopi okuženi. Okužil je vse, ki niso imeli mask, tudi v razdalji 4,5m.
Zatem, študija s preizkušanjem prepustnosti materialov za virus kovid19.
Kuhinjske krpe v rangu kirurpkih mask. Za njimi bombažne majčke.
Samo tolk.
Moje mnenje z dodatkom par slojev tetra ipd. Kot v žepku, kar se da ponovno oprati, razkužiti in polikati.
Bodimo iznajdljivi, saj se vedno znajdemo.
S seboj malo stekleničko, sprejko, z razkužilcem, doma narejenim. Takim, ki ne rani kože.
Bombažna majica, dolg rokav. V bistvu le rokav održete, na konce prišujete elastike, na predelu nosu in ust se toliko odreže, da se naredi žepek, v katerega lahko stlačimo dodatni filter, robec, damski vložek, tetra ipd. To bo pa že ok tesnenje.
Taka maska je pralna, tudi pilikati se jo da.
Verjemite FFP2 mi niti približno ne deluje kot nekaj, kar bi uporabljal brez skrbi.
Kakšna je FFP3, ki zadrži virus korona, pa ne ven. Je ni bilo moč dobiti.
Po svetu hodimo in okužujemo, ker niti ne vemo, da smo okuženi in kužni.
Kar ni značilno za druge tipe korona virusev.
Ta je hinavski, da je kaj. Najbolj so nevarni ravno tisti, ki jim nič ni.
Take so izkušnje iz Azije. Menda vedo.
Pa otroci. Hodeči trositelji virusov in ostalih patogenov. Njim pa nič ni ali zelo blago.
Tako, da v gnečah, zaprtih prostorih, z zaščito. Tudi rokavice.
Nimaš prav. Mladi zdravniki priporočajo maske iz blaga, če gremo ven.
http://www.demokracija.si/en/fokus/mladi-zdravniki-svetujemo-uporabo-mask-iz-blaga-za-splosno-prebivalstvo-ob-nujnih-izhodih-od-doma.html