Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Brez maske ni vstopa v tegovino!

Brez maske ni vstopa v tegovino!

Ne nakladaj. Seveda pri nas odsvetujejo maske, KER JIH NI ZA DOBIT!!!
Če bi se jih dalo kje kupit, bi nam s televizije kar naprej trobili, da ne smemo nikamor brez mask!!!

A gledaš kaj tuje TV? Nemške? Angleške? Ameriške? Tam svetujejo ljudem, naj si nadenejo maske. Pri nas seveda ne, SAJ JIH NI!!!
[/quote]
WHO pa res ni “naša” organizacija. Maske svetujejo za okužene če morajo res ven, oz. za sumljive. Nimajo vsi po svetu prijaznih sosedov da ti hrano prinesejo, oz da pokličeš 112 pa ta pridrvi. Pri nas naj taki ne bi hodili sploh naokoli. Sploh pa nam govorijo naj ostanemo doma, zdravi pa v trgovino. Pa drugje tudi ni dobiti mask. Pa za razliko od nas države ki jih omenjaš še niso uvedle zaprtja vsega kot pri nas. A to ne povejo po TV?

Sej ni treba maske. Dovolj je že, če daš šal / ruto čez usta in nos. Na roke rokavice (take kot pri sadju). In tudi tisti, ki je okužen in tega ne ve, ne bo virusa trosil okoli. Lahko kašlja, kiha v ruto oz. šal, a virus bo tam tudi ostal in ne bo šel v prostor.

Nimaš prav. Mladi zdravniki priporočajo maske iz blaga, če gremo ven.
http://www.demokracija.si/en/fokus/mladi-zdravniki-svetujemo-uporabo-mask-iz-blaga-za-splosno-prebivalstvo-ob-nujnih-izhodih-od-doma.html
[/quote]
Oni so tud smučali v s. Italiji ko je bilo že celem svetu jasno da tja ni ravno pametno hoditi. Pa še potem ko je zdr. minister grmel s tistega odra se je še našel kerlc ki je šel tja smučat. Ne moreš verjet. Tako da jaz osebno nekako bolj verjamem tujim strokovnjakom. Pa če vam ni odveč si odprite Lancet pa preberite ta članek, saj je vsem dostopen. Nisem zasledila priporočila naj se maske nosijo na splošno. Ampak bom spremenila mnenje če še kdo drug prebere in mi razloži.

Pol moraš imeti še zaprte oči ali pa plavalno masko na glavi, če verjameš v ta prenos. Kaj pa narediš s stvarmi, ki jih prineseš iz trgovine? Jih zažgeš, da se ne okužiš z njimi?
[/quote]

Ni potrebe. Če ima okuženi na sebi masko, šal, ruto in pljuva, kašlja, kiha v njo, ne more okužiti nikogar, ker delci ostajajo na maski / šalu / ruti. Ne gre zato, da sem jaz zaščiten z masko, gre za to da okuženi ne trosi virusa okoli (tudi če ne ve da ga ima).

Ni potrebe. Če ima okuženi na sebi masko, šal, ruto in pljuva, kašlja, kiha v njo, ne more okužiti nikogar, ker delci ostajajo na maski / šalu / ruti. Ne gre zato, da sem jaz zaščiten z masko, gre za to da okuženi ne trosi virusa okoli (tudi če ne ve da ga ima).
[/quote]
Virusi bojo vseeno prešli, kapljice bojo ostale notri. Pa rabiš še očala, ker če bo nekdo z masko čihnil vate bo isto. Zmanjšaš kvečjemu možnost da se obdržijo v kapljicah na površinah. Pač ne boš lizal škatel ki jih domov prineseš. Pa me zanima če jo boste doma tudi nosili?

Virusi bojo vseeno prešli, kapljice bojo ostale notri. Pa rabiš še očala, ker če bo nekdo z masko čihnil vate bo isto. Zmanjšaš kvečjemu možnost da se obdržijo v kapljicah na površinah. Pač ne boš lizal škatel ki jih domov prineseš. Pa me zanima če jo boste doma tudi nosili?
[/quote]

Ne piši bedarij. Če kapljice ne gredo skozi, tudi virusi ne bodo šli. Tako da v tem primeru ne rabiš očala. Ni pa nič narobe, če jih imaš. Lahko jih nosiš tudi doma, če sumiš, da si okužen in da ne okužiš koga od domačih.

Ne piši bedarij. Če kapljice ne gredo skozi, tudi virusi ne bodo šli. Tako da v tem primeru ne rabiš očala. Ni pa nič narobe, če jih imaš. Lahko jih nosiš tudi doma, če sumiš, da si okužen in da ne okužiš koga od domačih.
[/quote]
Potem se pa opravičujem, grem zdaj to sporočit v lokalno bolnišnico kjer mrzlično iščejo profesionalne maske s filtri, pa zgleda ne vejo da jih sploh ne rabijo.

Dovolj dvoličnosti.
Če so nas zaprli in uvedli te ukrepe, pa naj nam tudi priskrbijo, na svoje stroške ustrezno zaščito. In priskrbijo hrano, da nam ne bo reba v trgovino, saj v onlajn ne prideš, posredovane odlične rešitve pa ignorirajo. In priskrbijo ves upad dohodka.
Lahko je pametovat ko so zavarovani od vseh možnih zakonov in institucij, mi bomo pa kazni dobival, če mask ne moremo kupit in nosit. Šivamo naj si jih? Zakaj pa si jih oni ne? Ker imajo zaloge še pa još, zalogo ki so jo s tem odvzeli vsem ostalim. pa nemoten priliv dohodkov tudi imajo.
Torej dvoličnost do konca, eni zakoni za posameznike, drugi za državljane.

Včeraj je bilo pri poročilih ,da bo podjetje,ki se ukvarja z izdelavo papirnih servietov, v nekaj dneh dalo na trg maske lastne proizvodnje.
Tako, da upam ,da bodo res in da cena ne bo previsoka.

Nimam ne maske, niti pribora za šivanje. Pač eni ne šivamo :).
Do sedaj sem šla v trgovino enkrat. Šal sem doma lepo pošpricala z razkužilom, v štacuni čez fris, pred štacuno sem si dala tiste rokavice za enkratno uporabo, očala itak nosim in se držala kolikor je bilo možno stran od ljudi. Kar ni simpl, ker so ljudje glupi.
rokavice so šle doma dol, hrana na balkon, prešpricala in prebrisala sem vse z razkužilnimi robčki, tudi kljuke in vse kar sem se pač dotaknila. Plašč visi na balkonu, ostale cunje v stroj.
In ja, malo sem paranoična ker imam avtoimunsko bolezen in ne najboljša pljuča in na splošno imunski sistem v riti. Če koga to zabava, njegov problem.

Vzemi dve papirnati brisači, 4 elastke, zgubaj brisači v harmoniko, na koncu prepogni in vanj vstavi elastiko, nakar tisto zapreš z elastiko ali spenjalcem.
Voila, maska narejena.
Enako jo lahko zgubaš iz kuhinjske krpe, najboljše takoj za sesalnim filtrom.
Papir se odvrže, iz blaga se jih namili, opere, prelika in zopet uporabi.
To zmore res vsak, brez pardoniranja.
Vsi po opravkih v zaščiti! Pazimo nase.

Iz protesta ne kupim in ne sedem več v nemški avto. Pfej!

To bodo sedaj naredili v Trstu in ostali Furlaniji julijsko krajini. Vsak dobi 2 maski na dom.
Še pred kratkim so jih zastonj razdelili v nekatere kaselce v Trstu člani združenja “Kitajskega prijateljstva): člani so Kitajci in predvsem Italijani, ki jih zanima Kitajska kultura.

Vrteks sem omenila kot mimogrede. Pa niti ni tako napacen, kot se tebi pac zaradi necesa zdi. Tudi ga ne rabis nosit navzven. Lahko ga samo en kos vtaknes v zep od doma sesite maske kot dodatni filter.

Da je boljse karkoli, ce le preprecuje pljuvanje in slinjenje prstov, pa ni zraslo na mojem zelniku. Najdes cisto spodobne clanke o ucinkovitosti takih in drugacnih tkanin in vsaka zadrzi vsaj polovico drobnih delcev, pa VSO slino.
[/quote]

Dej ne prbijaj, vrteks…to prepušča vodo…vse kar prepušča vodo ni primerno za masko. In tuki vsak filter, ki se zmoči zgubi filtracijske sposobnosti. Če si tak panik ostani doma in ne hodi v trgovino. Naroči po spletu, naroči komu drugemu sam ne težit tukaj.

Dej ne prbijaj, vrteks…to prepušča vodo…vse kar prepušča vodo ni primerno za masko. In tuki vsak filter, ki se zmoči zgubi filtracijske sposobnosti. Če si tak panik ostani doma in ne hodi v trgovino. Naroči po spletu, naroči komu drugemu sam ne težit tukaj.
[/quote]
Aha, potem priporocas za na glavo npr plasticno vrecko, dobro zatesnjeno pri vratu? 🙂 Ker sem naivno mislila, da papirnate in bombazne maske pomagajo, kjub temu, da prepuscajo vodo (in zrak). Ker tudi tiste s filtrom prepuscajo vodo (in zrak).

Butallleeeec, pa dej nehi z bedarijami. Za zdravnike in medicinske sestre so boljše maske od teh, navadnih, za navadne ljudi (ki jih imajo Kitajci po ulicah). Zdravniki s takimi nimajo kej delati. Če pa delajo, se bodo pa okužili in bili samo številka v statistiki, kot v Italiji. 25 mrtvih zdravnikov, ker se niso znali zaščitit ali pa so imeli navadne maske, ki so dovolj za v trgovino za pol ure, NISOOO pa dovolj za delo s pacienti po cel dan. A se delate neumne ali kaj? A se delaš prizadetega? Zato pa je toliko okužb, ne more biti bolje, če so ljudje tako neumni.

Za zdravstvenega delavca maska, ki zdrži 2 ure? Pa sej ste debbilni. Za zdravstvo morajo biti boljše maske. 4 maske na 8 ur?

Valda maske pomagajo, ker se ljudje medsebojno ščitijo. V trgovini hodijo vsi, tudi zdravstveni delavci, ki velikokrat nevede okuženi in širijo okužbo, ne da bi sploh vedeli.

Dovolj je že šal ali ruta zavezana namesto maske, ki ga pol daš v vrečko in še eno vrečko in doma opereš. A je to tak problem?

Ne razumem, Kacin razlaga da lahko znatno zmanjšamo okužbo z nošenjem doma narejenih mask. Če te zadržijo recimo 50 posto virusov, a ostalih 50 ne naredi toliko škode ali kaj? Koliko virusa pa je potrebno da se okužiš?

Dovolj je 1 sam. Cepivo proti klopnemu men.. je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uspešno….in glej koliko ljudi se cepi, ker se želijo zavarovati kolikor se pač lahko.
Cepivo proti gripi: vse ok, če te le ne trofi tista vrsta, ki je cepivo ne pokriva.
Pa vseeno delamo na preventivi.
Zakaj bi bilo pri tem virusu, ki je tako hud, da je cel svet doma, drugače?

Butallleeeec, pa dej nehi z bedarijami. Za zdravnike in medicinske sestre so boljše maske od teh, navadnih, za navadne ljudi (ki jih imajo Kitajci po ulicah). Zdravniki s takimi nimajo kej delati. Če pa delajo, se bodo pa okužili in bili samo številka v statistiki, kot v Italiji. 25 mrtvih zdravnikov, ker se niso znali zaščitit ali pa so imeli navadne maske, ki so dovolj za v trgovino za pol ure, NISOOO pa dovolj za delo s pacienti po cel dan. A se delate neumne ali kaj? A se delaš prizadetega? Zato pa je toliko okužb, ne more biti bolje, če so ljudje tako neumni.

Za zdravstvenega delavca maska, ki zdrži 2 ure? Pa sej ste debbilni. Za zdravstvo morajo biti boljše maske. 4 maske na 8 ur?

Valda maske pomagajo, ker se ljudje medsebojno ščitijo. V trgovini hodijo vsi, tudi zdravstveni delavci, ki velikokrat nevede okuženi in širijo okužbo, ne da bi sploh vedeli.

Dovolj je že šal ali ruta zavezana namesto maske, ki ga pol daš v vrečko in še eno vrečko in doma opereš. A je to tak problem?
[/quote]z vrečki vred?ker,ko odpreš vrečko lahko vdihne s virus in bojlaaa.

Dovolj je 1 sam. Cepivo proti klopnemu men.. je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uspešno….in glej koliko ljudi se cepi, ker se želijo zavarovati kolikor se pač lahko.
Cepivo proti gripi: vse ok, če te le ne trofi tista vrsta, ki je cepivo ne pokriva.
Pa vseeno delamo na preventivi.
Zakaj bi bilo pri tem virusu, ki je tako hud, da je cel svet doma, drugače?
[/quote]
Tole jaz razumem malce drugače: ti imaš 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti da se okužiš, se pravi lahko da se ne, tukajle gre pa 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} virusov čez. Torej ni 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnost da te dosežejo ampak količina je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manjša. A jaz to prav razumem?

Tole jaz razumem malce drugače: ti imaš 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnosti da se okužiš, se pravi lahko da se ne, tukajle gre pa 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} virusov čez. Torej ni 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} možnost da te dosežejo ampak količina je 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manjša. A jaz to prav razumem?
[/quote]je loterija, no ali ruska ruleta

z vrečki vred?ker,ko odpreš vrečko lahko vdihne s virus in bojlaaa.
[/quote]
Ce vrecko odpres, napolnis z zrakom in potem stisnes, da pihne zrak ven, bi lahko zraven poletel tudi virus, ja. Sam od sebe pa ne bo skocil.

Ampak zaradi zgoraj omenjenega je boljse malo vedro ali skatla s pokrovom, ki jo lahko potem, ko jo izpraznis, umijes z detergentom in vroco vodo ali celo z varikino.

Odpres vrata pralnega stroja. Nataknes si rokavice. Vsebino vedra/skatle nalozis v stroj. Snames rokavice in jih tudi vrzes v stroj. Umijes roke. Zapres stroj in ga vklopis. Nima ti kje kaj skocit cez.

[/quote]

Zakaj se v avtu privežeš z varnostnim pasom? Da se zaščitiš.
Zakaj imajo avti zavore? Da nas zaščitijo pred nesrečo.
Zakaj imaš v teh hladnih dneh oblečeno bundo? Da te ne zebe.
Zakaj z roko ne rinemo v ogenj? Da se ne opečemo.

[/quote]

Te maske niso primerne za delo od blizu, ker ne dajejo nobene zaščite. Dobre so pa za v trgovino, kjer smo itak na distanci. Hm. Nekdo ima nekoga za norca. Lepo je bilo rečeno, da jih na ulici ne potrebujemo, ampak samo, če se z nekom pogovarjamo od blizu. Za vas ne vem, ampak jaz se z nikomer ne pogovarjam na blizu, sploh pa ne v trgovini ali pred njo. Zakaj torej maska? Ne približujmo se drug drugemu, pa bo.

Te maske niso primerne za delo od blizu, ker ne dajejo nobene zaščite. Dobre so pa za v trgovino, kjer smo itak na distanci. Hm. Nekdo ima nekoga za norca. Lepo je bilo rečeno, da jih na ulici ne potrebujemo, ampak samo, če se z nekom pogovarjamo od blizu. Za vas ne vem, ampak jaz se z nikomer ne pogovarjam na blizu, sploh pa ne v trgovini ali pred njo. Zakaj torej maska? Ne približujmo se drug drugemu, pa bo.
[/quote]

Zakaj maska?
Ker je virus izjemno majcen in lahek. V zraku lahko ostane še 4 ure potem, ko ga je nekdo izdihal, izkašljal.
Prideš v nek prazen prostor, nimaš maske, a vdihneš virus, ki ga je nekdo pustil tam pred uro, morda dvema, tremi, štirimi!
Zato!!!
In koliko ljudi pride v lekarno, trgovino, na pošto v štirih urah?

New Report

Close