Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Brez maske ni vstopa v tegovino!

Brez maske ni vstopa v tegovino!

Če samo eden nosi doma narejeno masko, drugi je nezaščiten velja najmanj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita, če pa oba nosita doma narejene maske, je za oba zaščita najmanj 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} !!!! Brez maske ni vstopa v trgovino! Ne vem, kaj tukaj ni jasno!

To sicer ne drži, ker ga v gibanju lahko stakneš drugje.
Ni recepta, ni ni.
Ampak ko bo maska zapakirana na vhodu trgovine jo bom z veseljem uporabila, tako kot rokavice. Do takrat pa papa

Zakaj maska?
Ker je virus izjemno majcen in lahek. V zraku lahko ostane še 4 ure potem, ko ga je nekdo izdihal, izkašljal.
Prideš v nek prazen prostor, nimaš maske, a vdihneš virus, ki ga je nekdo pustil tam pred uro, morda dvema, tremi, štirimi!
Zato!!!
In koliko ljudi pride v lekarno, trgovino, na pošto v štirih urah?
[/quote]
So povedali da ga dobiš lahko skozi oči, nos in usta.

To sicer ne drži, ker ga v gibanju lahko stakneš drugje.
Ni recepta, ni ni.
Ampak ko bo maska zapakirana na vhodu trgovine jo bom z veseljem uporabila, tako kot rokavice. Do takrat pa papa
[/quote]
A celado za na bicikel ali za motor ti mora tudi policaj senkat in se na glavo nasraufat, ali jo kupis in nataknes sama? Ceprav ne daje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zascite.

jutri grem kupit šivalni stroj. kdo me bo jutri hitro naučil šivat? kakšno blago lahko uporabim?
koliko me bo to koštalo?
aja še to,v službi sem od šeste zjutraj do treh popoldan.
v trgovino mi verjetno ne bo treba pred 8.4.,če sploh.
hja mogoče bodo pa takrat v trgovini imeli kakšno masko za prodat.

A celado za na bicikel ali za motor ti mora tudi policaj senkat in se na glavo nasraufat, ali jo kupis in nataknes sama? Ceprav ne daje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zascite.
[/quote]Sam ti res butasta brez primere.
Kaj ima čelada opravit z mano?
Nisem motorist, nisem kolesar, za motoriste obstaja zakon.
Torej, če si toliko brihtna boš razumela, ko bo zakon in maska pred trgovino, dosegljiva vsem kupcem, ki si morajo po odredbi, tako kot tvojo čelado motoristi, nataknit (tvoj nespoštljiv izraz našravfat) potem bomo to masko uporabili.

Še nekaj, kar se globoko zamislite uporabniki mask.
Navkljub visoki zaščiti z maskami so prebivalci Kitajske in Italije zbolevali kot bi se širil požar.
Domnevam, da so maske še večji vir okužbe dihal, ker jih nosite nepravilno, predolgo.
Zrak ne kroži, vdihavate postan, vlažen zrak, ki ima večjo možnost okužbe. Ali izzvat okužbo. Najprej navadno okužbo dihal, ker pade imunski sistem dodatno, naknadno še korono.
Ti nosi masko, skafander, čez en teden, ker slediš podivjani čredi.
Še malo bojo maske modni hit.
Ne pa preventiva.

jutri grem kupit šivalni stroj. kdo me bo jutri hitro naučil šivat? kakšno blago lahko uporabim?
koliko me bo to koštalo?
aja še to,v službi sem od šeste zjutraj do treh popoldan.
v trgovino mi verjetno ne bo treba pred 8.4.,če sploh.
hja mogoče bodo pa takrat v trgovini imeli kakšno masko za prodat.
[/quote]

Samo za masko sesiti pa res ne potrebujes sivalnega stroja. Sivanka in sukanec bosta zadosti. Blago naj bo cim bolj gosto tkano platno (bombaz), da ga lahko prekuhas. In to naredi prvic ze pred sivanjem, ker se skrci. Za trakce lahko uporabis keper trak, ki bolje prenasa vrocino kot elastika.

Samo za masko sesiti pa res ne potrebujes sivalnega stroja. Sivanka in sukanec bosta zadosti. Blago naj bo cim bolj gosto tkano platno (bombaz), da ga lahko prekuhas. In to naredi prvic ze pred sivanjem, ker se skrci. Za trakce lahko uporabis keper trak, ki bolje prenasa vrocino kot elastika.
[/quote]Take maske še bolj oslabijo dihalni sistem.
Virus prenašamo še zdravi na druge.

Zakaj maska?
Ker je virus izjemno majcen in lahek. V zraku lahko ostane še 4 ure potem, ko ga je nekdo izdihal, izkašljal.
Prideš v nek prazen prostor, nimaš maske, a vdihneš virus, ki ga je nekdo pustil tam pred uro, morda dvema, tremi, štirimi!
Zato!!!
In koliko ljudi pride v lekarno, trgovino, na pošto v štirih urah?
[/quote]

Ti govoriš o preživetju virusa v optimalnih pogojih. Ki jih ob prezračevanju v trgovinah sigurno nima, kvečjemu v kakšnem milijonskem smogastem mestu. Če bi tvoja teorija o vdihovanju virusa v javnih prostorih držala, bi bila že zdavnaj okužena vsa Slovenija, saj nas dnevno na tisoče nakupuje. V enem tednu se v trgovinah zvrsti praktično vsa Slovenja. Da ne govorim, da bi nas morali po nakupih sprati z razkužilom, ker bi imeli virus na povsod na koži in v laseh. Dajte malo vklopit možgane, no, pa ko vidite mastne naslove, dejansko preberite, kaj vam novinarji skušajo povedat, ne skočit kot hijene.

Sam ti res butasta brez primere.
Kaj ima čelada opravit z mano?
Nisem motorist, nisem kolesar, za motoriste obstaja zakon.
Torej, če si toliko brihtna boš razumela, ko bo zakon in maska pred trgovino, dosegljiva vsem kupcem, ki si morajo po odredbi, tako kot tvojo čelado motoristi, nataknit (tvoj nespoštljiv izraz našravfat) potem bomo to masko uporabili.

Še nekaj, kar se globoko zamislite uporabniki mask.
Navkljub visoki zaščiti z maskami so prebivalci Kitajske in Italije zbolevali kot bi se širil požar.
Domnevam, da so maske še večji vir okužbe dihal, ker jih nosite nepravilno, predolgo.
Zrak ne kroži, vdihavate postan, vlažen zrak, ki ima večjo možnost okužbe. Ali izzvat okužbo. Najprej navadno okužbo dihal, ker pade imunski sistem dodatno, naknadno še korono.
Ti nosi masko, skafander, čez en teden, ker slediš podivjani čredi.
Še malo bojo maske modni hit.
Ne pa preventiva.
[/quote]
Tvoji pomisleki glede napacne uporabe mask so razumni. Ko pa reces, ce bo obvezna (in mi jo podarijo) , pa jo bom nosila… A takrat pa ne bo vec nevarna?

Kolesarske celade za odrasle niso obvezne. Nosenje celade ima tudi slabe strani. In na koncu se lahko kljub celadi prav nerodno potolces, je potrebna poleg celade se vsa ostala previdnost. Ampak kljub temu, da ni obvezna in da ni vsemogocna, jo veliko ljudi nosi, ker vseeno nudi doloceno zascito.

Napacna uporaba pa je zgodba za sebe. Tudi napacno uporabljena celada lahko ima nasproten ucinek. Zato pa so zraven navodila, kako se nosi, in se je teh navodil treba drzati. Tudi uporabe mask in rokavic se je treba nauciti, pa pravilnega umivanja rok itd.

Tvoji pomisleki glede napacne uporabe mask so razumni. Ko pa reces, ce bo obvezna (in mi jo podarijo) , pa jo bom nosila… A takrat pa ne bo vec nevarna?

Kolesarske celade za odrasle niso obvezne. Nosenje celade ima tudi slabe strani. In na koncu se lahko kljub celadi prav nerodno potolces, je potrebna poleg celade se vsa ostala previdnost. Ampak kljub temu, da ni obvezna in da ni vsemogocna, jo veliko ljudi nosi, ker vseeno nudi doloceno zascito.

Napacna uporaba pa je zgodba za sebe. Tudi napacno uporabljena celada lahko ima nasproten ucinek. Zato pa so zraven navodila, kako se nosi, in se je teh navodil treba drzati. Tudi uporabe mask in rokavic se je treba nauciti, pa pravilnega umivanja rok itd.
[/quote]Saj to je vaša napaka. Vi se komaj zdej zavedate pomena higiene.
Nekateri se tega držimo veš čas.
Brez polivanje z razkužilom.
Ne! zastonj masko si bom nadela, ker bo to odredba.
Vem, da je ne bo, ker to ni preventiva, in je lahko doprinos za širjenje okužbe.
Izvzete maske v zdravstvu, ki strezajo namenu in pravilni uporabi.
Teh v trgovinah ne bo, kr so predrage

Saj to je vaša napaka. Vi se komaj zdej zavedate pomena higiene.
Nekateri se tega držimo veš čas.
Brez polivanje z razkužilom.
Ne! zastonj masko si bom nadela, ker bo to odredba.
Vem, da je ne bo, ker to ni preventiva, in je lahko doprinos za širjenje okužbe.
Izvzete maske v zdravstvu, ki strezajo namenu in pravilni uporabi.
Teh v trgovinah ne bo, kr so predrage
[/quote]
pa saj to je to… nekateri se od nekdaj držimo higiene, temeljito umivamo roke, ne kašljamo v druge, nismo neodgovorni v spolnosti itd… pol nam pa pipači kruha in ostali nemarneži večinoma solijo pamet zaradi mask in razkužil. A po tem obdobju bo še vedno podobno število ljudi, ki si rok ne umiva. Pravilno umivanje rok pa je temelj zdravja.

Se tu bom dodala Zartrose.
Ljudje z maskami opažam so najbolj aroganten folk. (pustimo rizične, ki so primorani nositi masko, oni imajo itak pravo masko).
Nobene vljudnosti, prerivanje, vrivanje, ni razdalje. Absurd.
Nadeli ste si maske pred zlehnobo.

Zartrose ste/ si izvzeta, kr si me v eni temi narobe razumela

Aha, ker si povedala v množini.
Okej, samo da se razumemo kaj smo zares mislil obojestransko.
Lp

Aja v trgovini se naj obnašamo, kot da smo vsi kužni…če pa je v pisarni 10 sodelavcev v istem prostoru brez mask, ali v hali 500 ljudi, pa to naenkrat ni problem.

Pa saj dvoličnost brez meja… tale virus le maske slačuje, nič drugega… posledice pa šele bodo prišle…

zdravo
maske so se že ful pocenile. sam sem svoje nabavil že za 25eur za 50kom
kirurške 3slojne
030 628 125

Na Amazonu so 50 kom že za 13 do 19 €. Pa še ceneje bodo. Zdaj jih imamo že vsi preveč.

New Report

Close