Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev brez možnosti koriščenja dopusta

brez možnosti koriščenja dopusta

Obračam se na vas s prošnjo,da mi odgovorite, ali imam zahtevati kakšno denarno nadomestilo za neizkoriščen dopust? Delam v državni upravi in sem zaradi rizične nosečnosti že od avgusta letos na bolniški.

Nastala pa je težava, ker morajo v službi izdati javni razpis za moje nadomeščanje v službi, kar pa posledično nosi tudi to, da med bolniško in porodniško ne smem koristiti niti letošnjega dopusta (8dni), niti dopusta za leto 2005 – to bom lahko koristila po izteku porodniške in sicer do junija 2006. PDP imam 16.4.2005.

Na ZZZS sem se pozanimala, kako je s koriščenjem dopusta med bolniško in odobritvami bolniške s strani komisije in jasno so mi dali vedet, čemu je namenjen dopust in čemu bolniška, tako da na teh 8 dni letos lahko kar pozabim.

Zanima me, ali lahko zahtevam kakšno nadomestilo izplačila neizkoriščenega dopusta, saj v staležu nisem po lastni krivdi in tudi koriščenje mi je onemogočeno. Če je odgovor da, vas prosim, da mi javite, na podlagi česa lahko to zahtevam.

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!

Odškodnine zaradi neizkoriščenega dopusta po mojem mnenju ne morete zahtevati. Taka odškodnina bi prišla v poštev edinole v primeru, ko delavec dela in zaprosi delodajalca za koriščenje dopusta, pa mu ga ta ne omogoči. Vi pa ste tako ali tako v bolniškem staležu, se pravi da ne delate, tako da odškodnina ne pride v poštev.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close