Brez redne zaposlitve do avtomobila
Zanima me če se da kje kupit avtomobil na obroke,položnice,brez pologa in brez potrdila o zaposlitvi?Sama delam neprijavljeno,in zaslužim kar veliko,vendar nimam nič na papirju.Rada bi sin kupila kak avto,saj moj sedanje počasi jemlje slovo.Vzela bi kakšnega za 500.000 sit,obrok pa je lahko okrog 25-30.000.Hvala za informacije,sem iz MB.
Na enem drugem forumu se je na podobno vprašanje oglasil kar lastnike ene firme, ki prodaja rabljene avte, jih dajo na obroke na položnice (neka firma iz MB). Malo pokliči naokrog in vprašaj. Če avte prodajajo na položnice, jim je načeloma vseeno, ali si redno zaposlena ali ne. Lahko pa se pri banki pozanimaš za izredni limit, saj ga dajo tudi takšnim tičem (tudi jaz sem ena izmed takšnih), če le imaš kolikor toliko redne prilive na račun.
Nevem če bi kdo želel jamčit za denar jaz pa bi plačevala.No mi lahko napišeš še kakšno potrdilo je to bilo,in kakšno dokumentacijo si priložil?Zdi se mi če vzameš avto na položnice,moraš dat polog,a ne?No če je kdo ki se ukvarja s prodajo rabljenih avtomobilov tukaj na forumu,naj mi maila,pa se dogovorimo.Hvala za informacije!
Moj e-mail: [email protected]
Malo povprašaj v različnih avtohišah. Po moje bi se dalo kje kaj urediti. Pri novih vozilih se mi zdi, da je potrebno dati vsaj 20% vrednosti vozila kot prvi polog. Ostalo pa na obroke. To je finančni lizing. Kakšni so pogoji za odobritev lizinga, pa ima verjetno vsaka avtohiša in vsaka leasing hiša svoja merila. Moj nasvet: povprašaj in naj ti izdelajo kakšno ponudbo. Kar pa se tiče rabljenih vozil, pa se mi zdi, da če vzameš rabljen avto na finančni lizing (prvi obrok + položnice), potem mora biti zadnji obrok plačan, preden je avto star 10 let. Vsaj tako je nekako včasih bilo.
Lp!
Zdravo,
Mnenje:
Do neke mere je problem v zakonodaji, ki nalaga finančnim hišam pravilno oceno (kreditne) sposobnosti, kar v praksi pomeni (če ni plače ali drugega priliva), da je treba prikazati nek načrt odplačila oz. od kje bo stranka sploh plačevala obroke, če pa ni na drugi strani prihodka…..žal delo na črno (beri: denar na roke) ne pride upoštev.
Pri leasingu je zadeva seveda nekoliko (zakonsko) lažja, pa vednar je potrebno dokazati, da lahko leasing odplačuješ. Avtohišam oz. leasing podjetjem ni v interesu da 5 let star avto dobijo nazaj čez eno leto, vrednega dodatnih -20% na trgu, zato se vsi hočejo nekako zagarantirati, da se bo leasing odplačeval tako ali drugače, najlepše je seveda preko plače(dejstvo je tudi, da danes službe za NDČ ne pomenijo več ničesar) ali pa vsaj s kreditno/leasing sposobnim porokm, ki jamči za tebe.
Na drugi strani, je na trgu toliko “pleha”, da je trgovec vesel da sploh proda avto(beri: zmanjša zalogo) in kot pravi nn35 je mogoče pri posameznih trgovcih brez težave kupiti avto na položnice (v ozadju je seveda kredit/leasing). Novega pa bo težko kupiti na tak način, zaradi zgoraj navedenih zadev, razen morda varianta 1/3 takoj, 1/3 čez…. in 1/3 čez……let.
Javite, če kaj uspe….
Lp