Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Brez redne zaposlitve do avtomobila

Brez redne zaposlitve do avtomobila

Zanima me če se da kje kupit avtomobil na obroke,položnice,brez pologa in brez potrdila o zaposlitvi?Sama delam neprijavljeno,in zaslužim kar veliko,vendar nimam nič na papirju.Rada bi sin kupila kak avto,saj moj sedanje počasi jemlje slovo.Vzela bi kakšnega za 500.000 sit,obrok pa je lahko okrog 25-30.000.Hvala za informacije,sem iz MB.

Bojim se da boš to težko dobila 🙁 Ce pa le najdes kje bi te proso da se meni poves, tak za vsak slucaj;)

Ja, mene tudi zanima!
V našem bančnem sistemu je žal pomembneje, da nimaš denarja, imaš pa redno službo, kot pa obratno 🙁

Jaz vem samo za Fiat Veit, na Viru pri Domzalah. Tam dajo nove avte na poloznice. Ker pa prodajajo tudi rabljene avtomobile, bi verjetno dali tudi te na poloznice. Poklici!

Jaz sem brez redne službe in nikjer prijavljen kupil pri Avto Wikra v Celju Volva V40 brez težav.
Je prodajalec vse uredil. Samo potrdilo od ene firme sem mu priložil, da izgleda, kakor, da mi oni jamčijo za denar jaz pa plačujem položnice.

Lahko bolj natančno pojasniš, kako je zgledalo to potrdilo?

THX & LP

Na enem drugem forumu se je na podobno vprašanje oglasil kar lastnike ene firme, ki prodaja rabljene avte, jih dajo na obroke na položnice (neka firma iz MB). Malo pokliči naokrog in vprašaj. Če avte prodajajo na položnice, jim je načeloma vseeno, ali si redno zaposlena ali ne. Lahko pa se pri banki pozanimaš za izredni limit, saj ga dajo tudi takšnim tičem (tudi jaz sem ena izmed takšnih), če le imaš kolikor toliko redne prilive na račun.

Nevem če bi kdo želel jamčit za denar jaz pa bi plačevala.No mi lahko napišeš še kakšno potrdilo je to bilo,in kakšno dokumentacijo si priložil?Zdi se mi če vzameš avto na položnice,moraš dat polog,a ne?No če je kdo ki se ukvarja s prodajo rabljenih avtomobilov tukaj na forumu,naj mi maila,pa se dogovorimo.Hvala za informacije!

Moj e-mail: [email protected]

CAO!JAZ BI RADA KUPILA AVTO NA OBROKE AMPAK ZAHTEVAJO REDNO ZAPOSLITEV,A JE KAKSNA MOZNOST DA KJE TO NE ISCEJO DA SI REDNO ZAPOSLEN.PROSIM ZA ODGOVOR

CAO!JAZ BI RADA KUPILA AVTO NA OBROKE AMPAK ZAHTEVAJO REDNO ZAPOSLITEV,A JE KAKSNA MOZNOST DA KJE TO NE ISCEJO DA SI REDNO ZAPOSLEN.PROSIM ZA ODGOVOR

ZIVJO A KDO SPLOH VE KJE BI LAHKO KUPU AVTO NA OBROKE K NE ZAHTEVAJO REDNE ZAPOSLITVE PROSIM ZA ODOVOR HVALA LEPA

Če nimaš redne zapšolitve pač ne KUPIŠ NOVGA, kupi en soliden avto in gas.

fora je sam da morš dat 40 procentov pologain ni nobenih tezav

Pozdravljeni, a ve mogoče kdo, če se sedaj da kupiti kje nov ali rabljen avto na položnice z nekaj pologa.

Hvala za informacije

Malo povprašaj v različnih avtohišah. Po moje bi se dalo kje kaj urediti. Pri novih vozilih se mi zdi, da je potrebno dati vsaj 20% vrednosti vozila kot prvi polog. Ostalo pa na obroke. To je finančni lizing. Kakšni so pogoji za odobritev lizinga, pa ima verjetno vsaka avtohiša in vsaka leasing hiša svoja merila. Moj nasvet: povprašaj in naj ti izdelajo kakšno ponudbo. Kar pa se tiče rabljenih vozil, pa se mi zdi, da če vzameš rabljen avto na finančni lizing (prvi obrok + položnice), potem mora biti zadnji obrok plačan, preden je avto star 10 let. Vsaj tako je nekako včasih bilo.

Lp!

nn35
hvala za informacije.
Ali mogoče veš ti ali kdo drug, katera avto-hiša ima take pogoje?

Hvala

Ne vem.
Najboljše je, da greš kar v nekaj avtohiš in se konkretno pozanimaš o zadevah.

Lp!

Zdravo,

Mnenje:

Do neke mere je problem v zakonodaji, ki nalaga finančnim hišam pravilno oceno (kreditne) sposobnosti, kar v praksi pomeni (če ni plače ali drugega priliva), da je treba prikazati nek načrt odplačila oz. od kje bo stranka sploh plačevala obroke, če pa ni na drugi strani prihodka…..žal delo na črno (beri: denar na roke) ne pride upoštev.

Pri leasingu je zadeva seveda nekoliko (zakonsko) lažja, pa vednar je potrebno dokazati, da lahko leasing odplačuješ. Avtohišam oz. leasing podjetjem ni v interesu da 5 let star avto dobijo nazaj čez eno leto, vrednega dodatnih -20% na trgu, zato se vsi hočejo nekako zagarantirati, da se bo leasing odplačeval tako ali drugače, najlepše je seveda preko plače(dejstvo je tudi, da danes službe za NDČ ne pomenijo več ničesar) ali pa vsaj s kreditno/leasing sposobnim porokm, ki jamči za tebe.

Na drugi strani, je na trgu toliko “pleha”, da je trgovec vesel da sploh proda avto(beri: zmanjša zalogo) in kot pravi nn35 je mogoče pri posameznih trgovcih brez težave kupiti avto na položnice (v ozadju je seveda kredit/leasing). Novega pa bo težko kupiti na tak način, zaradi zgoraj navedenih zadev, razen morda varianta 1/3 takoj, 1/3 čez…. in 1/3 čez……let.

Javite, če kaj uspe….

Lp

Hvala na razlagah in predlogih.
Ne delam na črno, temveč delam preko avtorskih pogodb.

Bom poskusil in javil, kakšni so odzivi

Lp

Ko sem jaz kupoval nov avto sem bil zaposlen za določen čas. Prodajalec je reku da bo problem pri odobritvi lizinga. Ko so vidli na lizinghiši moje tri plačilne liste niso delali nobenih težav. Takoj so odobrili papirje in čez nekaj dni sem že dobil avto.

New Report

Close