Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brez službe pri 23

Brez službe pri 23

Ze kot studentka sem imela veliko izkusenj. Cca 1 leto in pol izkusenj preko studentskega servisa in sedaj 1 leto delovne dobe. Od aprils pa sem na zavodu. Meni se mesa. Posiljam prosnje, ne dobim odgovora. Naj povem se to da imam dokoncano srednjo solo in se fakulteto. Sepravi kaj mi torej pomaga faks narejen? Cisto nic. Tisto kar me veseli in bi rada pocela tega ni. Vseeno se prilagodim poprimen za kakrsnokoli delo. Ampak… bom na vsezadnje res morala iti delati v Hofer? Z vsem tem znanjem in izobrazbo? Mar to vec danes noben ne ceni?

ima kdo podobne prigode, izkusnje?

kaj naj storim? Jaz sem ze cisto obupana.

verjamem, da ti ni prijetno. Kakšno izobrazbo pa imaš in kaj bi rada delala?

Na zavodu si dober mesec, ni še razloga za obupavanje. Službo se najde, ampak ne spet tako hitro, razen če imaš res srečno.

Kakšne izkušnje pa imaš in kaj bi rada delala?

Če imaš kako filozofsko ali fdv, en mesec na zavodu ni nič kritičnega. Slovenija ima premajhen trg za takšne poklice in tega na teh fakultetah pač ne povedo. S tem da, če imaš filozofsko, si lahko z nekaj dodatnega dela profesorica ali učiteljica, po tem pa je kar povpraševanje.

👋👋

Men je cisto fajn bit😂😂😏😬

Bezposlovič

Tudi jaz imam končano fakulteto (UN). 6 let sem iskal službo. Na zavodu so mi rekli naj grem v Avstrijo za varilca. Bom takoj dobil službo. Pa še v življenju nisem varil, sploh tega ne obvladam. Pa to ni važno, važno je statistika. En manj nezaposlen na zavodu.

Pejt za kelnarco. Imajo kar dobre plače, takoj dobiš službo.

Joj, deklica kolikokrat boš še brez službe. Dobrodošla v realnem svetu.

Ne vem, kaj si po poklicu , a če imaš kak neprofitabilen poklic, si lahko z diplomo samo rit obrišeš. Na žalost.

Odgovor na objavo uporabnika
ladygaladriel, 12.05.2022 ob 14:48

Joj, deklica kolikokrat boš še brez službe. Dobrodošla v realnem svetu.

Ne vem, kaj si po poklicu , a če imaš kak neprofitabilen poklic, si lahko z diplomo samo rit obrišeš. Na žalost.

Se vidi da nimaš nobene diplome. 8 razredov osnovne si končal?

bosanec, 12.05.2022 ob 15:21

Se vidi da nimaš nobene diplome. 8 razredov osnovne si končal?

Mi reče funkcionalno nepismena ameba. Za crknit!!!

Vsak dan 8 ur pošiljaj prijave in ne bodi preveč izbirčna pri izbiri oglasov, na katere se boš prijavila.

ladygaladriel, 12.05.2022 ob 15:24

Mi reče funkcionalno nepismena ameba. Za crknit!!!

še vedno nisi odgovoril na vprašanje: koliko razredov OŠ si končal?

A si crknu? verjetno si končal OŠ s prilagojenim programom. Tako kot pišeš se mi zdi da je tvoj IQ v višini sobne temperature. Vprašaj za nasvet enoceličnega sorodnika, ki si ga omenjal. Mislim amebo. Če ne bi tudi ti spadal v to živalsko vrsto sploh ne bi vedel, da obstajajo.

Ja jaz. Imam fakultero. 13 let izkušenj v svojem fohu. Nenadno izgubila službo. Sedaj delam za o.š.

Jaz sem delal v skladišču v tujini, nevem kaj bi bilo narobe v Hoferju delati? Če imaš toliko znanja odpri lastno podjetje.

Lizzy127, 12.05.2022 ob 08:33

Ze kot studentka sem imela veliko izkusenj. Cca 1 leto in pol izkusenj preko studentskega servisa in sedaj 1 leto delovne dobe. Od aprils pa sem na zavodu. Meni se mesa. Posiljam prosnje, ne dobim odgovora. Naj povem se to da imam dokoncano srednjo solo in se fakulteto. Sepravi kaj mi torej pomaga faks narejen? Cisto nic. Tisto kar me veseli in bi rada pocela tega ni. Vseeno se prilagodim poprimen za kakrsnokoli delo. Ampak… bom na vsezadnje res morala iti delati v Hofer? Z vsem tem znanjem in izobrazbo? Mar to vec danes noben ne ceni?

ima kdo podobne prigode, izkusnje?

kaj naj storim? Jaz sem ze cisto obupana.

Že samo to, da si napisala, da imaš “dokončano fakulteto” mi pove , da je kakšen FDV ali pa FF. Prav gotovo ne faks, čigar kader je zelo iskan.

Fakulteta ni pogoj za zaposlitev, še doktorat ne. Ali pa dva doktorata.

tukaj gor imaš primerke, ki so že 20 let na socialki in ne delajo drugega kot težijo narodu in ti si razočarana, ker 1 mesc nimaš službe ?????

Dobro bi bilo vedeti kaj si po poklicu. Vidim pa, da bo fax pocasi za eno obdobje manj pomeben, kot bodo pomebne delovne izkusnje in pa poklici rocnih spretnosti, z nizjo izobrazbo. 1 mesec na zavodu ni panike, ti pa povem, da se stalno isce, eni so obupali z iskanjem kadra, ker sploh mladina v vecini ne dojame, da se mora v roku 3m izkazat, da potem lahko pricakuje visoko placo. Ne pa da nima izkusenj oz dokler se ne spozna z delom in timom koj butne 2000€ place, avto, telefon. Pa vem da bi dobili dost bliz temu, AMPAK bi pa mogl mal pokazat.

Od aprila, se pravi, en mesec. Veš kaj, malo več vztrajnosti bo pa treba. In samoiniciativnosti. Končno, ne vemo, kakšne smeri je tvoja izobrazba.

Na trgu dela pač nisi sama, imeti fakultetno izobrazbo dandanes pač ni nič posebnega. Dokler iščeš sebi in svoji izobrazbi primerno delo, pač poprimi za kakšno delo, ki to sicer ni. Prinaša pa, dohodek, delovno dobo in izkušnje. In manj časa za smiljenje sami sebi boš imela.

primerno delo,

In kaj fali službi v Hofru? 🤷‍♀️ Ne jamrat kak ni šihtov, pa da vse delal… Bog ne daj da je dejansko delo ala proizvodnja, trgovina ipd… 🤷‍♀️ Bo krona z glave padla

Kdor ne gre čez ta pekel ne razume tvoje situacije. Najbolj te prizanede, preko študentskega dela dobiš takoj službo, se kličejo te. Takoj ko začneš iskati zaposlitev se slika obrne za 360 – na enkrat si vsem pre drag. Na inštitutih vzemejo raje iz tujine, ker takrat je on plačan iz strani Evrope. V podjetjih bi ti dali minimalca na vseh delavnih mestih. Čisto narobe svet.

Vse kaj ti lahko rečem je vztrajaj, vztrajaj in vztrajaj. Zelo pazi na svoje zdravje in vzpostavi nek ritual: jaz sem vsako jutro do poldneva telovadila, malo tekala in se veliko sprehajala, prebrala kakšno dobro knjigo in imela kar nekaj hobijev za sproščanje živcev. Enkrat se bo tudi tebi nasmehnila sreča. Držim pesti, da bo čim prej prišel ta čas.

Pri 49 letih bi lahko delala v Hoferju, a sem vmes dobila sluzbo. Zal mi je, ker nisem tam odpovedala in raje vzela v Hoferju. Dela se fejst, vendar placa je boljsa kot drugje.

Ne čakaj na oglase. Če veš, kaj bi rada delala, poišči v imeniku podjetna s takim delom in začni pošiljat maile. Jaz sem na ta način pred leti v 14 dneh dobila 4 pozitivne odgovore z razgovori in sama sem potem izbrala, kam bom šla. Srečno🍀

Sploh nisi navedla kakšno izobrazbo imaš. Če imaš končano FDV ali FF, razen če nimaš vez za v javno opravo, si lahko tazadnjo obrišeš s tem. Tudi, da imaš “že” 1,5let izkušenj, ne pove dosti. Da si pripravljena za delo ja, ampak če nisi delala v enaki stroki, kot je del.mesto nimaš izkušenj. In tudi, če je sledne v 1,5 letih si daleč od izkušene. Sicer pa ne vem od kod ta prezir, do trgovk. Jih potrebujemo in so premalo spoštovane-i, prav nasprotno od imetnikov diplom FF,FDV. Delovna kariera se začne na podu in se počasi raste s izkušnjami, ter ob priliki zamenjaš za boljšo službo, razen priviligiranih. In tudi, na prošnje boš imela več možnosti, če bi že kaj delala, kot čepela na borzi.

Kaj sprašujete avtorico kakšno izobrazbo ima?

Če bi imela tehnično stroko ali medicinsko verjetno ne  bi pisala tu. Družboslovne fakultete so pač tiste, kjer lahko padeš samo po stopnicah:))

Da ne bom pljuval v lastno skledo – tudi jaz sem končal ekonomijo na Ljubljanski EF, ki je edina “resna” univerza. Praktično brez učenja in v glavnem v prvo.

Pa mi fax, razen dobrega žuranja ni pomagal nič. Edina razlika je, da bi že prej odprl svojo firmo, če ne bi hodil nanj:)

New Report

Close