Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Brez strehe

Brez strehe

Pozdravljeni

V hiši ki je bila do nedavnega last mojega očeta živim z ženo in dvema šoloobveznima otrokoma že 36 let.Oče z mojo mamo živi v novi hiši že 14 let. Imam še dve sestri . Oče je staro hišo v kateri živim z družino pred kratkim podaril oz napisal moji starejši sestri. Vse skupaj je bilo narejeno brez mamine in moje vednosti. V hišo vlagam že 14 let in jo vzdržujem nakar sestra od mene zahteva da se izselim. V trem primeru ostanem brez strehe nad glavo vključno z mojo družino. Zanima me ali lahko v tem primeru kar koli zahtevam od očeta ali od sestre in ali sem se res dolžan takoj izseliti? Oče ima namreč kar nekaj premoženja.

Hvala za Vaš odgovor
Rajko

Spoštovani!

Iz vašega pisanja ni razvidno na kakšen način je oče pridobil to nepremičnino. V primeru, da jo je npr. podedoval po svojih starših, je to kot posebno premoženje izključna last vašega očeta, saj premoženje ni bilo ustvarjeno v trajanju zakonske zveze z vašo mamo, torej lahko oče z nepremičnino prosto razpolaga. Glede na to, da je nova lastnica nepremičnine vaša sestra, lahko zahteva, da se iz nepremičnine izselite. Vi pa lahko v tem primeru od svoje sestre zahtevate povrnitev vseh svojih vložkov.

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close