Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brez vinjete do morja

Brez vinjete do morja

ŽIVJO, folk.

Šla bom z os. avtom na morje. Brez vinjete.

Do LJ znam, potem po Celovški cesti

– na ŠENTVIŠKI predor ne smem zavit?

Se peljem čez LJ, VIČ  proti Vrhniki.  No potem Logatec, Postojna, Senožeče…

od tu naprej me pa skrbi, da ne zalutam na AC.  Znam brat znake, ampak mimogrede si na napačni strani in ne smeš obračat.

Kje moram pazit?  Pa prosim, ne se posmehovat.  Peljem robo na morje in bo avto stal dol pol leta. Tak da vinjeta ne pride v poštev.

Hvala vam!

Na smernih tablah je vedno zraven znakec za avtocesto, če te usmerja na AC. Drugače pa nimaš kje falit, je dobro označeno.

Pelješ se stalno ob avtocesti tako da res ne moreš ponesreči nanjo.

V šentviški predor iz celovške itak ne moreš, ker delajo tam.

Sem tudi brez vinjete in sem šla v zadnjih letih ene trikrat na Obalo. Tako, kot so napisali. Rumene table za kraje so za tebe dovoljene ceste, zelene za avtocesto.  Največja težava je , ko prideš pred Koprom.  pojdi zadaj pri Bertokih, ker tudi koprska obvoznica je v enem delu le na vinjeto. A kot vem, predor Markovec pa je dovoljen, saj druge ceste ni. Prosim lokalne, da jo opozorite kakp je sedaj glede Obale.

Tudi jaz sem brez vinjete.

Tam okrog Kozine in Divače je veliko krožišč kjer se držiš smeri naravnost.

Pred Koprom torej v Dekanih greš na krožišču na cesto 741, ki pelje vzporedno z obvoznico do Bertokov. V Bertokih na krožišču zaviješ na hrib in po 200 m takoj desno na cesto Borcev in naravnost do slavnega križišča pri Tomosu ali Vina Koper.

Potem se sama odločiš ali skozi predor ali čez hrib Markovec do Izole, ali pa zaviješ na Šmarsko cesto, ki pelje do hrvaške Istre.

Po eni vožnji se navadiš.

Vozi po omejitvah, ker zna biti kakšen radar skozi naselja.

ponoči DARS ne kontrolira vinjete. Policija pa nima te pristojnosti da bi te oglobila ker nimaš vinjete.

Odgovor na objavo uporabnika
momčilo, 22.04.2025 ob 16:31

ponoči DARS ne kontrolira vinjete. Policija pa nima te pristojnosti da bi te oglobila ker nimaš vinjete.

imajo pa video nadzor

16€ za tedensko vinjeto je prehudo zate?

Joj kakšnu klošarji hodite na morje. Turistični delavci nad takimi turisti ne bodo navdušeni.

Že med korono so imeli opravka s kuponkarji in zastonjkarji s katerimi so si naredili veliko izgubo.

Vneses v navigacijo, da se izogni avtocestam in si poglej..

DARS kontrolira vinjete 24/7 preko kamer in elektronskih naprav. Ne igrajte se in ne tvegajte globe 400-800 eur.

Edini zastojnkarji so delikventna mladina, ki se vozi z ukradenimi tablicami, ki spotoma še tankajo brez plačila in tudi parkirajo na Obali brez plačila. Oni so edini turisti, ki pridejo skozi brezplačno.

Vem, ker spremljam pravnomočne sodne odločbe. Omenjena delikventna mularija je vedno razkrita na podlagi kamer in tudi vedno oproščena s strani sodnic.

In zakaj je vedno oproščena s strani sodnic? Če lahko navedeš kakšnega izmed razlogov iz pravnomočnih sodb, me firbec matra.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3074, 22.04.2025 ob 16:40

16€ za tedensko vinjeto je prehudo zate?

Da! Tudi po AC bi mi bila muka vozit- dirkat.  In nočem ovirat Vas…. in grem po svoje :)) po 20-tih letih.

New Report

Close